Здраво девојки сакам да ве прашам дали знаета со поминати 10дена од ризичниот однос дали е можно тестот да покаже тоцни резултати немам стрпление да чекам повеке позз
Почекај уште 4 дена, ако направиш резултатот нема да ти е валиден. Можеш преку крв да направиш утре евентуално.
Здраво на сите Треба да добијам на 23ти ама не можев да чекам до тогаш. Денес правев тест и ми покажа втора бледа линија скоро невидлива. На нет прочитав дека може да има негативно значење. Што мислите вие?
Во која смисла негативно значење? Обично тестовите можат да бидат лажно негативни, но потешко лажно позитивни. А и може овој месец овулацијата да ти била порано, па тестот да е точен и да станува збор за многу рана бременост. Имаше ризичен однос, нели?
Може да има лажно негативен резултат. Твојот е позитивен имаш две линии и бремена си. За секој случај треба да направиш тест на 24ти втората линија ќе е потемна од денес. Со лесно.
Не е можно лажно втора линија. Можно е да добиеш една чинија а да си бремена (пречесто се случува ова поради прерано направен тест или доцна овулација) ти си бремена. Честитки. Едит: долу десно прикачи фајл и потоа кликаш на документи и ја бараш сликата.
Не правете тестови пред да ви доцни, се ставате на непотребен стрес. За да настане бременост е потребно да се случат 3 работи: да има сперма и јајце клетка, да ја оплоди сперматозоидот јајце клетката и да се вгнезди зиготот во матката. Откако сперматозоидот ја оплоди јајце клетката, иако таа не е целосно вгнездена, hCG почнува да расте, што многу често може да се детектира преку тест. Тоа е таа таканаречена хемиска бременост. Ако сакате бебе и добиете позитивен тест, а после излезе дека било само хемиска бременост, знаете ли кое разочсрување е тоа? А можете да се поштедите ако почекате да ви доцни. Исто и ако сте исплашени од несакана бременост, а добиете позитивен тест поради хемиска бременост. Повторно, си создавате непотребни стресови, а само неколку дена да сте почекале ќе сте ги избегнеле нервозите.
Морам да споделам тука...денеска ужасно ми се згади од мојот омилен парфем...и почнаа да ме зезаат на работа дека сум трудна. Па од радозналост на враќање накај дома си земав тест Self clear. Верувале или не тестот има II, ама вторава е мн бледа...уште малку па да не се гледа - битно има Цел тест го раскостив за да стигнам до лентата доле за подобро да видам Не ми се верува и малку сум скептик дека после 2 години би видела II цртички....а треба да добијам во вторник....некако мн ми е рано за + тест. Има ли некој искуства со + тест пред да треба да добие - 5 дена порано?
Можеби ти била овулацијата порано овој месец, втора линија речиси и невозможно е да е лажна бременост. Повтори го тестот за една недела и ќе си сигурна. Ти посакувам две цртички, со лесно.
Почекај до денот кога ќе треба да добиеш и тогаш направи си тест. Или ден потоа. Поради нетрпеливост си создаваме психолошки непријатности и само дополнително се оптоваруваме со мисли. Иако штом е бледа не може да има друг одговор,освен погореспоменатиот, рана бременост. Но сепак според мене треба да повториш тест. Среќно Ти посакувам во вторник да видиш силна и интензивна боја на втората линија на твојот тест. Среќно и на тебе
Self Clear тестот може да се направи 5-тиот ден по зачнувањето (или 8-миот денод половиот контакт), тестот да има рок на употреба валиден, урината да биде прва утринска и да сте сигурни да не примате нешто лекови што содржат hCG !