ehhhh radi taa bleda crta napravivme 10 testa ama bas deset za dva dena i veruvaj epten sum si trudna bebusko mi mavtase na eho pred 10 dena prvo bese tocka pa zapirka sea e cel bebus uzivaj vo bremenosta 2ra crtka ne se pravi bez hcg hormon [mod-kirilica:37mctsym][/mod-kirilica:37mctsym]
Женски од кој ден е најдобро да се направи тест преку крв? Мене денес ми е 14 ден после овулација, дали да направам утре? Бев денес на гинеколог рече дека нема засега ништо, се гледало само жолто тело, т.е дека сум имала овулација, да почекам уште 2 недели , ама мене не ми се чека толку , па сакам да проверам утре.
Eve da si kazam i jas sto napraviv na ginekolog,vo matkata veli nema nisto ne se gleda,utre i vo ponedelnik rece da proveram hcg preku krv,ama veli stom ne se gleda nisto, a imas bolki vo stomakot,najverojatno se raboti za vonmatericna bremenost E samo uste toa mi falese,vonmatericna bremenost. Imal nekoj slicno iskustvo???
Не сум многу во тек но колку дена ти касни? Дали правеше домашен тест преку урина? Јас вчера бев на гинеколог ми рече дека исто матката ми е празна но треба да добијам на 22 Септ, така да сеуште е рано и да има нешто не може да се види, ама дека се уште се гледа жолто тело. Денес правев тест преку крв ми покажа 2,5
За да не чекаш до Понедалник-Вторник ако сакаш оди утре провери преку крв, ако си бремена сигурно ќе ти покаже со оглед на тоа дека се појавиле две цртки и дека ти доцни 5 дена па ќе знаеш сигурно на што си. А дали се гледаше жолто тело кај тебе? Ако имаш жолто тело мислам дека тоа е добар знак на бременосст.
јас здравје во понеделник ќе одам на гиниколог, или е циста или е бебуш. Купие еден тест 140 денари, заборавив како се викаше и излезе негативен. Уште еден не направив. И сакав да прашам дали на некоја феминка и се случило негативен да и биде тестот а да биде бремена?
да јас направив два теста во рок од 10-на доцнење и двата беа негативни, дури по 15 дена третиот беше позитивен, покасно сум останала бремена ти посакувам и кај тебе да е така
Лјубицицааа како може да си покасно останата бремена? Нели си знаела кога се плодни денови? Може малку да ми појасниш околу тоа?
е да јас претпоставував кога ми се плодни денови, ама тогаш немавме односи со мажето. е сега или покасно сум имала овулација, или јас сум останата бремена во неплодни денови сега терминот за породување според ехото ми е некаде 2 недели и нешто поназад од тој вистинкиот според последната менструација а и тој месец имавме односи само 3-4 пати, ама ете се фати и незнам кога
jas pravev test pred 2 dena i beshe negativen.. imav odnosi proshliot mesec 3-4 dena posle zavrshuvanjeto na menstruacijata.. sea mi kasni edna nedela.. mi vikaat deka mi e od stres i od promena na vremeto.. neznam sto da pravam. HELP PLEACE.!!
штом тестот е негативен тогаш не си бремена. а незаштитен ли однос имаше? може и да е од стрес , многу и психата влијае , но може да имаш и некакво пореметување на мензисот сега не си пишала и дали ти е редовна.. ако не ти дојде за некој ден оди на гинеколог
Zastiten ni beshe odnosot no sepak me pukna strav.. inace razlicno mi doagja mesntruacija nekogash porano nekogash pokasno ne sum obrnala mn vnimanie ali bash racunav od proshliot mesec dobiv na 13 a sega sme 21.. neznam dali da napravam uste eden test.. a i nikogash ne sum bila na ginekolog
значи џабе тие тест, како ,може да си бремена ако си имала заштитен однос???? не си бремена не се останува бремена така
штом тестот е негативен тогаш не си бремена. а незаштитен ли однос имаше? може и да е од стрес , многу и психата влијае , но може да имаш и некакво пореметување на мензисот сега не си пишала и дали ти е редовна.. ако не ти дојде за некој ден оди на гинеколог[/quote] Zastiten ni beshe odnosot no sepak me pukna strav.. inace razlicno mi doagja mesntruacija nekogash porano nekogash pokasno ne sum obrnala mn vnimanie ali bash racunav od proshliot mesec dobiv na 13 a sega sme 21.. neznam dali da napravam uste eden test.. a i nikogash ne sum bila na ginekolog[/quote] значи џабе тие тест, како ,може да си бремена ако си имала заштитен однос???? не си бремена не се останува бремена така [/quote] Да али зашто уште немам добиено.. незнам што не е во ред..
Zastiten ni beshe odnosot no sepak me pukna strav.. inace razlicno mi doagja mesntruacija nekogash porano nekogash pokasno ne sum obrnala mn vnimanie ali bash racunav od proshliot mesec dobiv na 13 a sega sme 21.. neznam dali da napravam uste eden test.. a i nikogash ne sum bila na ginekolog[/quote] значи џабе тие тест, како ,може да си бремена ако си имала заштитен однос???? не си бремена не се останува бремена така [/quote] Да али зашто уште немам добиено.. незнам што не е во ред.. [/quote] Затоа постојат гинеколози, за да ти кажат што не е во ред Инаку сигурно не си бремена ако не си имала незаштитен однос, олабави се
Како се викаше тестот за бременост шо покажуваше резултати по само осум дена од зачнувањето? Спојлер Го имаше едно време у тие каталогчињата од Зегин...