@Lavica2016 momentot sto go posociv so ginekologot bese zatoa sto @Turna sama kaza deka nema otideno nikogas na ginekolog. Toa nikogas za 21 godisna devojka a plus i se obiduvaat za bebe godina dena seksualno aktivna mi bese nasocuvanjeto deka bar eden pap test moze da se napravi i Edna redovna kontrola bez razlika dali pravi bebe ili ne.
Се согласувам со Лавица дека четири месеци воопшто не се некој долг временски период кој би не натерал да почнеме со испитувања. Особено ако ги земеме в предвид сите фактори кои можат да влијаат: редовност на односи, овулација препознаена или не па и психичката блокада која знаеме сите ние да си ја направиме кога нешто силно посакуваме. Без да бидам погрешно сфатена, според мене психолошкиот притисок кој си го правиме не ни дозволува на исте нас кои се бориме на овој трнлив пат да успееме. Секојдневно се повеќе бремени ми велат кога нема да се оптеретуваш и да си под притисок тогаш ќе успееш. А и годините не и се многу на број за да ја фаќаат паники. Посета на гинеколог, во смисол на редовни контроли,да, но според мене нема потреба од испитувања по само 4 месеци обиди Во оваа смисла и јас карак се согласувам.
Za toa shto ste vo pravo vo pravo ste znam ... no ete prvite meseci od koga stanav seksualno aktivna poradi X pricini nemozev da odam na ginekolog .. no ovoj pat ke odam i ke bidam redovna....
Здраво девојки. Ми доцни 2 дена, денеска направив тест за бременост, и втората линија беше многу малку видлива, можеше да се забележи само од блиску. Дали станува збор за позитивен или негативен резултат, или е премногу рано за утврдување на бременост?
И да кажеме се гледа бледа и да кажеме дека треба да биде поинтензивна исто ќе да е. Затоа почекај да ти задоцни и повтори го.
На гинеколог се почнува со посети од добивање на прв циклус. За тоа немаш ти вина, туку родителите што не те однеле на време. Со ова само сакам да ти укажам да не ја повториш истата грешка, ако дај Боже имаш ќерка.
Devojki,fala vi na odgovorite? Ke napravam nov test vo petok i ke vidime dali ima nesto novo.Daj Boze da ima ❤❤❤
Да има,честитки. И мојот прв беше вака со бледа линија. За два дена направи пак или преку крв бета испитај.
@Maleno dva dena pred da mi bide ciklusot e praven.Sega uste ednas ke go pravam za dva dena t.e na denot na cikluaot
Фала ви на честитиките на сите но незнам дали да се радувам. Сега имав свежа црвена крв кога бев во тоалет.Да не не се работи за бременост,да не не е нешто во ред со тестот.Незнам
Слушни се со др. и објасни ја ситуацујата.Доколку не е обилно крварењето може да не е цикчус. Инаку како што знам,нема лажно позитивен тест.
Синлаб со упат од матичен гинеколог 100 ден. Резултати секаде исто за околу 2 саати.(ова за бета,а само позитив негатив незнам)