Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Има тест што може да детектира присуство на бхсг после 8дена од односот и 5 дена од можното зачнување барем така го рекламираат јас не сум го користела.Прашај во зегин го знаат и го имаат.

2. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    58.098
    Да постои го има во сите аптеки го имам правено но не верувам дека би покажал точно после толку краток период. Ако е толку нестрплива, после 10 дена подобро преку крв да си провери.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ina!

Ina! Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Fala vi feminkiii ke pocekam uste nekolku dena pa potoa ke spodelam i so vas

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Дали после 17 дена каснење тестот е направен и е негативен е точен?

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.221
    Допаѓања:
    36.740
    Точен е. Тоа е доволно долг период за точен резултат.

На fana и CocoLady им се допаѓа ова.
  6. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    58.098
    Точен е. Причината за доцнењето е друга не е бременост. Посети гинеколог во најбрз можен временски период.

На fana и CocoLady им се допаѓа ова.
  7. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Zdraavo , ve molam za brzz odgovoor se obiduvame za bebe eve veke 4/5 meseci i ova e 37 den od poslednata mens zavcera pravev test i imashe vtora bleda linija a sega gledam krv dobiv ili ? nikogash do sega ne mi kasnela olku mnogu od 26 do 32 den i dobivam,a ova e prv pat vaka .... ve molam za pomosh

Прикачени фајлови:

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    113.536
    Тестот е позитивен. Мој совет е да посетиш лекар заради крварењето.

9. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    a shto moze da znaci ova? me plashi ova.... i do sega voopshto ne sum bila na ginekoloshki pregled

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    113.536
    Може да е крварење од вгнездување на плодот, а може и да е биохемиска бременост или спонтан. Мораш да одиш на доктор што поскоро.

11. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Ti blagodaram za odgovorot najbrzo shto mozam e duri vo ponedelnik utre nedela....
    da se nadevam na dobro da e

12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Ако е недела , има и дежурни во државна клиника иди што поскоро тоа подобро :)

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Ако крварењето ти е нормално како кога си на почеток од циклус најверојатно е биохемиска бременост. Тоа е бременост која може да се детектира само преку тест со урина и преку крв, на ехо не може да се види. Таа бременост не завршува уредно поради хромозомски нарушувања на плодот. Организмот прави природна селекција во ваков случај и го исфрла. Секоја втора, ако не секоја жена која имала незаштитени односи имала биохемиска бременост за која можеби не ни дознала од причина што не направила тест и од причина што оваа бременост се завршува со почеток на циклусот (крварење).

14. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    A dali moze testot da se napravi preku urina ili krv iako imam krvarenje? Ili treba da mi zavrshi ?

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.429
    Допаѓања:
    113.536
    Најсигурно е да направиш тест преку крв во понеделник па после пак во среда ако има бременост. Во среда вредноста на хормонот на бременост треба да е дупло поголема од онаа во понеделник.

На *Sara* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Znam deka netreba da se mesam vo tugi zivoti no najdobronameren sovet poseti ginekolog i vsusnost najdobro e pred da pravite bebe da se proveris dali e se ok eden pap test pa i microbioloski pa stavi se na pravenje, najgolemite gluposti se posle vo bremenost. Taka da ako ovoj pat ne si bremena zakazi na ginekolog da proveri dali e se ok i da te sovetuva

На Melinda85, kukla21, Turna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Ti blagodaram za sovetot , sekako dobredojden e .... normalno e da se slushaat postari i poiskusni lugje .. jas ne sum iskusna zatoa dojdov i tuka da si prasham .... i sekako ke zakazam i za na ginekolog

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Problemi poradi ne zacnuvanje moze da Ima million kazuvas deka 4 meseci nemozes da zabremenis a pritoa nemas poseteno ginekolog. Toa e prviot cekor na koj treba da se obratis. Ima blisku, infekcii koj nesvesno gi zakacuvame i moze da dovedat do neplodnost eve jas iako imam edno rodeno vo bremenost zakaciv klamodija a samata pravi neplodnost a jas trudna ;) moze problem so proodni kanali, jajcevodi vakva ili onakva matka. Taka da bidi si proverena zatoa sto lesno moze da dovede i do posledici vo bremenost imanjeto na nekoj problem

На em4e_baby, Bebence01 и Turna им се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Pa da bidam iskrena 4 meseci ne se ne znam kolku vreme za da bide zagrizuvacki i odma da odi na ginekolog. Vo zavisnost od godinite ginekolozite preporacuvaat najmalku godina dena obidi pred da se pocne ispituvanja. Nekogas i samite nie premnogu se optovaruvame so zabremenuvanje sto moze da dovede do precka pri zabremenuvanje.. neka uzivaat pa ako ne bidne posle nekoe vreme neka odi na ispituvanja.

На Vaga~, @Verba и Turna им се допаѓа ова.
  20. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Inace imam 21god ... i seksualno aktivna sum 1 god od koja samo 4 meseci imam nezashtitni odnosi so partnerot... koga rekol gospod da bide ke bide .... ☺️