Тестирања, интервјуа и обуки за работа во банка

Дискусија во 'Барање работа' започната од tina1985, 13 март 2011.

1. lost.in.translation

lost.in.translation Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    6
    Не е вработување, ама добар процент од кандидатите вработуваа, барем порано, сега не знам како е.
    Кога никој не ти дава шанса да стекнеш искуство и ова е повеќе од добредојдено. Па повеќето фирми во земјава се на исто ниво, ако не и полошо. Ако 300 евра просечна плата во една земја во Европа не е злоупотреба, тогаш не знам што е злоупотреба.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Мене веќе ми е досадено од нивниве огласи, серизно |(
    На секои 2 недели пуштаат нови, кога и да си пребарувам огласи нивниот го среќавам.
    Имам колеги што волонтирале таму и сите ми имаат речено: Од Прокредит бегај подалеку!
    Бараат потрчковци, работата не е лесна, а не е ни ценета. Затоа и многумина што ги примиле сами си бегаат. Никогаш не аплицирам на огласи што често ги објавуваат.

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Вработување?
    3 месеца вас стаж ви е тоа?
    Па на секои 3 месеци имаат нов конкурс, мислиш бараат астронаути во Наса, какви се чуда прашуваат на интервју боже мили.
    Не сум била али знам 3 блиски економисти што беа, сите рекоа не ни сакаме да не примат.

Затоа и праат не секои 3 месеци нови волонтери, кои ги лажат дека ќе ги вработат а уствари после 3 месеци ги менуваат со нови кои исто ги лажат се додека не надајт уште нови, и така продолжува чаробниот круг...

Еве и прочитајте и некои искуства од некој што доживеал нешто од нив..
    http://kakodorabota.mk/rabota-otpusten/
    http://kakodorabota.mk/malo-procredit-otkritie/

На drugarka и tessie им се допаѓа ова.
  4. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Рејтингот на банката е мн низок,професионалноста ја немаат во целост така да нека не им глумат лудило на идните -вработени .Незнам точно колкави се платите но тоа со работното време (флексибилно |( ) значи убивање од работа ..... (претпоставувам дека не достигнуваат една просечна плата реално пропишана ).Единсвена предност е за младите кадри доколку се спремни да се жртвуваат за искуство некој период.Нема надеж за работа во банка каде што се врши притисок и мобинг класичен.Нека си признаат оние што работат таму дали си одат во 16ч ? (во нормално работно време од 8ч ) или пак трпат притисоци и класични модерни закани за бркање од работа .Јас лично не би сакал да бидам нивни клиент, а не пак да работам таму ( сосема друга професија имам ) но знаејки го искусвото на мои блиски, немам добро мислење за нив :!: .

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lost.in.translation

lost.in.translation Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    6
    Kоја е логиката на ова со волонтерите? Во првите три месеци воглавно учат, во наредните три малце подработуваат, некои и откако беа примени не добиваа сериозна работа. Точно е дека има голема флуктуација на кадри, ама волонтерите не се искористуваат. Околу тоа во линкот, ќе кажам дека не е точно и дека вистинската причина за тоа зашто тој беше единствениот со непродолжен договор не е наведена. Не е место каде би се откривале детали, само ќе кажам дека никаде не се успева самостојно, без тимска игра.

6. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    764
    Ај и јас тука да прашам...Дали некоја била на тестирање/интервју во халк банка?...нека сподели како било...позз

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Мене ме интересира за Халк банка , да не отварам нова тема

На f.e.m.i.n.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Може малку безврска прашањево, прво на интервју Ве викаат па после ако поминете, идете на тестирања. Или обратно?

9. TheRedOne

TheRedOne Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Здраво феминки. Сакам да ве прашам дали некој бил на тесрирање во ТТК Банка и доколку биле кои се најчесто поставувани прашања и сл

10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
  11. f.e.m.i.n.k.a

f.e.m.i.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    764
    Девојки да ве прашам дали некоја од вас има искуство со Шпаркасе банка...тестирање/интервју и воопшто за банката....споделете ако можете..позз

12. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Знае ли некој колку изнесува месечниот надоместок кој што го земаат учесниците во Програмата за млади банкари? Знам дека на практикантите во филијала им плаќаат 6000. Има ли некој од тука што ја поминал цела обука?

13. brightmoon

brightmoon Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Дали можете подетално да кажете тие што скоро биле на Тестирање и Интервју во централна кооперативна банка. Каков тип на прашања поставуваат на интервјуто. Дали повеќе се класични или од типот: како би реагирал во зададен проблем? Јас сум била Тутунска и Шпаркасе на тестирања. Тутунска беа прилично тешки а Шпаркасе беа економски прашања, дефиниции.
    И Мими , дали ќе можеш да ми кажеш дали прашањето -како ќе пласираш 100.000 евра кредит на клиенти ., било како поставена задача или отприлика одговор по твое мислење!

14. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^И мене ме интересира истото.

15. brightmoon

brightmoon Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Некој нешто ? :)

16. b123

b123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки. Сакам да ве прашам дали некој бил на тесрирање во НЛБ Тутунска Банка и ако можете да ми кажете кои прашања се поставувани ве молам.фала многу

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Кој бил во Прокредит на пракса нека ми пише ЛП :) Ама не за програмата за млади банкари туку за обична пракса од минимум месец. :)

18. b123

b123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    поздрав.дали некој бил на тестирање во НЛБ Тутунска Банка.и кои прашања се поставувани

19. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Здраво феминки дали некоја е викната на тестирање во понеделник 7.04.2014 во 14:30 часот? и можете ли да ми кажете некое искуство поново од последнава год како било што прашања, од кои области,колку време трае и сл? Ви благодарам многу однапред.

20. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Феминки какви прашања даваат на тестирањето во Централна кооперативна банка пошто немам баш искуство со вакви работи секоја информација би ми била од корист колку да знам што ме чека...се сеќавате на нешто поточно и кои формули за кредит да ги повторам ???што даваат од математика и какви економски прашања поставуваат било што да ви текне пишете ми Однапред ви благодарам наајмногу.