Uste ima intervjua? Zaso I jas polagav mi rekoa gotovo gi zaposlile nemalo potreba vekje. TE="lejlla, post: 2859336, member: 80839"]Женски што сте биле на интервјуто со директорите во Тутунска банка ќе сакате да напишете како сте поминале??? Што прашања поставуваат, дали треба да се подготвувам... Фала однапред [/QUOTE] Uste
@Eli 92 има две интервјуа после тестирањето, едно е кај вработен од човечки ресурси а потоа ако си сериозен кандидат со подебели врски кај директорите. Не губи надеж може да те повикаат и после пола година од тесторањето, не е баш така едноставно вработувањето поздравче
Некој малку да појанси какви видови на задачи има по математика и англиски. И како тоа информатика оценуваат Писмено
Здраво феминки, Би сакала да ве замолам, ако некој има искуство со тестирањето во Централна кооперативна банка, да пишете дали се е на заокружување, дали треба некои формули да се употребат за задачите и ако ви текнува на некои од прашањата и задачите би било супер да ги споделите
Здраво феминки, Би сакала да ве замолам, ако некој има искуство со тестирањето во Централна кооперативна банка, да пишете дали се е на заокружување и ако ви текнува на некои од прашањата и задачите би било супер да ги споделите
Знае некој да ми каже какви се тестирањата во Охрдиска банка, бил некој или знае некој познаник да каже искуство?
Jas bev pred nekolku meseci na testiranje. Prasanjata se prilicno teski. Imas prasanja od del na matematika, za 10 min da se resat 7 zadaci, bez digitroni bez nisto..drug del matematuika so dripski procenti i sl. Angliski del ( ne mnogu tezok), prasanja vo vrska so bankata, da se napusat definicii od nekoi ekonomski poimi, primer sto e anuitet.... i nez dr ne mi teknue. U globala mn kratko vreme a mnogi prasanja i plus teskicki...
Во првиот дел од тестирањето имаше општи прашања од животот и нешто за банката, добро ќе биде да разгледаш што има на нивната веб страна, некој основни податоци. Второ има задачи логика, низи, од математика делот имаше аритметика, проценти, плоштина, (кај логика и математика се бунат од причина што не ја гледаат суштината на задачите, туку сите размислуваат теоретски врз база на тоа што научиле во минатото од факултет, средно... подобро размислувај со своја глава). Јас би те советувал ди повториш некој основни математички операции ,како собирање и множење на децимали бидејќи не дозволуваат со дигитрон да работиш. После имаш прашања од Англиски, запази на времињата и прашања од ворд и ексел во врска со алатките.