Spoiler: 9 сезона Сезонава малку е со забавено дејство,ништо посебно нема,ама сепак имаат смешни моменти. После венчавката на Ленард и Пени,раскинувањето на Шелдон и Ејми е центарот на случувањата.Мора да кажам,после 7та епизода,дефинитивно тие двајца се судени да се заедно.И не знам зошто,ама изгледаа толку заљубени,Ејми навистина се кае,ама Шелдон почна малку да созрева и затоа не и се врати,барем засега. Мислам дека до крајот на сезоната би требало да ги спојат,шо знам,нејкам да го видам со друга
Лелелел се мрднав од смеење, најјака епизода евер!!! Spoiler *Ooh, this is different, hmm? Candles and music. - Do you like it? *It's kind of spooky. (И конечно се омрсија Шелдон и Ејми ) *Arthur. What are you doing here? I don't think I need any more advice. - I was just curious. Meanwhile овие на премиерата на Star Wars * I'm really nervous - We've been waiting so long for this. * (Will) Guys, it's just a movie. . попосле... * I enjoyed that more than I thought I would. - I don't think I can walk right now.
Spoiler: OMG Аааааааааааа се немам толку радвано на ништо!!! Шелдон и Ејмиииии.. Редно беше мислам го иступија, ама сепак топ е серијата! Се превозбудив тотално морав да дојдам тука да се искажам! Буквално серија која што е континуирано добра без претерување без глупости. Ја обожавамммм! Одвај чекам нови епизоди!
Пресмешна Ми се допаѓа тоа што постои некој шаблон во нивното однесување, зборување, па дури и облекување... Шелдон - едно големо дете -гениј Ленард - со неговата фаца WTF на секој коментар на Шелдон Кутрапали - со неговиот индиски акцент Хауард - со неговата битлси фризура За женскиот дел немам коментар
Најубавиот момент во целата серија.Многу интересна и забавна серија и морам да признаам дека Jim (Шелдон) ми е многу симпатична личност гледав некои интервјуи на нет,потоа годините кога освоjуваше еми награда или како и да се вика,начинот на кој зборува,како се заблагодарува ми делува дека е скромна и добра личност во реалниот живот
Мене Ејми ми е многу глуп лик. Особено кога им се упикува на женскине да ја дружат. И Ленард е досаден ко пролив, би го исфрлила од серијава, нека се ожени со Пени и ајт, нека дојде некој смешен на негово место, ја отупе више. Единствено Шелдон што остана онака стандарден, подобро да ја прекинеа отколку да снимаа безвезе сезони, има во новиве сезони епизоди на кои гледам и не се насмејувам ниеднаш. Јас ја гледам поназад на РТЛ хрватската, не сум скроз во тек Таму е сега до кај што Пени почна да носи кратка коса. И до таму ме отекоа со Ленард во тандем.
Крај, јас се опседнав. Серијава е од оние нови комедии снимени пред публика, со кратки дејства и предвидливи настани. Ама има нешто што ја одделува, дали се несовршените relatable ликови или научните теми, не знам... Ама ја обожавам! Шелдон ми е омилен лик, секако, иако претерува понекогаш. Сестра ми ми вика дека сум била иста како него. Не знам дали е тоа добро или лошо, ама не ми стои многу на арно Јас сум до почетокот на седма сезона и затоа не ви ги имам исчитано сите мислења, ама колку што гледам, сите ја мразите Ејми, не разбирам. Искрено, и јас кога прочитав дека ќе му биде девојка на Шелдон си мислев дека ќе се расипе серијата, Шелдон нема да биде повеќе интересен, ама не бе, преинтересен е, како ѝ се потчинува само нејзе. Друг лик што ми е прејак е Хауард, со мајка му во пакет, колку сум се смеела. И ликот на Бернадет е интересен, баш допринесува. Пени е многу стереотипен лик, демек сите слаби, плави, згодни девојки се глупи. Тоа ме нервира малку. Ама сè на сè, серијава е прекрасна, не подобра од Friends, ама многу посебна. И да, лик како Шелдон нема да постои на друго место, најомилен лик ми е од сите серии заедно. Дури ги имам и снимено омилените сцени од него.
Првите две епизоди од новата сезона, ако ме прашувате мене, не се нешто ау-бау. Во првата сè се врти околу венчавката на Пени и Ленард и малце чепнаа за иновацијата на Хауард и проблемите со власта. Во втората, венчавката како да не се ни случи и сè беше за иновацијата. Некако Шелдон не е доволно вклучен, иако таа сцената кај што мораше да молчи ме изнасмеа. Оваа сезона најверојатно ќе заврши со пораѓање на Бернадет, а изгледа и Хауард ќе докторира. Едвај ги чекам тие епизоди, ќе биде интересно. Ме интересира Шелдон како ќе реагира. Тоа е тоа, сега засега веќе-видени jokes имаше само, се надевам дека ќе се вратат во колосек со наредните епизоди. П.С. Многу кратки ми се епизодиве бе, кај што гледав само по 18 минути беа.