Ја најдов теретаната во Автокоманда , Флекс се вика кај пензионерскиот дом е. Цената е 750, ама изгледа дека бидејки сум зенско 500 ке плакам. Мене така ми рекоа. Инаку теретаната е доста опремена.
Па вака според мене Теретаната ми е повеќе за машки,дека има повеќе справи за да накачиш мускултурна маса одколку да топиш масти.Ние женские имаме повеќе проблеми со масни нозе,стомак,задник и така натаму одколку со слаби рачиња па да сакаме да набилдаме бицепс.Кој е слаб и сака да на билда мускули теретаната му е лек.Лоша страна е што нема кој да ти покажува освен искусен другар, и што се прави одмор меѓу вежби Аеробикот ми е повеќе за женски дека се троши ненормално масти и се затегнува мускули,Логично е дека со саат време вежбање со едвај 3 паузи само вода да се напиеш и пак да почнеш дека ќе трошиш мастии.Добро е што имаш инструктурка и мотивира многу.Лошо е ако аеробик е составен само од кардио(скокање,трчање) подобро би било комбинирано со вежби за стомак,нозе Јас вака почнав.Идам во фитоне има 4 пати во неделата.Два се аеробик-единот е high energy и се потиш ненормално али во тој еден саат има и вежи за стомак и нозе и поголемоит дел е кардио-вториот е на степер (такво подигнато ваљјда така се вика).И два часа пилатес( кое иде многу добро со аеробик и ако аеробикот трожи масти ова затегнува многуу) едиот час е на топка(еве денес послем еден таков чае ме болат сите мускули-задни грбни,горни стомачни,меѓуножни мускули,бутови,раце,листови све) и другиот е на под.Ова комбинација е перфектна за женско кое сака да нема масти и да ги затегне мускулите.Доклку сакате плочи тие нрмално се прават во теретана со тежина.Али за да дојдеж до плочи треба све да потрошиш масти а за тоа лек е аеробик и ништо друго.
Стереотипи,стереотипи. Нема машко-женски спорт. Има луѓе што едноставно не сакаат да си го потат задникот... Мајкава не изгледа машки. http://www.kurir.mk/magazin/zivot/15340 ... s=og.likes
Во 9 месец се натоварила со толкав тег. Искрено ми доаѓа да ја плеснам една. За мене е тоа крајно себично. Си го ризикува детето да докаже колку е кул. Глупача. Јас разбирам да си активен во бременост, и јас не лежев по цели денови, напротив, ама ова е претеризам. А теретана или аеробик зависи што сакаш да постигнеш. За слабеење аеробикот е подобар,скокаш, се потиш повеќе, а за тонирање теретана со тежини. Според мене идеално би била комбинација од двете за убав изглед.