Тестирам Philips Lumea за безболно и долготрајно ослободување од влакната. Ask Me Anything!

Discussion in 'Тело' started by Dijana, Mar 21, 2016.

1. Beti82

Beti82 Истакнат член

Kako gi otstranuvase vlaknata na liceto pred sekoj tretman.
    Kako gi otstranuvase vlaknata na liceto pred tretmanot.mene mi e za podbradokot sekoj den sum so pinceta.Dali si zadovolna

Darlingzz likes this.
  2. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Иста сум и јас, и ке ја земам лумеа само за лицето, лом се правам со пинцета и се повеќе и повеќе ми излегуваат. Како маж сум :sweat: Се надевам ќе се спасам. Ако може некој подетално да објасни за лице..

3. Pamela Daisy

Pamela Daisy Истакнат член

Јас го купив апаратот пред 4 години, на почетокот го користев првите 5 третмани на секои две недели, после тоа као на месец дена , ама не ми имаше резултати на месец дена.Потоа продолжив повторно извесен период да го користам на секои две недели, а веќе втората година па се до сега, го користам поретко.Морам да кажам дека сум задоволна(да не се жалам ајде).Црните/темните влакна на нозете скроз ми се изгубија,како да не растат веќе, додека оние посветлите и нежни пак си растат , но не се познаваат толку.Исто така и на рацете, влакната ми бea многу густи, јаки и темни , и сега можам да кажам(и покрај нередовното користење)дека се намалени за некои 70%, скоро и да не се познаваат толку(за разлика од она што првично беше).Под пазувите исто така сум задоволна од тоа колку се намалени, исто така и кај препоните.На лицето скоро и да не сум го користела, бидејќи имам акни, а не смее да се третира на оштетена кожа и кожа со црвенило.Се на се, јас сум задоволна, мислам дека ми се исплатеше оваа инвестиција.Предвидено е апаратот со редовна употреба да се користи некои 5 години, јас го имам веќе 4, но не го користам толку редовно, така да сметам дека со ова темпо ќе можам да го користам уште барем 4 години. :)

4. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Јас го земав денес конечно. Ама поевтината варијанта со еден додаток за лице што е. Сакам да прашам во врска со подесувањето на бројките од 1 до 5 да ми објасни некој како да наместам бидејќи мојот не одредува сам како поскапата варијанта.

5. Dust

Dust Game Over

Според типот на кожата, имаше во упатството кога го купив мојот

6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Да де ама пишува дека ако не одговара свети портокалово, ама мене не ми свети на ниедна бројка портокалово, само бело и не знам на која да го наместам за да не утнам за џабе да се пукам да нема ефект.. Тука негде прочитав за појаките влакна на 5ка требало.. Не ми е јасно.. Јас имам јаки црни влакна секаде..

7. kalinaka

kalinaka Популарен член

Девојчиња, се запалив да си го купам епилаторов, ама гледам многу разлика во цена, почнуваа од 15000 па до 30000 ден. Која е разликата и дали и тој од 15000 е исто ефикасен?

8. joyful

joyful Популарен член

Цената зависи од тоа какви додатоци ќе земеш.
    Ако земеш само додаток за тело, цената е 15.000ден
    Со додаток за тело и лице, цената е 18.000ден
    Со додаток за тело, лице, додаток за бикини зона и под пазуви, цената е 29.000ден.
    Ова се цени од Нептун

Снегулк@23 likes this.
  9. kalinaka

kalinaka Популарен член

Мене и за тело ми треба, односно за нозе. Цело време ги бричам и толку многу ги имам згуснато и зајакнато што и после бричење сум како несреденена.
    Па ке си го земам овој од 15.000.
    Се надевам барем малку ке ми го реши проблемот со влакнетоста.
    Фала за информацијата

joyful likes this.
  10. leni_794

leni_794 Истакнат член

Ме интересира дали Philip's Lumea Prestige помага во флеки од пидкожни влакна, и дали може да се користи над веќе постоечки пидкожни влакна. Јас сум со намера да го земам најновиот модел, и 50% да ми се намалат ќе бидам презадоволна ако ми се среди проблемот со пидкожните.

Bellaa1234 likes this.
  11. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Isto i jas imam i podkozni vrasnati vlakna. Imam fleki od niv. I nekoi crvenila. Dali e bezbedno da se koristi poradi flekite od akni, i od sitnite brincinja?

12. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Дали некоја има правено депилација на интима со филипс лумеа?

13. Wild Aries

Wild Aries Активен член

И мене исто ова ме интересира, дали може да се прави целосна интимна депилација? Секаде каде што читав и видеа никаде никој нема одговорено.

Kjara15 likes this.
  14. joyful

joyful Популарен член

Една другарка го зема само за депилација на интима. Од секаков вид на депилација и излегуваа чиреви од поткожни влакна кои мораше хируршки да ги отстранува. Ми рече дека е задоволна :)

Traveler91 and Kjara15 like this.
  15. kalinaka

kalinaka Популарен член

Ми треба помош од оние што го користат апаратот. Пред некој ден го земав и почнав прво од рацете, па следниот ден и на нозете до над коленици. Ми беше тешко да се организирам до кај сум стигнала и од каде де продолжам. Дајте идеја како да бележам кои делови сум ги поминала кои не? И штетно ли е ако 2 пати поминам на исто место?

16. bibiK23

bibiK23 Истакнат член

Имаш апликација, симни ја и ке те известува кога ти е нареден третман.

17. kalinaka

kalinaka Популарен член

Да знам за апликацијата, мене ми е во моментот кога се поминувам како да знам дека некои места нема да ги поминам 2 пати?
    Ти како си задоволна? Колку време го користиш?

18. Aztec

Aztec Истакнат член

Два пати на исто место не треба да се поминува. За обележување купи мат бел молив за очи и со него пред да почнеш ќе ги исцрташ нозете на неколку поголеми регии. Моливот мора да биде бел затоа што тој ја рефлектира светлината и на тој начин кожата не се оштетува. Сите други бои ја апсорбираат светлината и се прават изгореници каде што се црташ. Почни со апаратот од глуждот и оди нагоре. После секој ред поминат, нацртај уште една линија каде што си завршила.

Attached Files:

mamaJana and kalinaka like this.
  19. Romantic

Romantic Истакнат член

Јас ја имам напредната варијанта, т.е. таа со двата додатоци, и исто сам треба да подесиш, јас го ставам на 5ка, а ако ме пецка повеќе од вообичаено, го ставам на 4ка.

20. Romantic

Romantic Истакнат член

Пред секој третман се бричат или депилираат нозете, кожата треба да е сува, без иритации, чиста.

AnaRose likes this.