Da bev i nema bremenost znaci dobiv mene mens mi trae 6 dena denes e 7 den ja seushte imam , dali e toa zatoa shto mi kasneshe ili zatoa shto imav pomala kolicina na mens ...? Isto taka doktorot mi gi prepisha (Pregnacare before conception) sega sum preladena i piam drugi lekovi i nezna dali moza da pocna so ovie Pregnacare ili od koga ke prestanam so drugive lekovi? Kje mi kaze li nekoj ?
втор по ред тест денес само овој еден месец после ризичниот однос. Надеж немам дека ќе бидат две црти. Инаку и 11 дена ми доцни.(да напоменам сеуште се доиме со синко).
Malku kako razleano da e..ne znam dali se vazi za validen..ama na 11 dena docnenje sigurno me pokaze ako ima nesto.
Zdravo feminki, nova sum na forum i sakam da se posovetuvam so rezultatot od testot. Prvo imav bleda vtora linija pa napraviv beta hcg koja bese 193 a veke nareden den 331. Bev kaj maticniot ginekolog no seuste ne gleda vo matkata nisto samo nesto kako tocka ama nedefinirana ...malku me isplasija so taa vonmatericna bremenost vo petok povtorno treba da idam...nekoj da ima iskustvo nekakvo ????
Ако е вонматерична , а бетата расте( како во твојов случај) тогаш ќе треба да крвариш и да имаш јаки болки. Така да мислам нема зошто да се плашиш. Рана бременост е сигурно и затоа се гледа само таа недефинирана точка
Mnogu vi fala na odgovorot..se nadevam deka se ke bide vo red vo cetvrtok togas pak ke treba da ispitam beta hcg mi rekoa bi trebalo da bide od 600 do 700 i pak na pregled....ke se strpam do utre
Како што ти пиша и @fana вредноста треба да достигне над 1500 за да се гледа нешто. Не се изложувај на толку чести прегледи,закажи си наредна недела не се стресувај непотребно.
Zenski kaj mene so beta 791 vcera na 4D mi rekoa deka suste e rano za da mi potvrdat deka e na tocnoto mesto plodot, nekoja tocka se gledase od site strani no sepak 60 deka e ok 40 deka ne e...ke se strpam do naredna nedela ova cekanjevo me ubiva Pozitiven ti e zenska....cestitki