Периодов баш имаше доста ефтинки ствари.Јакни,маички,дуксери и имаше и бројчиња. Не знам дали им беше некоја чистка,али у глобала стално се наоѓа за ефтини пари некое парче облека.
Од теранова немам купувано од кога бев средно во Битола се затвори,а во Скопје има многу подобри бутици со поквалитетна облека. Во главно беа тренди парчиња ама квалитет нула, ретки исклучоци, а скоро се купував од таму вентијаги, палта, дуксери, маици, фармерки .... Попусти секогаш имаше се сеќавам имав купено суќна црна памучна за 100 ден, маици исто по 100-200 ден ама па затоа по првото перење стануваа вреќи.Сега не би купувала толку неквалитена облека
Јас па имам друг впечаток, за таа цена имаат многу квалитетни парчиња облека. Имам фармерки, маички и фустанчиња што веќе со години ги носам и не мрднале.
Заборавена чанта во пресоблекувална. Се вракјам по 5 мин пак да пробам нешто и пред да платам забележувам дека ми ја нема чантата. Обезбедувањето ја нашло и уште од самиот старт наговара за 10%. Ги потврдувам информациите и гледам дека ништо во новчаникот не фали, за по 1 мин да ме праша дали сум сигурна и да ми го подаде службениот телефон (за кој воопшто заборавив дека е и со мене). Безобразлук. На сето тоа продолжија прашањата за 10% и коментари на неговото херојство. (Да не се разбереме погрешно, благодарна сум што ми ја врати но господинот си ја врши неговата работа, нели?)
Се сложувам за тие пари може да се најде многу по квалитетна роба. Имав купено кожна јакна од таму за една година целата испука и морав да ја фрлам не износена а воошто не беше евтина. Знам да куам маички кога се на попуст и џемпери.
Не се ништо посебно. Некои работи мноогу ги носев, ништо не им фалеше. А некои се партали невидени. За тие цени не вредат. Има многу поубави и поквалитетни парчиња облека за иста или малку повисока цена.
Во моментот единствено што ми беше битно е да не недостасува ништо од чантата. Потоа доаѓаат останатите мисли за што и како требаше да се реагира.
Мило ми е што се завршило како што треба. Што се однесува до вработениот, во право си, тоа му е работа и со оглед на тоа нема право на награда за пронајдена ствар. Благодарам од култура, но не му следува ништо повеќе.
Токму така, но неговиот иритантен однос и инсистирање уште повеќе ме вознемиируваше во моментот. Како и да е, сакав да го споделам случајот, да си бидете и вие поодговорни и да внимавате бидејќи ќе налетате на се и сешто.
Дали сеуште постои Теранова на плоштад во Скопје? И каде има повеќе избор во EastGate или на плоштад?