Повели линкче http://www.justmommies.com/duedate.shtml П.с. Ќе си внесеш датум на прв ден од последна менструација
Јас еве сум повторно,се породив и се вратив,,,краен ми беше 23 март,бев договорена да ми прави докторката на 22,ама ми направи на 21 аххаха зошто ми пукна водењакот,,,,,,,,,,НЕКА ИМ Е СО ЛЕСНО НА СИТЕ ШТО ЧЕКААТ РАДОСТ ВО НИВНИОТ ЖИВОТ,,,,,,,,,,,,,,,,,
мене ми е терминот на 22 а тука на оваа странава што ја постираше Миа ми вика на 20 а и многу убаво има напишано ... Your baby was conceived around December 29, 2011. Your first trimester begins December 15, 2011. Your second trimester begins March 09, 2012. Your third trimester begins June 22, 2012. There are 149 days left until your due date. You are 18 weeks and 5 days pregnant. Your baby's crown to rump length is approximately 15 cm or 6 inches and weighs about 250 grams or 8.5 ounces.
Труднички муабети Е мили мои денес е денот ,а јас ни Б од болка ,неизвесноста убива чекам си барам причина за болка но ништо , а и нервозна сум да не ми излезе некој пред очи а тел звони и звони радознали луге ах само се да биде во ред не знаете какви се мисли ми се вртат од најубави до најлоши . За киселини мене ми помогна млеко ладно или зиви зрна ориз да испиеш,се разбира тестенини зачинета храна да се избегнува.
Труднички муабети leontina, какви црни мисли мила.... ма ајде ти се молам, за некој ден ќе се гушкаш со бебушот а ти црни мисли, дај седи ваму и само нас не читај ништо дополнително и не размислувај. Кажи ни што ќе имаме нова феминка или феминец? Ајде спремај ги алиштата , прередувај, креветчето наново постилај го, и немој да мислиш негативно, ти пуштаме позитивна енергија. А како е бебушка сега мррда повеќе или веќе е мирна и се спрема за надвор??
Труднички муабети Фала за подршката Меу ,се е спремно и торбица и креветче и алишта за бебе ,мислев дека ке се породам пред теермин ама нема јас кога сакам си има план и он кога како да излегува ,и последниве денови послабо се движи но кога ставам рака на меше одма ме поздравува и тоа ме радува дека е се ок вечер сум на цтг па ке видиме до каде сме .
Труднички муабети ајде со среќа, па те чекаме да не известиш. Штом те поздравува, значи вика “мамо не биди досадна и оставиме да поуживам уште малку“ , не го напнувај и ти детето, кога му е арно кај тебе И јас така сум цело време со мисла дека можеби порано ќе се породам, но сега после ова што кажа, ќе си ќутам и траам