Мене типот од ХР ме праша дали сум аплицирала за позицијата бидејќи цело време се седело, а ваму кај што работев се стоеше. А другиот, некој директор беше, цело време си збореше на телефон. Многу непрофесионални.
Здраво на сите, аплицирав за на огласот за работа во Уни Банка, вчера заврши тој оглас. Па сакав да прашам дали знаете колку време се чека за да те викнат на интервју? Фалаа ви
Здраво, те повика ли на интервју, ако си била може да споделиш искуство што како беше интервјуто? Ти благодарам.
Јас бев на интервју во Силк Роуд и не беше страшно. Тројца имав на интервјуто, ми рекоја да се претставам и да кажам нешто за себе и работно искуство. Ме прашаа дали знам нешто за нивната банка. Тоа беше се.
Ne sum, sega imaat oglasi, pa se mislev dali da se prijavam? Nekako voopsto ne sum zapoznaena so uslovite za rabota vo unibanka.
Имам блиска пријателка која пред 2 години беше и почна да работи, интервјуто ништо коплицирано. Претежно за работно искуство, на англиски ништо не ја прашале.
Da jas, i mozam da kazam za razlika od nekoi drugi banki vo koi ne sum bila no sum slusala drugarki koi bile, ova bese mnogu opusteno nekako. Pred 5-6 meseci bev, bea prisutni 2 od bankata od koi eden bese od covecki resursi i drugiot nekoj direktor( moze regionalen da bese ne se sekavam).ntervjuto pocna so da se predstaves, so imas raboteno. Zosto sakas da go napuste predhodnoto rabotno mesto, zasto bas unibanka, tvoe mislenje i ocekuvanje za rabotnata pozicija, kako bi se snasla, tvoe ocekuvanje okolu platata, od koga bi mozela da pocnes, i toa mislam. Na angliski nemase nisto, duri ni ne prasaa kolku imam poznavanje od angliski