Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Има тест што може да детектира присуство на бхсг после 8дена од односот и 5 дена од можното зачнување барем така го рекламираат јас не сум го користела.Прашај во зегин го знаат и го имаат.

2. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    59.551
    Да постои го има во сите аптеки го имам правено но не верувам дека би покажал точно после толку краток период. Ако е толку нестрплива, после 10 дена подобро преку крв да си провери.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ina!

Ina! Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Fala vi feminkiii ke pocekam uste nekolku dena pa potoa ke spodelam i so vas

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Дали после 17 дена каснење тестот е направен и е негативен е точен?

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.772
    Допаѓања:
    38.619
    Точен е. Тоа е доволно долг период за точен резултат.

На fana и CocoLady им се допаѓа ова.
  6. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    59.551
    Точен е. Причината за доцнењето е друга не е бременост. Посети гинеколог во најбрз можен временски период.

На fana и CocoLady им се допаѓа ова.
  7. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Zdraavo , ve molam za brzz odgovoor se obiduvame za bebe eve veke 4/5 meseci i ova e 37 den od poslednata mens zavcera pravev test i imashe vtora bleda linija a sega gledam krv dobiv ili ? nikogash do sega ne mi kasnela olku mnogu od 26 do 32 den i dobivam,a ova e prv pat vaka .... ve molam za pomosh

Прикачени фајлови:

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.221
    Тестот е позитивен. Мој совет е да посетиш лекар заради крварењето.

9. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    a shto moze da znaci ova? me plashi ova.... i do sega voopshto ne sum bila na ginekoloshki pregled

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.221
    Може да е крварење од вгнездување на плодот, а може и да е биохемиска бременост или спонтан. Мораш да одиш на доктор што поскоро.

11. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Ti blagodaram za odgovorot najbrzo shto mozam e duri vo ponedelnik utre nedela....
    da se nadevam na dobro da e

12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Ако е недела , има и дежурни во државна клиника иди што поскоро тоа подобро :)

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Ако крварењето ти е нормално како кога си на почеток од циклус најверојатно е биохемиска бременост. Тоа е бременост која може да се детектира само преку тест со урина и преку крв, на ехо не може да се види. Таа бременост не завршува уредно поради хромозомски нарушувања на плодот. Организмот прави природна селекција во ваков случај и го исфрла. Секоја втора, ако не секоја жена која имала незаштитени односи имала биохемиска бременост за која можеби не ни дознала од причина што не направила тест и од причина што оваа бременост се завршува со почеток на циклусот (крварење).

14. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    A dali moze testot da se napravi preku urina ili krv iako imam krvarenje? Ili treba da mi zavrshi ?

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    119.221
    Најсигурно е да направиш тест преку крв во понеделник па после пак во среда ако има бременост. Во среда вредноста на хормонот на бременост треба да е дупло поголема од онаа во понеделник.

На *Sara* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Znam deka netreba da se mesam vo tugi zivoti no najdobronameren sovet poseti ginekolog i vsusnost najdobro e pred da pravite bebe da se proveris dali e se ok eden pap test pa i microbioloski pa stavi se na pravenje, najgolemite gluposti se posle vo bremenost. Taka da ako ovoj pat ne si bremena zakazi na ginekolog da proveri dali e se ok i da te sovetuva

На Melinda85, kukla21, Turna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Ti blagodaram za sovetot , sekako dobredojden e .... normalno e da se slushaat postari i poiskusni lugje .. jas ne sum iskusna zatoa dojdov i tuka da si prasham .... i sekako ke zakazam i za na ginekolog

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Problemi poradi ne zacnuvanje moze da Ima million kazuvas deka 4 meseci nemozes da zabremenis a pritoa nemas poseteno ginekolog. Toa e prviot cekor na koj treba da se obratis. Ima blisku, infekcii koj nesvesno gi zakacuvame i moze da dovedat do neplodnost eve jas iako imam edno rodeno vo bremenost zakaciv klamodija a samata pravi neplodnost a jas trudna ;) moze problem so proodni kanali, jajcevodi vakva ili onakva matka. Taka da bidi si proverena zatoa sto lesno moze da dovede i do posledici vo bremenost imanjeto na nekoj problem

На em4e_baby, Bebence01 и Turna им се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Pa da bidam iskrena 4 meseci ne se ne znam kolku vreme za da bide zagrizuvacki i odma da odi na ginekolog. Vo zavisnost od godinite ginekolozite preporacuvaat najmalku godina dena obidi pred da se pocne ispituvanja. Nekogas i samite nie premnogu se optovaruvame so zabremenuvanje sto moze da dovede do precka pri zabremenuvanje.. neka uzivaat pa ako ne bidne posle nekoe vreme neka odi na ispituvanja.

На Vaga~, @Verba и Turna им се допаѓа ова.
  20. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Inace imam 21god ... i seksualno aktivna sum 1 god od koja samo 4 meseci imam nezashtitni odnosi so partnerot... koga rekol gospod da bide ke bide .... ☺️