Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тестирам Philips Lumea за безболно и долготрајно ослободување од влакната. Ask Me Anything!

Дискусија во 'Тело' започната од Dijana, 21 март 2016.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.174
    Допаѓања:
    180.740
    Веќе трета година ја имам мислам. Целосно сите влакна, не. На нозе немам 90%. Останатото е најверојатно каде што не сум се поминала убаво. Ретко има цврсто влакненце и тоа само до колено. Над колено тоа што расте е како мов. Исто под пазуви кај што растат влакна се како мов. На стомак немам веќе. На препони едно 70% се изретчени. На лице тек тук некое влакненце има, ама ништо страшно. Јас сум задоволна и сѐ уште ја користам според потреба.

На Antebellum, Giinna, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    986
    Јас ја имам неполни две и мојот одговор би бил исти.
    Најдобрата инвестиција што сум ја направила.

Првиот пат коа ја купив ги направив третманите сите според шема и после правев пауза 4-5 месеци. Таман лето ме фати. Каков раат значи бев, вреди до денар.
    После 4 месеци почнаа да ми се појавуваат пак тук таму и почнав втора тура од почеток третмани. Сеа сум на втората и немам ич (би рекла 95% ги нема), а тие што ги има понекаде се меки и светли и не се ниту гледаат

На Antebellum, wannaBeMomma, Leviosa2503 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    2.036
    Кој модел ја имате?

4. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    986
    Bri 921, со додаток за лице

На MyMala му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Здраво, се мислам да купам ваков апарат.

Дали имате препорака за модел и дали смеам додека дојам да го користам? И колку ви треба отрпилика за да се пројде цело тело?
    Некако ме мрзи со бебе да се депилирамц а имам многу јаки / црни влакна, општо влакнеста сум и се депилирам со машинка, а на интимата со брич и веќе ми е преку глава...

Секој совет/препорака/мислење е добредојдено

6. Emilija93

Emilija93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2019
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    19
    Сакам да го купам гледам многу позитивни коментари, јас имам голем проблем кога ќе се избричам сабајле веќе вечерта ми се излезени влакненца и боцкет, користам депилатор и што ми се густи влакната ми ги поткинува ми растат и многу поткожни е моето прашање е дали можам да користамна ваква кожа како на сликава од депилатор ми се прави ваква кожава.

Прикачени фајлови:

7. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    986
    Не смееш да гп користиш додека доиш

На Shaya му/ѝ се допаѓа ова.
  8. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    281
    Дали пред употреба треба да се поминат со брич или може после депилација. Како е исправно?

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.174
    Допаѓања:
    180.740
    Како сакаш. Јас се бричам, па се поминувам со Лумеата. Некогаш истиот ден, некогаш нареден. А после депилација треба да почекаш 24 саати за да се поминеш.

10. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.447
    Сакам да си купам и веднаш да почнам да го користам, дали до јули ако го користма ке ми се изретчат барем влакнатА? и дали смеам да го користам на раце ако планирам кратки раакави да носам знам дека не треба на сонце да излегувам после депилацијата

На MinaDi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.306
    Da ke ti se izretcat ako si redovna vo koristenje, sega nema tolku jako sonce no ako ima ja bi rekla bar prviot/ vtoriot den da ne se izlozuvas premnogu( bar ja taka pravam ).

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887
    Здравооо

каков модел да ми купат за 8ми март (треба да изберам а ја не знам)

се користи со апликација ?
    за колку време има ефект и колку време трае резултатот ?
    на што да внимавам пред и по користење?
    колку да се долги влакната за користење на апаратов и ме интересира дали има за интимата значи бразилиан вакс

13. CooperD

CooperD Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    986
    За каков модел ти треба имам пишувано на долго, можеш да прочиташ и да одлучиш :)

Апликација за мобилен имаш без разлика на моделот.
    Ефект за колку време е индивидуално.
    Еден целосен третман трае вака: 8 третмани на секои две недели плус уште 4 на еден месец. Значи за 8 месеци ќе завршиш. Тоа е крајниот резултат. Првични резултати кај мене имаше одприлика за 2 месеци. Онака поголем ефект. Инаку уште од вториот третман се забележува.
    Пред користење да внимаваш да ти е чиста кожата, без креми и без влакна. Пилиг 24 часа пред третман.
    Влакната не треба да се долги ниту да ги има. Значи 24 часа пред третман депилација или брич. Кожата чиста и мазна. После третман хидратација.
    Делови за интима имаат некои од моделите

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Пасифаи

Пасифаи Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    доколку некоја е заинтересирана за Philips Lumea 9900 BRI977/00. го добив на подарок. го продавам по поволна цена

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    340
    Која е цената ?

16. Пасифаи

Пасифаи Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    25 000 ден со сите 4 додатоци (пазуви, бикини, тело, лице) неотворен
    модел:Philips Lumea Bri 977/00

17. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    340
    Здраво , сакам да го земам овој модел , гледам од 36000 на 28.500 намален, со три додатоци.
    Имам црно влакно, меѓутоа ниту ептен густо ниту баш ретко, некоја средина, со шеќерна паста се депилирам, изретчени се меѓутоа за 10-14 дена веќе ми се познаваат бидејќи како што кажав црни се а ако земам да се депилирам не се доволно пораснати и не ги вади сите влакна , на раце исто , под пазуви не можам, користам брич и за два дена излегуваат, навистина веќе ме нервира и ми прави проблем, дали со Лумеата ќе го решам овој проблем и со редовно користење?
    Барем 80% да немам од тоа што ми излегуваат сега .. еве конкретно за кој модел станува збор 973/00.

Прикачени фајлови:

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.553
    Ак имаш црни влакна и посветла кожа дефинитивно ќе го решиш проблемот.

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    340
    Црни влакна и бела сум да..баш и затоа и малку да пораснат одма се познава..
    Кој модел го користиш ти ?

20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.553
    Јас имам модел купен во 2015. Не ни знам веќе кој е меѓу првите модели е. Битно мене ми врши работа иако не е како овое новиве со апликација и со автоматско одредување јачина (ја све рачно подесувам, односно подесував). На почеток ја користев по упатство сега еднаш до два пати годишно се поминувам.