Многу рано, мене матичниот ми кажа дека во петти месец се дознава полот, меѓутоа мојата се криеше, па тек во шести ни кажа 90% девојче и во седми конечно потврди.
И мене во 12 ми кажа дека е машко, може кај машките поубаво се гледа. Терминот ми е сега еден ден порано т.е на 13.11.2015.
Нема врска тоа, и мене ми кажаа во 12 недела дека ќе биде батко и секој следен преглед само се потврдуваше тоа. Се гледа по поставеноста на органите, а и зависи како е поставено бебето ако не се крие и не му се стиснати нозете се гледа уште рано
Ти благодарам, искрено се надевам дека ќе се олеснам барем во наредните два дена. Кога бев сабајлево на ЦТГ и амниоскопија докторот ми кажа дека веќе врв на прст е отворено грлото на матката, контракциите почнаа уште дента, чепот падна, стомакот се стврднува, но ајде ќе чекам до сабајле....
па и тоа да знаеш дека има врска не се сите толку упатени и стручни во работата сега секој втор доктор станал
Епа еве јас во бременоста имав прилика да одам кај 4 различни доктори. Матичниот, па приватно кај една кога ме фатија лажните контакции за првпат и кај два различни доктори во болница на ЦТГ и сите различни работи ми кажуваа.
Da se nadovrzam na moabetot jas vo 18ta nedela go doznav polot ama sega pak ke preprasam za posigurno
Ајде Дафе што се случува, како помина на прегледот? Дајбоже додека те мислиме ти веќе да си се олесниш...
Срцки мене бришете ме од списочето Малку порано ама се породив во Понеделникот на 6ти Имам преубава ќеркичка Околу пораѓајот во соодветна тема
Ajde neka se puni i ovaa tema, kade se Aprilskite bebinja? Minatata godina ovoj period bev taze trudnicka @Maarina cestitki, golema da raste i srekja cel zivot da vi nosi... Ako si Marina, imenjacka si mi
Иако ми рекоа 3.11 јас се си мислам октомври ќе биде од почетокот имам некое такво пречуство само да сме живи и здрави датумот не е важен ,важно е се да биде супер