Знае ли некој како се прават тестенини во сос со хопла и шунка Неколку пати имам пробано да направам, ама не ми успева, дали незнам хоплата да ја погодам или незнам што е работава. Ако некој го знае овој рецепт и го има пробано нека ми каже. Однапред благодарам ops:
vo recepti imase spageti so balonjeze sos isto se pravi samo namesto slanina ke stavis sunka i tolko ,inace go imam probano sosot i so sunka i so slanina so sunka e 10000 pati podobar
jas ke ti kazam eden drug recept so hopla i testenini isprobano i provereno.... edno kese testenini sunka ili slanina kolicina kolku sto mislis deka e dovolno svezi pecurki sampinjoni hopla 500 ml vegeta sol malku kecap Prvo gi varis testeninite koga ke bidat svareni gi cedis i gi ostavas a vo meguvreme gi pripremas ostanatite raboti pecurkite gi seckas na listovi a sunkata ili slaninata na kocki vo tava podlaboka stavas puter ili margarin ili zejtin sto sakas i gi stavas prvo pecurkite da se sprzat, potoa ja dodavas i sunkata przis nekoi 10 minuti i ja dodavas hoplata varis dodeka ne ja dobie potrebnata gistina. Testeninite gi vrakas vo sadot vo koj si gi varela i go dodavas sosot stavas vegeta sol i dovolno ti e edno malo kesice kecap ako sakas po zelba stavi i biber go vrakas sadot so testeninite na ogan varis malku za se toa da se soedini no nemoj da zaboravis da gimesas hoplata lesno zagoruva.Gi trgas od ogan i mozes da serviras , odozgora na sekoja porcija dodadi malku parmezan vrz testeninite za podobar vkus .Probaj BON APETIT!!!!
Jas imam eden odlicen recept za testenini so hopla: 2 paketcinja tortelini 1 hopla golemo pakovanje(na slika gi ima testeninite-ne mi teknuva sega koja marka e ama pakovanjeto e zeleno so krem) 300gr dimena pecenica 300 gr kaskaval-moze i rastitelen 200 gr pecurki po moznost svezi (zasto se povkusni) 1 lazica brasno i 1 lazica puter mleko po potreba Se varat testeninite vo sad so voda i sol. Na strana vo drugo tendzere go topis puterot i go stavas brasnoto.Potoa ja isturas hoplata i mesas celo vreme za da ne se zalepi.Stavas sol,ako pocne mnogu da se zgusnuva stavas malku mleko.Treba da zovrie i potoa go trgas tendzereto na strana i go stavas kaskavalot isecen na kocki pa mesas dodeka se istopi ,pa gi stavas pecurkite i pecenicata isecena na kocki.Pak vrakas na ogan uste edna minuta i na kraj so sosot gi prelevas testeninite. Probajte mnogu e vkusno
убав рецепт ќе го пробам не ми само јасно на крајот кога треба да ги соединам варам во тенџерето каде што ги сварив терстенините?некој?и хоплата настрана да ја правам или да му ја додадам на шунката и печурките само?
Тестенинините си ги вариш во едно тенџерче, хоплата си ја правиш во друго. Кога и сосот и тестенините ќе бидат готови, можеш макароните да ги сипеш во тенџерето со сосот (процедени нормално) и да измешаш па да сервира. Ама конкретно за рецептов погоре, разбрав дека откако ќе ги измешаш додаваш и кечап, па уште некое време се вари тоа на оган. Малку ми е чуден рецептов со хопла и кечап, едното кисело другото благо, па кој ќе проба нека пише впечатоци Инаку со сос со хопла тестенините не може да се јадат многу количински, некако тешки се
Мммм, тестенини со хопла. Ги обожавам, немам некој посебен рецепт, ги правам со тоа што во моментот се наоѓа. Со спанаќ се превкусни, и со праз. Прво се пржи спанаќот или празот па се додава хоплата да проврие и се меша со тестенините. Како варијанта може да се додадат и свежи печурки и саламче/сланина кои се пржат пред спанаќот или заедно со празот.
Јас ги правам многу едноставно, но многу се вкусни Оригиналниот рецепт е за таљатели, но може да се прави со секаков вид на тестенини, особено добро функционира со шпагети. Додека се варат тестенините, на загреано тавче се топи 1 коцка путер (околу 50гр), и се ставаат 400гр пршута или шунка исечена на тенки ленти, да се запржи. Кога пршутата убаво ќе се запржи, се додава хоплата, постојано мешајќи и се остава да зоврие. Кога хоплата ќе зоврие се додава сол по вкус, и се додаваат тестенините и се убаво се меша. Јас понекогаш додавам и др зачини, во зависност од тоа за кого ги правам. Исто така често додавам и 1 чешне лук во сосот, пред да ја додам хоплата, за поубав вкус. Тестенините се сервираат со рендан пармезан.
тестенини во кари со хопла и печурки по желба ставете и пилешко 1. сварете ги тестенините 2. земете тава испржете ги печурките и пилешкото додадете хопла и кари зачин мешајте додека не згузне малце 3. истурете се во тенџерето и уживајте 4. заворавив ставете , сол , бибер и малце шеќер и одлилно оди со бело вино
И јас ги правам вака, само додавам и една пиперка и малку лукче. А ако немам пилешко, ставам зденки 2-3 и побрзо згуснува се