Дали може некој да ми каже каде можам да најдам бушав тепих во комбинација на портокалово- зелено-кремово, бидејки мебелот во таа соба е на портокалово и жолто. Пример нешто слично како на сликата.
Здраво, дали има некој искуство со овие полу акрил теписите? Гледав во тепих центар меринос, вака убави се, меки, ми викаат таму лесни се за чистење и одржување. Треба да земам 3, тоа би било едни добри - 15 илјади, ама затоа не сакам да избрзам. Конкретно вакви гледав
Јас имам полу акрил, но не знам што те интересира, лесни се за одржување генерално, ако приметиш исфлекано одма, со влажна марамица се вади. Ако не ја приметиш, потешко. Таму каде најмногу се гази (околу маса на пример) најмногу се прља. Со правосмукалка одма се чистат. На почетокот малку повеќе "ќе пуштаат" како памук. Моите се посветли, па се позахтевни. Ги праќам на перење во Еуро чист, јас не им се замарам. Сум имала и акрилни и полу ак. и синтетички и онакви бушави. До сега овие ми се едни од најлесните.
Ми треба округол тепих,180 ширина,тешко се наоѓа...сега гледам во Јуск има таа димензија,не е ефтин баш,полубушав ми делува...има некој од таму искуство со теписи?!
Бев,таму ми нудат да ми го скројат и порабат,тоа малку ме буни,овој,на слики го гледам,фабриќчки си е порабен...фала ти
Земи си го тој што ти е по ќејв. И поскапо малку да го купиш нема проблем пошто тепих се купува еднаш на 10г не се купува секој месец.