Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    ehhhh radi taa bleda crta napravivme 10 testa ama bas deset za dva dena :$ :rofl: i veruvaj epten sum si trudna bebusko mi mavtase na eho pred 10 dena prvo bese tocka pa zapirka sea e cel bebus uzivaj vo bremenosta 2ra crtka ne se pravi bez hcg hormon :*

[mod-kirilica:37mctsym][/mod-kirilica:37mctsym]

На lion15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Женски од кој ден е најдобро да се направи тест преку крв?
    Мене денес ми е 14 ден после овулација, дали да направам утре? Бев денес на гинеколог рече дека нема засега ништо, се гледало само жолто тело, т.е дека сум имала овулација, да почекам уште 2 недели :( , ама мене не ми се чека толку :) , па сакам да проверам утре.

3. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802

јас тест преку крв направив само 4 дена откако ми доцнеше и одма покажа дека сум бремена :D

4. lion15

lion15 Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Eve da si kazam i jas sto napraviv na ginekolog,vo matkata veli nema nisto ne se gleda,utre i vo ponedelnik rece da proveram hcg preku krv,ama veli stom ne se gleda nisto, a imas bolki vo stomakot,najverojatno se raboti za vonmatericna bremenost :( E samo uste toa mi falese,vonmatericna bremenost. Imal nekoj slicno iskustvo???

5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Не сум многу во тек но колку дена ти касни? Дали правеше домашен тест преку урина? Јас вчера бев на гинеколог ми рече дека исто матката ми е празна но треба да добијам на 22 Септ, така да сеуште е рано и да има нешто не може да се види, ама дека се уште се гледа жолто тело. Денес правев тест преку крв ми покажа 2,5 :(

6. lion15

lion15 Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Posledna menstr.imav na 14 avg.Pravev 3 testa i na site 3 mi pokaza vtora bleda linija.

7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    За да не чекаш до Понедалник-Вторник ако сакаш оди утре провери преку крв, ако си бремена сигурно ќе ти покаже со оглед на тоа дека се појавиле две цртки и дека ти доцни 5 дена па ќе знаеш сигурно на што си. А дали се гледаше жолто тело кај тебе? Ако имаш жолто тело мислам дека тоа е добар знак на бременосст.

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас здравје во понеделник ќе одам на гиниколог, или е циста или е бебуш. Купие еден тест 140 денари, заборавив како се викаше и излезе негативен. Уште еден не направив.
    И сакав да прашам дали на некоја феминка и се случило негативен да и биде тестот а да биде бремена? :?:

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да јас направив два теста во рок од 10-на доцнење и двата беа негативни, дури по 15 дена третиот беше позитивен, покасно сум останала бремена :D ти посакувам и кај тебе да е така :*

10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Лјубицицааа како може да си покасно останата бремена? Нели си знаела кога се плодни денови? Може малку да ми појасниш околу тоа?

11. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    е да јас претпоставував кога ми се плодни денови, ама тогаш немавме односи со мажето. е сега или покасно сум имала овулација, или јас сум останата бремена во неплодни денови ;) сега терминот за породување според ехото ми е некаде 2 недели и нешто поназад од тој вистинкиот според последната менструација ;)
    а и тој месец имавме односи само 3-4 пати, ама ете се фати и незнам кога :lol:

12. kim.kardashian94

kim.kardashian94 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    jas pravev test pred 2 dena i beshe negativen.. imav odnosi proshliot mesec 3-4 dena posle zavrshuvanjeto na menstruacijata.. sea mi kasni edna nedela.. mi vikaat deka mi e od stres i od promena na vremeto.. neznam sto da pravam. HELP PLEACE.!!

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676

штом тестот е негативен тогаш не си бремена. а незаштитен ли однос имаше?
    може и да е од стрес , многу и психата влијае , но може да имаш и некакво пореметување на мензисот сега не си пишала и дали ти е редовна..
    ако не ти дојде за некој ден оди на гинеколог

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    дај Боже да е така :*

15. kim.kardashian94

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zastiten ni beshe odnosot no sepak me pukna strav.. inace razlicno mi doagja mesntruacija nekogash porano nekogash pokasno ne sum obrnala mn vnimanie ali bash racunav od proshliot mesec dobiv na 13 a sega sme 21.. neznam dali da napravam uste eden test.. a i nikogash ne sum bila na ginekolog

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    значи џабе тие тест, како ,може да си бремена ако си имала заштитен однос???? не си бремена не се останува бремена така :x

17. kim.kardashian94

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    штом тестот е негативен тогаш не си бремена. а незаштитен ли однос имаше?
    може и да е од стрес , многу и психата влијае , но може да имаш и некакво пореметување на мензисот сега не си пишала и дали ти е редовна..
    ако не ти дојде за некој ден оди на гинеколог[/quote]

Zastiten ni beshe odnosot no sepak me pukna strav.. inace razlicno mi doagja mesntruacija nekogash porano nekogash pokasno ne sum obrnala mn vnimanie ali bash racunav od proshliot mesec dobiv na 13 a sega sme 21.. neznam dali da napravam uste eden test.. a i nikogash ne sum bila na ginekolog[/quote]
    значи џабе тие тест, како ,може да си бремена ако си имала заштитен однос???? не си бремена не се останува бремена така :x[/quote]

Да али зашто уште немам добиено.. незнам што не е во ред.. :worried:

18. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Zastiten ni beshe odnosot no sepak me pukna strav.. inace razlicno mi doagja mesntruacija nekogash porano nekogash pokasno ne sum obrnala mn vnimanie ali bash racunav od proshliot mesec dobiv na 13 a sega sme 21.. neznam dali da napravam uste eden test.. a i nikogash ne sum bila na ginekolog[/quote]
    значи џабе тие тест, како ,може да си бремена ако си имала заштитен однос???? не си бремена не се останува бремена така :x[/quote]

Да али зашто уште немам добиено.. незнам што не е во ред.. :worried:[/quote]
    Затоа постојат гинеколози, за да ти кажат што не е во ред
    Инаку сигурно не си бремена ако не си имала незаштитен однос, олабави се ;)

19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    Како се викаше тестот за бременост шо покажуваше резултати по само осум дена од зачнувањето?

Го имаше едно време у тие каталогчињата од Зегин...

20. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мислам self clear, ама прашај во аптека ке ти кажат за точно ;)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.