Denes mi e 10 den posle Pregnyl i napraviv test onaka iako znam deka e rano i mi izleze negativen sto si znaev odnapred. Ce napravam pak posle 5-6 dena pa zdravje ce vidime sto ce bide. Sakav da ve prasam dali e mozno da se zabremeni 1 den posle ovulacija? Mene vo Vtornikot mi bese ovulacija a vo Sredata navecer imavme odnosi. Nekako edvaj go izdrzuvam ovoj period na rabota-doma se tamu mi e pametot. ne znam dali se fatilo deka malku so zadocnuvanje imavme odnosi . A inaku pred ovulacija imavme 4-5 den sto e kasno da prezivat spermatozoidite. Nekoe vase mislenje dobro mi di doslo.
vidi probaj ti drzam sreka i jas se custvuvam nes kkao tebe pa utre ke zemam testy najverojatno ako si online pisi mi ke si pravime muabet
iki26 докторите велат дека од моментот на пукање на јајце клетката, до 24-48 саати таа може да биде оплодена
Tuka sum utre sum slobodna ceeel den ne sum na rabota. Ajde vidi utre napravi si testce i se nadevam na II, A tebe koj den od cikus ti e? Pisi utre da vidime barem kaj tebe II. Ti drzam srecaaa
па мене ми доцнеше 10 дена од денот кога требаше да добијам т.е требаше на 7 да добијам а добив на 17 ти а имавме незаштитен секс во последната недела (пред 7ми),праев тестови местови и нисто а чудно ми се гадеше и некои симптоми ама јок ништо,сакам да кажам дека понекогаш и самиот циклус се пореметува се влијае стрес,јадење,па малку и од нашите женски глави си купиш тестови 2-3 ајде 2 да не претеруваме јас лично ги користев би сејф сега ако се негативни не си ако си ке ти покажува позитивен нема сто да паничиме ии ова ии она ми се поврака ми се врти
2пат го земам Sure Check,и од аптека ми кажаа најточен бил.Првиот пат видов после 9та минута а денес после 7ма.Нели пишува од 5-10мин,не покасно од 10 мин.Нареден пат ќе чекам 5минути,може има врска што чекав подолго
Ели, еден совет од мене - не се оптоварувај премногу, уживај си во бракот, а детенцето ќе си дојде. А дека е точен тестот - точен е. Мене одма ми покажа две црти и двете темни и јасно изразени. Ама јас направив тест откако десет дена ми доцнеше менструацијата. Знаев дека сум бремена, тестот само ми потврди. До десет минути после ставањето на урината на тестот е валиден, после десет минути што и да покаже, не е точен. Ако има макар и најмала шанса за бременост - линијата ќе биде видлива, повеќе или помалку, само HCG треба да биде во доволни количини за да биде регистриран од тестот. Затоа и се препорачува чекање до денот кога треба мензисот да дојде, а исто и се препорачува со прва утринска урина затоа што е најконцентрирана.
освен преку испитување на крвта никој тест неможе да даде точен рез јас со Sure Check дознав дека сум бремена после 4 дена доцнење и на упатството си пишува дека е за после менс... проверка дали си бремена а имало и некој тестови како што имам читано по форумот одма покажувале по односите нз колку дена ама не ги знам тие позз
девојки ми доцни два дена..имав претходно на 8 август а како сто немам редовен циклус ми иде на 33/34 дена. требасе да добијам на 10 но нисто.. денес направив тест каде сто втората ллинија бесе премногу бледо розева.... шур чек бесе.. после половина час направив усте еден селф клеар исто и на него.... Стомак ме боли како да во секој момент ке ми дојде, градите исто како во пмс.. потајно се надевам дека не сум бремена а и во претходниов месец... гледав како децко ми го прекинува одност и свршува надвор.. чудно ми е.. ама и скоро цел месец ја пиев антибиотици за бактерија на желудник... си викам може од нив да ми доцни.. но резултатите од тестовите ме плашат... ве молам за мисленје не сакам да сум бремена сега
девојче доволно ти се двата теста што си ги направила и таа бледа линија е знак дека си во рана бременост и затоа е толку бледа за да си потврдиш оди на гинеколог да не ти биде после касно
Женски може да ве прашам нешто? Јас денес 12 ден после овулација правев тест за бременост и излезе негативен Знам рано е малку треба да добијам накај 22 Септември ама дали има шанси тестот да биде лажно негативен? Многу се надевав овој месец
Mi docni 4dena,imam bolki vo stomakot kako da treba da dobijam sekoj moment, bolni gradi i odvreme navreme cuvstvuvam gadenje.Pravev 3 testa vo poslednite 5 dena, i na site 3 testa se pojavuva vtora no mnogu bleda linija.E sega ako postoi bremenost,neli treba taa vtora bleda linija od den na den se poveke da se poznava,a kaj mene oboenosta na vtorata linija na site 3 testa e slicna,da ne recam i ista.Ne znam sto da mislam i dali da zakazam pregled. Ako imal nekoj slicno iskustvo,pomagajte
Штом има втора линија бремена си нема врска дали е бледа или не. Нема потреба да паничиш почекај уште 2-3 дена и потоа направи уште еден ќе видиш дека ќе биде појака линијата земи си surechek тие тестови се најдобри. А потоа оди и на гинеколог да си го видиш бебушот т.с. една мала точка. поздрав
Нормално е во почетокот на бременоста втората линија да биде побледо обоена од првата поради сеуште ниското ниво на хцг хормонот. Каква и да е по нијанса, штом постои и втората линиичка бремена си без дискусија. што поскоро оди на лекар да ја потврдиш бременоста. И секако почни да размилуваш што понатака. Ако го задржуваш бебулето нека ти е со срека бременоста
Sekako deka e posakuvana bremenost,samo se dvoumev i ne znaev sto da mislam zaradi istata oboenost na liniite Da zakazam na ginekolog,mislite deka ke se gleda nesto ili seuste e rano. Posledna menstr.imav na 14avgust.Pozdrav...
зависи на какво ехо ке те гледа али на вагинално ехо секако ке се гледа веке би требало да си некаде крај на 4 или поцеток на 5 недела а за тоа дали си бремена ич не се мисли сигурно си бремена нели има 2 цртка милион пати имам правено тест ами само 3 пати ми има испаднато со 2 цртки односно само кога бев бремена
Vi blagodaram na odgovorite,so vasite pozitivni odgovori me raspolozivte ,utre zakazuvam pregled, pa ke pisam sto sum napravila.... pozdrav