Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    на 22 септември имав однос и мазот ми сврши внатре на 30 чекав менструација ама неми дојде па така некаде на 5 октомври правев тест и показа две цртички знаци се на се 14-15 дена од односот тестот ми показа тоцен резултат

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    на ехо до 4 недела неможе да се види после тоа кога ќе одиш нареден пат ќе видиш само едно мало меурче а во тоа меурче ќе почнува да се создава ембрион :)

3. m-a-g-i

m-a-g-i Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ve molam kazete mi ako znaj nekoj ????
    dali 10 dena posle testot moze da pokazi tocen rezultat ??????????///
    fala

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    после 10 дена од односот, или од каснењето на менструацијата?

5. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    So Sreka ne neka vi e i nie pred 2 dena imavme 2 crticki od koja ednata svetlo rozevka i trudni sme :rofl: :rofl: :inlove: :dance: neka ni e so sreka i site sto si sakaat bebence neka gi fati majata :D pozz

На Palchica, fernandez и pandelka им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675

Тестот што го купив на кутијата пишуваше дека може да се употреби 5 дена по односот. Кога го правев беше 13 дена по односот
    Мислам дека секој тест е различен т.е. различно пишува на кутијата кога да се направи :)

7. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Lele devojki mi treba vase mislenje utrovo pravev test i onaa standardnata bese violetova a drugata neprimetlivo bledo roze.Dali vas vi se ima deseno taka i ste bile bremeni(bil tocen testot) ili ne?????

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^како виолетова? да не мислиш бордо?
    искрено да не ме збунеше со зборов виолетова,дефинитивно ќе ти речев голема веројатност дека си бремена,зошто и таа бледа розева цртичка означува бременост.
    Што тест користеше?Виде ли во упатството,каква боја треба да е контролната црта?

9. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Колку што сум читала ептееен раната бременост така ја покажува. Како поминуваат деновите, ако правиш тестови секој ден ќе биде се појака и појака таа бледата линија. Земи утре уште еден тест да направиш, па пиши за да честитаме официјално :)

10. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Snow queen ne se razbravme ednata sekad e bordo ok deka od rabota samo sto se vrativ pa me interesirase..ednata sekad se pojavuva normalno ama drugata mene mi ispadna mnogu svetlo roze a kako sto gleam i si brojam ako sum bremena bi bila vo 5ta nedela.....edno me interesira dali na nekoja istoto i se ima deseno da vidam sto kako....inace si kupiv od tie testovi od 40 denari...zadutre ke pojdam na lekar da vidam posto i dosta mi kasni prvo mislev od stres na novo rabotno mesto no ovaa bledo rozevka linija malku me dvoumi hhhhh

11. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    да можно е да си бремена јас мислам и 100 посто пошто мене со втората бременост тестот што го направив втората црта бесе толку слабо розева сто едвај ја видов кога два три пати му се запулив убаво на тестот кога отидов на гениколог тој ми рече дека има нешто но сеуште е рано да се прогласи за бременост и ми закажа за две недели да појдам повторно и кога отидов ми ја потврди бременоста.

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ellyy, искрено мое мислење ти е дека си бремена,знам мноу случаеви, а еве и пролистај по форумов....скоро на сите така им се покажувало.
    Најпаметно мислам дека е да отидеш на лекар :)

13. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Ke vidam jas sto ke kaze ginekologot vo cetvrtok pa ke vi kazam dali ke se slavi ili ne :)

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    нема што да каже гинекологот освен тоа дека ке ти потврди дека си бремена ако е посакувана бременоста тогаш нека ти е со лесно многу често тестот показува бледа линија бидејки нивото на хормонот е многу мало односно се работи за релативно рана бременост со срека

15. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    375
    Ne e ocekuvano bebce no jas i partnerot obozavame deca i prethodno sme razgovarale ako bide neka bide kako bilo pisano taka sepak jas sum momentalno vo sostojba na iscekuvanje na informacii i mnogu prasalnici hhhhh

16. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    zdravo devojki... dali nekoj znae posle kolku dena od odnosot testot bi trebalo da dade tocni rezultati???

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    После 14 дена од односот.

18. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    znacii najdobro bi bilo da pocekam uste 7 dena...

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    најдобро ти е да почекаш, зошто од денот на односот,докторите сметаат дека оплодувањето може да се случи и во наредните 7 дена, а тестот покажува резултат дури 7 дена од оплодувањето. Значи минимум 14 дена по односот, за да даде точен резултат тестот.

20. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    blagodaram za informaciite.. ke pocekam uste edna nedelaa pa ke vidime sto rezultati ke ima :P