1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тестирам Philips Lumea за безболно и долготрајно ослободување од влакната. Ask Me Anything!

Дискусија во 'Тело' започната од Dijana, 21 март 2016.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    83.297
    Ќе функционира. И јас имам светол тен и темни влакна и користам јачина 5.

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    712
  3. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    712
    Update: Го купив и се поминав денеска, освен препони/интима и стомак. Баш добро оди, мислев дека ќе е многу поспоро па оставив другово за утре задутре, ама брзо оди, се надевам дека добро го истерав:D:inlove:

4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.716
    Мене ме интересира дали може да се прави целосна епилација на интимна зона? Не најдов до сега конкретен одговор.

5. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    616
    Размислувам да земам но се уште не сум одлучена.
    Дали имате искуство со некој од овие:
    - PHILIPS LUMEA BRI921/00
    - PHILIPS LUMEA BRI940/00
    - PHILIPS LUMEA BRI945/00
    - Garett Beauty Cool IPL Hair Remover White

После колкав период видовте резултати?
    Дали може да се користи и во лето?
    Читав дека доколку не се користи цело време (1,2,3... години) влакната се враќаат уште поцврсти.
    Дали може да се користи за цело тело или има делови што не смее?

6. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.355
    Јас го имам оној со 4 додатоци - пазуви, надусници, интима и цело тело. Не знам кој е точниот број на моделот.
    Мора убаво да ги отстраниш влакната пред да ја користиш Лумеата. Ако користиш брич, тогаш можеш да ја користиш истиот ден, а во случај на депилација треба да почекаш барем еден ден за да се оформи корен на влакното за да може да делува.
    Не се препорачува користење на дезодоранс, лосиони, креми или било какви други препарати пред да ја користиш Лумеата. Кожата треба да е чиста и сува.
    Кога го купив, првично ги следев упатствата според кои правиш 4 (мислам, можно е да беа 6) третмани - еден третман на две недели. Бидејќи не ми беше изводливо да одам на депилација на секои две недели, во тој период практикував брич. Откако ќе ги завршиш тие третмани, преминуваш на еден третмани на еден месец. Јас искрено еден период го забаталив. Периодов пак сум редовна со тоа што не ги правев тие првични третмани туку веднаш преминав на еден третман месечно. Имам резултати. Влакната се поретки, помеки и растат побавно. Моментално не сум била на депилација еден месец и се уште немам доволно долги или густи влакна за депилација. Тоа за мене се супер резултати. Не смееш да го користиш во предел на усните (интима) и анусот, мислам дека тие места беа само, но секако ти пишува се во упатствата.
    Во лето може да се користи меѓутоа мора да нанесеш 50+ СПФ следниот ден и да избегнуваш изложување на сонце истиот (а јас практикувам да избегнувам и денот после третман кога сум во можност). Не го користам пред одмор кога знам дека 7-10 дена ќе бидам константно изложена на сонце.
    Е сега, се зависи од бојата на влакната. Колку се потемни, толку подобро може да делува. Во случај да си русокоса и имаш светли влакна, не би ти препорачала да си ги даваш парите.

На Matea^_^ и ЈасТ. им се допаѓа ова.
  7. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    4.349
    Јас го имам 921. Го земав првенствено за надусници и додатокот е добар, можеш убаво да го поминеш тој дел на 3 пати. Има и мало електрично апаратче за бричење на надусници, супер е.
    Рацете ги поминав 2 пати или 3 макс и имав резултат ама немам дисциплина до толку да сум редовна и немав нерви баш секој милиметар да го поминувам него само кај што си знаев дека имам најмногу влакна и се откажав.
    На надусници ми се вратија црните влакна пак ама проверив хормони и излезе дека е од тоа па не ги повторував третманите веќе.
    Ако си заинтересирана за тој модел, го продавам, можеби уште има и гаранција, ќе проверам.

На Matea^_^ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    616
    Ви благодарам на двете.

Јас мислев може цело тело без ниту еден исклучок.

Се уште размислувам бидејќи на ласер да одам немам можност, а имам густи и црни влакна па ова ми делуваше како едно можно решение да не сум секој ден со бричот во рака.

9. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.355
    Штом имаш густи и црни влакна, тогаш имаш навистина топла препорака од мене. И исто така, би ти препорачала да размислиш за депилација наместо бричење. Можеби би ти препорачала да продолжиш да се бричиш за тие иницијални 4-6 третмани со Лумеа ама потоа да преминеш на депилација. Ова ти го кажувам како личност која почна со депилација пред две години. Презадоволна сум. Есента поради икс причини не можев да одам на депилација па единствен начин ми беше бричење. Се чудев како сум имала трпение и време да го правам тоа секоја недела ако не и почесто. Спасот е депилација и Лумеа, ласер и мене ми е недостижна цел засега ама задоволна сум како брка работа Лумеата.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.077
    Допаѓања:
    31.441
    Зошто депилација и Лумеа? Не врши работа само Лумеата? Нели можам да ја користам долго време?
    Планирам да ја купам па затоа прашувам.

11. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    616
    Јад мислев дека нема да е потребна депилација доколку се користи Лумеата, поради таа цел и сакам да ја купам. Ни брич ни депилација да не треба, добро сфатив не може сите до едно влакно да ги снема но замислував да останат по 4-5 влакна и толку. Инаку ако повторно е потребна депилација/брич толку често тогаш не знам зошто би ми била.

12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.629
    Допаѓања:
    186.903
    Каква депилација, неколку години ја користам и само се брич се поминувам. Може со машинка да ги пројдам тие неколку влакна што растат, ама само кога одам на одмор за да нема ниедно влакненце подолго време.

13. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    4.349
    Депилација е потребна еден ден пред третман со лумеа. Значи се депилираш, поминуваш со лумеа, на 2 или на 4 недели беа првите третмани не се сеќавам, тој период ти растат влакна и пред следен третман пак се депилираш, следниот ден лумеа. После секој третман се помалку влакна ќе ти растат и се очекува после последниот да не ти растат со месеци или по некое влакненца само