Феминки, сестра ми сега се омажи, и со мајка ми и татко ми сакаме да и го опремиме цел дом со персиски килими. Другарка ми лани купила шарени персиски килими од некоја фирма од Делчево, која работела според теркот на стара Гобленка, и вика дека правеле све и свашта- секакви дезени на теписи, дури и сам да си нацрташ шо сакаш да има на него, а не биле скапи и биле баш онака, со југословенски квалитет Дали некој од вас има некакво искуство, не знам дали ни се исплати од Скопје да одиме до Делчево, па си реков да се консултирам со доверливи извори
Ја знам фирмата, не се сеќавам на името, ама имаат лого со овца, се изнасмеав слатко. само патиштата до делчево се ужасни, јас сум од тој крај. Тетка ми купија ќилими и стази од таму, и знам дека дури имаат и бесплатна достава до скопје.задоволна беше да ти кажам, квалитетни се теписите а и не беа нешто посебно скапи како за персиски ќилими. Знам тетка ми истури фарба за коса врз едната стаза, и ја однесе и и ја реновираа, после пак беше како нова. Не можам нешто повеќе да ти кажам, ама вака барем се надевам дека допринесов со некоја информација.
Како да израчунам која големина да ми биде тепихот во дневна во однос на големината на гарнитурата и клуб масичката и во трепезарија според трепезариската маса?
Дечки сте купиле теписи oд Меринoс? И кaкo сте зaдoвoлни oд квaлитетoт и кaкo стoјaт сo цените? Не мoжев дa нaјдaм нивнa веб стрaнa.
Девојки не можам да најдам никаде цена на теписи од меринос. Имаат многу убав избор па ме интересира од прилика какви им се цените?
Moj sovet ti e ne zemaj jas imav merinos I go frliv se sto ke kapne go opiva tesko Im e odrzuvanjeto I sega si zemav obicen eftin tepih ama si vidov raat od nego mnogu e polesen za odrzuvanje
Каде да најдам теписи со не вртоглава цена? Сакам да ме упатите затоа што не сум од Ск, (може и за лустери)
Во Скопје? Во Мармарис продавницата на Пластичарска улица, имаат две продавници на истата улица, едната на почетокот одма после надвозникот, другата на крајот, пред раскрсницата. Не знам колку ти е позната таа улица, ама продавницата не можеш да ја утнеш. И лустери има на пластичарска, ќе ги видиш продавниците.
Се двоумам дали да ставам мало тепихче, т.е. чергиче во кујната? Знам дека е полесно за чистење ако нема чергиче, поминуваш со џогер, вкупно 5 минути, ама се мислам да не е подобро (потопло) да не се стои на плочки кога се спрема и готви многу саати.
Јас имам ламинат и во двата стана, во стариот стан немаме никакво чергиче ама измрзнавме. Кога се готви или мијат садови многу е ладно, а камоли плочки. Тука имаме мал тепих, да потешко е малку, ќе падне храна, трошки, вода ама па можеш раат да стоиш.
здраво дали знаете каде можам да најдам од оние бусавите теписи за мала соба ми требаат и отприлика ако знаете која цена би биле?
Сакам тепих нов за соба да си земам, тие стандардна величина отприлика што се околу 3000ден ми се чини им е цената, може и нешто плус. Препораки низ Ск кај има најубави, најквалитетни, кај да барам. Знам овој претходно некаде кај Визбегово ми се чини го земав ама не сум задоволна се напраи лом.