da go spodelam iskustvoto iao sum porodena pred 4 god posledna menstruacija imav 30.avgust2006i po osnovnoto smetanje na doktorite stavaat 7 dena plus na prviot den na menst.i p;us 9 mesecii ete ti temin koj ima otstapuvanja *-2 nedeli i sega vo mojot slucaj 30 avgust *7 dena =07.septemvri *9meseci =07.juni kraen termin znaci 07.06.2007 god posto znam deka ostanav na 22 septevri znaci pred narednata maentruacija bebeto stalno bese so nedelinazad d toa so trebase spored terminot da bide pa dojde i 07.06 imi dadija *2nedeli pa pominaa i tia dve nedelipotocno21.06 iuste nisto taka da na23.06 otidov i so provokacija uspeaja da me porodat vo rok od 4 casa {4 saati od prva kontrakcija dodeka izleze bebeto}TAKA DA VO VRZANA VREKA NISTO NE SE ZNAE TA OD 07.06.2007GODINA KRAEN TERMINJAS SE PORODIV 23.06.2007 VO 42 G N [mod-kirilica:31y4a4uj][/mod-kirilica:31y4a4uj] [mod-tekst:31y4a4uj][/mod-tekst:31y4a4uj]
ајде не ка напишат нешто сите,што требаа да се породат ,колку време пред термин или после термин се породија,,,,,,,,,,,чекаме да споделиме искуства,мене ми остана уште малку,во петок треба да одам на контрола,,,,,,,,
мене терминот ми е во петок на 16 . Мислев дека до сега ке бидне ама не ... како и да е со лесно на сите
Уште ништо новко ! Ке поЧекаме до крајот на неделата ( петок краен рок) мора да бидне Ке известам кога ке имаме новост
Мене ми беше на 28 февруари, а се породив на 21 февруари, денес правиме месец, со лесно нека ви е на сите што треба да се породите.
Мислам дека кај MacenceEna веќе се јаделе мекици ја нема да пише a ја нешто се зажелев по бебешкиве теми
Јас како што знам ми е пред 1 октомври 2012,мислам 28-29 септември,но точно кој ден не знам. Вас кога ви казаа точен датум? Со докторот треба да се видам за 3 недели а не мозам до тогаш да чекам па сакам да си пресметам на нет,ке може ли некој да ми прати линк каде да пресметам?