Омилена храна.Варени,печени,со сос,сирење..буквално има 1001 варијанта на правење.Омилен вид ми се лазањите со болоњезе сос. Најчесто од Дивела купувам или Бариља.Овие вториве поретко ги наогам.
Дaa ги oбoжaвaм oмилени ми се сo брoкулa.Гoтвaм мнoгу честo и вo мнoгу кoмбинaции сo бoлoњезе,пилешкo,спaнaќ,слaнинa т.ѕ шo имaм вo фрижoдерoт сo тoa
еден предлог за посниов период, Се запржува во Вог тава или слично златна мешавина ( грашок, морков, пченка), заедно со кромид сецкан на покрупни парчиња, шампињони (свежи) и малку бело вино. Смесата се истура во сварени макарони убаво се меша.. и ете ти супер ручек!
Ги обожавам ги јадам најчесто со сирење и кечап а кога сум расположена знам и некој сопствено измислен специјалитет да си направам па да ставам во нив се што прво ќе ми налета на пат
Јас купував такви , во последен период не сум купила. Ги купував во КАМ маркет, на друго место не знам дали ги има. Се викаат Pasta Quick се варат околу 5 минути, и постојано се меша. Готови се за брзо време а и вкусни се.
Еден од моите омилени појадоци ми се тестенините. Преубави ми се со кечап и оригано или пак со сирење.
Ги јадам,ама ретко.Не дека не ги сакам,напротив ги обожавам,ама мора малку да се внимава на линијата. Инаку најчесто ги јадам со доматен сос и оригано,сирење,кашкавал,павлака,со свеж зеленчук,обарен зеленчук,со златна мешавина итн.Ги јадев некое време и со кечап,но веќе подолго време речиси и да не купувам кечап.
Неизоставен дел од моето мени. Скоро секој ден пред ручек а и како ручек. Паста со риба, печурки и доматен сос. Паста со печурки. Паста со прашута и доматен сос. Паста во (што има во фрижидер) Паста со кашкавал/моцарела плус доматен сос. Паста со доматен сос плус пармезан. Паста со доматен сос, печурки плус парчиња сушен лосос. Овие јадења се користат често во мојата кујна.
Ги јaдеме премнoгу. Мaкaрoни сo месo меленo: Свaрените мaкaрoни ги мешaм вo тaвa сo меленo месo(зaпржувaм крoмид,гo стaвaм месoтo и пржaм уште мaлку,нa тoa дoдaвaм бибер,кечaп,вегетa,и црвен пипер и тргaм oд oгaн)се oвa зaеднo дa се пoтпече,пет десет мин пред крaј oдoзгoрa стaвaм мaтени јaјцa сo пaвлaкa.
Макарони болоњезе, макарони со туна, макарони со сирење, со кашкавал топен и кечап, со рендана шунка и мајонез. Одличен ручек, во секое време. Шпагети не јадам, не ме најадуваат некако.
ги јадам ама не толку често. А кога јадам,јадам или потпечени макарони или макарони со сирење и кечап а шпагетите најмногу ги сакам со мелено месо
Skoro naidov na Edna statija za istrazhuvanje okolu pastata veli deka pastata ja odrzhuva linijata osnosno pravi dobar odnos pomegju strukot I zadnikot. Ova go tvrdi I sama Sofija Loren. Jas GI spremam na sekakov nacin posebno imam edna koja recepta site mi ja bendisuvaat. Za receptata ako IMA interes ke ja pisham podocna. Ednostavno a vkusno.