Од jysk ги земавме, ама касно разбрав дека и по пластичарска ги имало поевтини. Големи се инаку, точно утре ќе ти измерам
@Feminka22 и јас мноогу сакам тераси. Ако веќе вложуваш и дакаш да си ја средиш по мерка, мој совет ти е да си ставиш тенда и тоа од оние кои се спуштаат до сам гелендер за да не ти врне ИЛИ скапа опција - да ставиш стакло кое се собира парцијално на еден ќош од терасата и не пречи. Ако си пушач, зимоска пушти.го стаклото, остави си еден прозор отворен, па нека си врне колку сака. Во ова се вложува еднаш ама се исплати. ...за маси и столици оди на пластичарска, многу голем избор има а и можеш да се ценкаш.
Дали некој има ставено ролетни од бамбус да ми каже искуства со нив? Тие ги имам видено на тераси и ми фатија око
Дали некој има искуство со застаклена тераса? Се мислиме меѓу тенда и стакло, само не знам да не е многу топло преку стаклото. Терасата ни е на запад и има доста сонце летно време буквално нр се излегува. На надворешните прозори имаме надворешни ролетни, ама би сакала и на тераса да е свежо.
Стакло привлекува сонце и многу е топло. Кај тетка ми е застаклена цела и многу е жешко. Подобра опција е тенда која ке ти прави сенка но сепак мислам дека треба да се разелени терасата да колку толку има некоја свежина. Мојата е на јужна страна со кровче ама и голема е 4х4м (во куќа живеам) ја разеленив со зимзелени дрвца, нискостеблести дрвја, цвеќе, лозари....џунгла направив за да се дише во летен период
Да, тоа и си помислив. Иако убаво изгледа со стакло, веројатно не се дише со него. Можеш ли да ми препорачаш некои цвеќиња што успеваат на сонце? Се што имав се исуши, освен една петунија. Дури и кактусот ми овенува од сонце бидејќи долниот дел исто така е стаклен...
Девојки тарасата ни е малечка и на западна страна и летно време е претопло Дали знаете цените за тенди како се движат и некое цвеќе што ќе ми успее на толку топло?
Фала многу Нас ни треба тенда со должина од 2м значи поефтино ќе дојдее И конечно ќе пробам и со овие цвеќиња да видам дали ќе успееме Фала многу миличкаа
Ги има во Електролукс на бело ама многу нестабилни ми се видоа. Во Бриколаж исто. И јас сум по потрага зошто ми е мал балконот. Ама воопшто не ми изгледаат квалитетни.
Вакви зимзелени имам од едната страна. Туја и тоа второто не ми текнува како се вика. Од другата страна имам Јасмин, Фитонија ама не грмушка туку обликувана како мало дрвце и едно не ми текнува како се вика комбинација од лимон и мандарина (ова сака сонце ама мора зимно време да се внесува внатре). Оној расадник спроти Хубо Маркет- Систина под мостот тие ме оправија што бара сонце и што не мора зимно време да го внесувам внатре. Претходно само петунија, сардела, трендафил и она ливадско цвеќе ќе ми потраеше друго се ке ми пеплосаше од сонце.