1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тенки или подебели веѓи?

Дискусија во 'Лице' започната од suGarBaby, 5 февруари 2010.

?

Какви се вашите веѓи?

1. Потенки

411 глас(а)
    28,7%
  2. Подебели

1.021 глас(а)
    71,3%
  1. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Си имам средни веѓи, ни премногу тенки ни премногу дебели. Сама си ги средувам, но многу брзо ми растат :worried:

2. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    пред да почнам да се чупам имав дебели веѓи и сега ги чупам потенки такви повеќе ми се допаѓаат

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ех, само едно влакно исчупав, после требаше да ја следам линијата (инаку изгледаше смешно) па сега ми се потенки -.-
    веќе 2 недели ги оставив (инаку секој ден мора нешто да чепкам :$ ) паа... или ке одам кај една моја другарка, да ми ги среди, или ќе видам сама. Сега треба само да чекам -.-
    почнав по малку да користам сенка на веѓите, да изгледат подебели, и после 1-2 месеци, ке видиме :/

4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Денеска беф на козметичар,за прв пат :) Ама едната веѓа ми е зафркната и сеа требат да ја нараснам па да појдам пак да ми ги направи исти.Иначе ми се со средна големина баш какви што сакам :)

5. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    640
    jас мн си ги сакам веѓите, сеа не ми се џбунови ама така дебелки ми се и најмногу си ги свигам :$ инацхе мене со чупалица мн ме боли не можам да издржам па затоа на секои 4 недели на козметицар си одам и мн сум задоволна и од формата и од тоа колку време потоа не ми раснат. :) и феминки, сакав да ве прасам ги шишате ли вие вашите веѓи? позз

6. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Дефинитивно тенкии ( само во нормала тенки, да се разбериме :) )

7. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Мене ми се допаѓаат повеќе онака средни,ни дебели ни тенки.
    Јас си имам проблем со моите веѓи,сега некако ми ги средијаа,но ми се катастрофа,најжално од се е дека не ми растат,чудо некое едвај ги оправив :( а што ми е убаво кога ќе видам убаво средени веѓи :)

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Обликувањето веѓи е една од суптилните нешта кои лицето го прават средено и чисто. Необликуваните веѓи ги кријат потенцијалите на лицето, неговите убави црти и карактеристични линии. Погледнете четири брзи и лесни чекори за убаво обликувани веѓи со природен изглед.

Обликувањето веѓи е една од суптилните нешта кои лицето го прават средено и чисто. Необликуваните веѓи ги кријат потенцијалите на лицето, неговите убави црти и карактеристични линии. Погледнете четири брзи и лесни чекори за убаво обликувани веѓи со природен изглед.

Најдете ја природната линија на веѓите. Како да го направите тоа? Земете ја четкичката за веѓи и држете ја вертикално на лицето за да се допира до носот, а врвовите на четкичката да се допираат до челото. Онаму каде што е врвот на четкичката, таму треба да почнува природниот раст на веѓите. Потоа, изедначете ја четкичката со вашиот ирис. Таму каде што е средината, веѓата треба да почне да се истенчува. На крај, изедначете ја четкичката спрема крајниот агол на окото. Онаму каде што се наоѓа четкичката, таму треба да завршуваат веѓите.
    Чекор 3

4 чекори до совршени веѓи

Со помош на четкичката за веѓи, внимателно исчешлајте ги веѓите кон горе, накај челото. Земете ги ножичките и потстрижете ги влакненцата кои излегуваат надвор од природниот облик на веѓата. Стрижете внимателно за да добиете правилен облик на веѓите. Потоа, со четкичката исчешлајте ги веѓите во природната положба.
    Чекор 4

4 чекори до совршени веѓи

Застанете пред огледалото и внимателно со пинцета вадете ги влакненцата околу веѓите. Влакненцата секогаш отстранувајте ги во насоката во која растат, за да спречите појавување на поткожни влакненца. Употребете го моличвето за веѓи доколку сакате да ја потенцирате бојата на веѓите, да ги пополните или да ги истакнете.

Прикачени фајлови:

9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мене ми се напред средни после тоа кај што се крши веѓата малку се послаби. Имам најубави веѓи на светот :inlove: :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

• 1011.jpg
      1011.jpg
      Големина на фајлот:
      6,4 KB
      Прегледи:
      258
  10. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Мене ми се средни и многу светли. Обликувани ми се веѓите и не ги чупкам многу, само ако имам некое тврдоглаво влакно под веѓа, иако не ми се познават многу. Па така да неможам да ги цртам со моливче не сум нашла таква боја :D . Многу и не ми се допаѓа кога ќе видам некои со еденмилиметарски веѓи една линија што не се ни познава. Треба да бидат природни, според мене.

11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

вакви се моите само една нијанса потемни. :)

12. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Од кога знам дека си ги чупам веѓите тоа го правам кај козметичар. :$ Секогаш тоа е некоја средна дебелина, варира, но во главно that's it.

Прикачени фајлови:

• Око.jpg
      Око.jpg
      Големина на фајлот:
      14 KB
      Прегледи:
      206
  13. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    веќе не се дебели, ги средив, тенки ми се, така поубаво ми стојат :)

14. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Кога почнав сама да се чупам се упропастив! Ги истенчив МНОГУ!
    Потоа фино лепо си појдов на козметичар и ми ги среди (претходно ги пуштав, не ги чупав повеќе) и сега ми се таман. Природна големина, а средени. :)

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.909
    Допаѓања:
    81.180
    Мислам дека конечно ги погодив овие моиве веѓушки и фала богу веќе не се промашени во правецот - исти се. Ејј, дури и не ми се верува :o
    Средни се, формата си ја погодив, абе ај таман ми се!

16. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    моите се тенки најпрво ме исчупа една другарка и потоа се сама и си ги истенчив али убаво ми стојат потенки :D инаку баш сега се погледнав во огледало и гледам дека сега ми се најдобри
    се потполнале малите утнати места со влакненца :lol:

17. kiikeTo

kiikeTo Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    моите веѓи се средни повеќе на кај дебели
    на козметичар ги правев
    ама ми паѓаат на долу да не знаете некое решение за тоа
    ?

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Држи ја главата дигната нагоре. :lol:

Шала на страна, веѓите ти се такви какви што ти се. Не може сите да сме со веѓи ала Анџелина, а штом ти ги правела козметичарка ти ги направила според формата на лицето. Така да, оди си најнормално, нема потреба ни да ти паднат ни да ти се дигнат. :D

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Сега ќе одам на козметичар бидејки сама си ги упропастувам :D
    Треба форма да им се дада :D

20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    да најубаво е на козметичар за 100 денари ќе ти ги средат, јас сум многу задоволна од формата што ја имам сега ;)