Zdravo ve molam za odgovor... Napraviv test pozitiven e, denes bev na ginikolog polodot nemozese da se vidi a veke 5 dena mi kasni... Sega ispitav hcg 19.5 mi pokaza toa znaci deka nesto be vo red taka??
Според тоа што го имам прочитано, нивото на hcg нормално е да е ниско на почеток од бременоста. Како што напредува бременоста, се зголемува.
Ako 5 dena ti kasni 19.5 e mala vrednost i moze da stanuva zbor za biohemiska bremenost. No moze i da si imala docna ovulacija i ako za 2 dena proveris bhcg i se duplira togas bi trebalo da e ok
@annaa22 ова го најдов на нет. Спојлер: hcg во бременост Насочувачки нивоа на hCG за време на бременоста hCG нивоа по недели од првиот ден на последниот менструален период (ПРМ), или во гестациски недели • 3 недели од ПРМ: 5 - 50 mIU/ml • 4 недели од ПРМ: 5 - 426 mIU/ml • 5 недели од ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml • 6 недели од ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml • 7 - 8 недели од ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml • 9 - 12 недели од ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml • 13 - 16 недели од ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml • 17 - 24 недели од ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml • 25 - 40 недели од ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml Ниските нивоа на hCG можат да имаат различни причини, заради тоа тестот треба да се повтори по 48 – 72 часа за да се утврди нивната промена. Ниските нивоа на hCG може да значат: - Погрешно пресметана гестациска недела - Можност за абортус или празна гестациска кесичка - Вонматерична (ектопична бременост)
Devoojki mi kasni 8 dena seushte ne napraviv testt , zatoa shto sakav da prasham testot moze da se napravi iako predhodniot den ili vecerta si imala odnos ili ne?
Vo red ushte utre ke go napravam testot so utrinska mokraca. Sure check go imam daj bozhe da gi vidam tie dve crti i site shto se vo iscekuvanje da gi vidat
Cekav do sega mislam da pocekam i do utre zatoa shto predhodniot pat prv pat mi kasneshe mens i dobiv na 37 den a sekogash dobivam od 26 do 31 i ovaj pat cekav da dobijam na 24 kako shto mi kaza ginekologot pa ne dobiv se nadevam deka za uboo kje da e