Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тестирам Philips Lumea за безболно и долготрајно ослободување од влакната. Ask Me Anything!

Дискусија во 'Тело' започната од Dijana, 21 март 2016.

1. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    Да ви кажам мое искуство, јас го користив два месеци на секој 10 дена, треба да се бричи местото со жилет цело време од користење , јас на надусници и кај делот брадата доле имам влакна, и престанав да го користам зошто беше ограничено време кај мене, и почнаа резултати од можеби 5-то користење , и после престанав зошто не беше веќе кај мене, и сега мака мачам од бричот што го користев тоа време и сега ми се црни и под кожни , толку е лошо и на изглед и онака психички се изморив секој ден со пинцета да ги вадам... од мое искуство и плус како моите влакна треба повеќе од 6 месеци да се користи па да има доготрајно ослободување од проклетните влакна.

На Angel.Heart и Antebellum им се допаѓа ова.
  2. Pamela Daisy

Pamela Daisy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    220
    Јас се мислев дали да го купам или не, сепак го купив, и како што пишува на упатството првите 4-5 третмани на 2 недели.Така и ги правев, а после тоа пишува на месец дена.И додека ги правев третманите на 2 недели, имаше намаленост на влакната за некои си 50% (можно и малку повеќе)но откако почекав месец дена за наредниот третман, некако како да се повратија , се згуснаа...како да кажам .Не знам сега дали пак да чекам месец дена, или да продолжам како порано на 2 недели.Читам некои членки третманот го правеле и на помал временски интервал(10 дена).Help anyone?Стручно мислење?

3. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    Јас сега да го имам кај мене би го користела на 10-15 дена се додека не гледам дека ги нема повеќе, и мене се повратија уште дупло. Ти види користи го така на две недели, зошто видиш после месец се повратиле значи уште коренот не ти е умртвен.

4. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    Да прашам тие што го имат купено, колку пари го плативте? и од каде?

5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.850
    31.000 од нептун..

ама не сум импресионирана

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Го купив во Нептун 15000 ден и тоа си го зедов на рати и задоволна сум, има ефекти ако се користи редовно.

7. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    15.000 цела сума, или прва рата15.000 па после уште?

8. Flower123123

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Не, туку шест рати по 2200 некаде

9. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    а philips ти е ? зошто не е скап .. знам стално се движи од 450 до 500€.

10. Flower123123

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Да, филипс е, само тој поефтиниот, и тој може да се користи за лице и пазуви. Само што е на струја, но мене подобро ми е на струја, вака батеријата треба да ја полниш цело време.

На Rubinka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176

А да ми кажеш името од него за да го најдам да видам.. И фала многу на информациите :)

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.850
    На ninorta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flower123123

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
  14. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    А тој поефтиниот може ли да се користи на интимните делови или не ?

На Devojka7852 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BlueMoon14

BlueMoon14 Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Девојки, јас да си се пофалам хахаха, вчера си го земав Philips Lumea Prestige моето ново верно другарче :D
    Денес го пробав на раце, нозе и пазуви. Е сеа сакав да прашам, пошо го имам постариот модел, дали може да се користи на препони и горниот дел на пример? Бидејќи највеќе сакам тој проблем да го решам.:whew: Ако некоја Феминка го има користено постариот модел на препони, или некоја што знае, нека пише.:inlove::inlove::inlove:

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Тој што го викате поефтинот, сте го користеле ли на лице......??????

На Rubinka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MagicWoman

MagicWoman Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите нова сум во муабетов а воопшто и на форумот и ме заинтригира темава бидејќи имам проблеми со раст на влакна на брадата а секако женско сум и тоа е многу непријатна слика проверив дали е тоа од некоја хормонска причина но немав никаков проблем со тоа и се решив за ласерско трајно отстранување на влакна во специјалистичка ординација за дерматовенерологија,естетска медицина и медицинска козметологија во градот од кој што сум.Се тоа во ред правев шест третмани по еден третман месечно.Цената на еден третман беше 1200 денари.Но јас сум разочарана бидејќи нема ефект никаков а си дадов и пари и плус сеуште користам и друг вид на депилација за да можам да се појавам во јавноста што се вели бидејќи е непријатно со влакна на тој дел кај женско бидејќи е лице и сите кога ќе приметат ако се малку подраснати те запрашуваат и ти прават да ти е уште полошо.Јас не знам веќе кому да верувам штом трајна депилација ласерка не ми помогна?? Имајте убава вечер. :)

18. Mina79

Mina79 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите сакам да го купам епилаторот но пред да земам сакам да се исконсултирам со вас. најмногу ми е потребен за лицето но кога веќе го земам ќе третирам се. со многу што веќе го имаат не се задоволни поради тоа што се трошела многу брзо батеријата. сакам да ми кажете која е разликата помеѓу тој на ватерии и на струја освен во цената и додатоците. дали тој на струја ја има истата јачина и дали некоја го има користено тој што е на струја на лицето?

19. Mina79

Mina79 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Дали некој го има користено поевтиниот на лице?

20. Flower123123

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Иста јачина има со поскапиот разликата се додатоците и батеријата.