На машко му личи,но не и на женско.Понижувачки е,се спушташ на толку ниско ниво што изгледаш ко сељак.Доколку е причината од типот "му се додворува на дечко ми" па тоа и не би требало да претставува причина за тепачка,напротив ти дава до знаење дека покрај тебе имаш лепотан,а не габор.Секако и ти сама си знаеш дека до тебе е згоден дечко,меѓутоа други трчаат по него,а тој е само твој.Многу чести се ваквите тепачки.
Убаво е да факаш сеир,инаку ни на машко ни на женско не личи да се тепаат,21век е алоо,уште ли со примитивни работи.
Женските најчесто се тепаат за машките или за некој лош кажан збор.Како и да е, не би паднала толку ниско. Бај д веј: http://motika.com.mk/index.php?option=c ... &Itemid=17
Никогаш не би се понижила да се степам со некоја. Значи од моја страна никогаш не би и скокнала на некоја. Затоа сме луѓе, да се разбираме со збор, а не на дивјачки начин.
Мене лично ми е многу понизно и глупаво кога ќе видам тепачка меѓу женски. Па посебно доколку се тепаат за дечко
Хахахха... понекогаш и за машки ама е ретко... денеска се степаја моја другарка и едно др. девојче од училиштето.. Се степаа бидејќи ненамерно ја турнав Елена(другарками) во другото девојче, а она мислеше дека Софија таа се турнала во нејзе.. И почна да ја турка.. Заминав јас таму и и се разикав и си замина...
Според мене е крајно простачки. Јас мразам и расправии не па тепање... Никогаш не би почнала тепачка, а нарочито ми е крајно понижувачки да се тепам за некое машко. Никогаш не би се ни скарала за машко не па да се тепам.
Срамота е да се тепаат женски. Не им доликува. Последната тепачка помеѓу женски, на која што бев сведок е во втора или трета средно. Две девојки од моја генерација (заедно учеа) се степаа заради машко. Кои срамотилаци беа.
Сметам дека е многу ама многу недостојно за една девојка или девојче да си дозоли такво бламирање,и понижување во јавност. И да бидеш навреден и да ти е преку глава најди ги најпаметните зборови и замолчија другата страна. Бесот ќе изчезне а ти од таа ситуација ќе излезеш подоминантна на зборови. А како причини што знам навреда ,љубомора , дечко?!..и слично .Многу недолично и не би сакала да се најдам во таква ситуација.
Пред 3 дена бев сведок на ваков настан 2 најдобри другарки од бебиња се дружат значи се степаа во школскиот двор на голем одмор пред сите, за многу банална причина ( зашто еднава не и кажувала на тест,глупости) едната беше цела на лицето изгребана и за 30 минути се смирија излегоа од школото гушнати насмеани
Подолно и по просто нема од тепачка со женски! Уствари има тоа е кога ќе видиш некоја малолетничка пијана што незнае каде се наоѓа. Поголем блам од тоа нема! Мислам дека се може да се реши со разговор. Секако доколку станува збор за разумни личности.
Ниска работа е тоа според мене, што е најтрагично во овие женски тепачки,се собираат и се тепаат каде што сите ќе ги гледаат , демек како видетее што правиме!
Ооооо што тепачки помеѓу женски имам гледано, не им се знае бројот Средно училиште кое тука е 6 години учев во all girls school, само женски така да се изнагледав тепачки, за секакви работи, најчеста причина беше за дечко, по некоја за девојка за спорт итн. Некои тепачки беа баш онака тепачка со боксови, клоци, некои со тегнење коси, гребење, шамари летаа, сите до една беа интересни за гледање, пукање сеир Јас лично не сум била учесник, си бев мирничка :geek: ама на сите бев присутна во публиката и си пукав сеир
Нема причина што би можела да ме натера да се степам со некој. Прво затоа што сум дама, а не проста уличарка и не планирам, ниту пак можам да се спуштам на толку ниско ниво. Второ сметам дека ништо не се постигнува со тепање. И трето, последно, ама не и најнебитно, зборовите имаат многу поголема моќ од две шлаканици и кубење коси, а и многу повеќе знаат да болат. Многу повеќе можиш да ја уништиш со збор отколку со шамар.