Тестирам Philips Lumea за безболно и долготрајно ослободување од влакната. Ask Me Anything!

Discussion in 'Тело' started by Dijana, Mar 21, 2016.

1. ninorta

ninorta Истакнат член

Да ви кажам мое искуство, јас го користив два месеци на секој 10 дена, треба да се бричи местото со жилет цело време од користење , јас на надусници и кај делот брадата доле имам влакна, и престанав да го користам зошто беше ограничено време кај мене, и почнаа резултати од можеби 5-то користење , и после престанав зошто не беше веќе кај мене, и сега мака мачам од бричот што го користев тоа време и сега ми се црни и под кожни , толку е лошо и на изглед и онака психички се изморив секој ден со пинцета да ги вадам... од мое искуство и плус како моите влакна треба повеќе од 6 месеци да се користи па да има доготрајно ослободување од проклетните влакна.

Angel.Heart and Antebellum like this.
  2. Pamela Daisy

Pamela Daisy Истакнат член

Јас се мислев дали да го купам или не, сепак го купив, и како што пишува на упатството првите 4-5 третмани на 2 недели.Така и ги правев, а после тоа пишува на месец дена.И додека ги правев третманите на 2 недели, имаше намаленост на влакната за некои си 50% (можно и малку повеќе)но откако почекав месец дена за наредниот третман, некако како да се повратија , се згуснаа...како да кажам .Не знам сега дали пак да чекам месец дена, или да продолжам како порано на 2 недели.Читам некои членки третманот го правеле и на помал временски интервал(10 дена).Help anyone?Стручно мислење?

3. ninorta

ninorta Истакнат член

Јас сега да го имам кај мене би го користела на 10-15 дена се додека не гледам дека ги нема повеќе, и мене се повратија уште дупло. Ти види користи го така на две недели, зошто видиш после месец се повратиле значи уште коренот не ти е умртвен.

4. ninorta

ninorta Истакнат член

Да прашам тие што го имат купено, колку пари го плативте? и од каде?

5. Dust

Dust Game Over

31.000 од нептун..

ама не сум импресионирана

Aleksandar1212 likes this.
  6. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Го купив во Нептун 15000 ден и тоа си го зедов на рати и задоволна сум, има ефекти ако се користи редовно.

7. ninorta

ninorta Истакнат член

15.000 цела сума, или прва рата15.000 па после уште?

8. Flower123123

Не, туку шест рати по 2200 некаде

9. ninorta

ninorta Истакнат член

а philips ти е ? зошто не е скап .. знам стално се движи од 450 до 500€.

10. Flower123123

Да, филипс е, само тој поефтиниот, и тој може да се користи за лице и пазуви. Само што е на струја, но мене подобро ми е на струја, вака батеријата треба да ја полниш цело време.

Rubinka7 likes this.
  11. ninorta

ninorta Истакнат член

А да ми кажеш името од него за да го најдам да видам.. И фала многу на информациите :)

12. Dust

Dust Game Over

ninorta likes this.
  13. Flower123123

14. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

А тој поефтиниот може ли да се користи на интимните делови или не ?

Devojka7852 likes this.
  15. BlueMoon14

BlueMoon14 Активен член

Девојки, јас да си се пофалам хахаха, вчера си го земав Philips Lumea Prestige моето ново верно другарче :D
    Денес го пробав на раце, нозе и пазуви. Е сеа сакав да прашам, пошо го имам постариот модел, дали може да се користи на препони и горниот дел на пример? Бидејќи највеќе сакам тој проблем да го решам.:whew: Ако некоја Феминка го има користено постариот модел на препони, или некоја што знае, нека пише.:inlove::inlove::inlove:

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Тој што го викате поефтинот, сте го користеле ли на лице......??????

Rubinka7 likes this.
  17. MagicWoman

MagicWoman Нов член

Здраво на сите нова сум во муабетов а воопшто и на форумот и ме заинтригира темава бидејќи имам проблеми со раст на влакна на брадата а секако женско сум и тоа е многу непријатна слика проверив дали е тоа од некоја хормонска причина но немав никаков проблем со тоа и се решив за ласерско трајно отстранување на влакна во специјалистичка ординација за дерматовенерологија,естетска медицина и медицинска козметологија во градот од кој што сум.Се тоа во ред правев шест третмани по еден третман месечно.Цената на еден третман беше 1200 денари.Но јас сум разочарана бидејќи нема ефект никаков а си дадов и пари и плус сеуште користам и друг вид на депилација за да можам да се појавам во јавноста што се вели бидејќи е непријатно со влакна на тој дел кај женско бидејќи е лице и сите кога ќе приметат ако се малку подраснати те запрашуваат и ти прават да ти е уште полошо.Јас не знам веќе кому да верувам штом трајна депилација ласерка не ми помогна?? Имајте убава вечер. :)

18. Mina79

Mina79 Истакнат член

Здраво на сите сакам да го купам епилаторот но пред да земам сакам да се исконсултирам со вас. најмногу ми е потребен за лицето но кога веќе го земам ќе третирам се. со многу што веќе го имаат не се задоволни поради тоа што се трошела многу брзо батеријата. сакам да ми кажете која е разликата помеѓу тој на ватерии и на струја освен во цената и додатоците. дали тој на струја ја има истата јачина и дали некоја го има користено тој што е на струја на лицето?

19. Mina79

Mina79 Истакнат член

Дали некој го има користено поевтиниот на лице?

20. Flower123123

Иста јачина има со поскапиот разликата се додатоците и батеријата.