Најпрво да ти честитам. И мојот прв тест беше Shure check. Во зависност од тоа колку време ти доцни, толку потрмна е втората линија. Јас имам нередовен циклус, и за да се осигурам, три пати правев тест преку крв за да видам како ќе се одвива. Обично треба да се дуплира резултатот во првите 24 до 48 h, и кога ќе достигне beta HCG над 1500 или 2000 е видливо на ехо. Така даа на почетокот рано е за ехо, што повеќе почекаш, тоа повидливо ќе биде на ехо.
4-5 е прерано според мене. Освен кеса тешко да се види нешто плус, па само психички дополнително се ствара притисок. Најдобро е 7ма, тогаш и срценце има најчесто, но ретко кој е толку трпелив, па од 6та според мене. Доколку не ти се чека секако можеш да отидеш, но како што кажав, без непотребни стравови бидејќи толку рано не може сеуште да се види плодот или срценцето да чука.
Uste nesto da prasam Dali da pocnam gi brojam nedelite od poslednata menstruacija ili od ovulacijata(moznoto zacnuvanje)? Bidejki na internet citav deka od poslednata menstruacija se broi..
сеуште не ми се верува после колку време се оди на гинеколог? Фала ви на сите и кај вас да си видите вакви две цртиии дај боже само здрави и живи..
???????? Пак јас..... Треба да не добијам на 25,болни гради немам ама затоа јајниците (стомакот)ме боли баш исто како пред добивање. Направив тест,па ве молам за мислење,бледа линија мислам дека има, ама мнооогу бледа. Секако ќе правам повторно тест и тоа од поскапите, моментално ми се најде ваков, ама ако значи бременост зошто ме боли стомакот како да ќе добијам(дури и во спиење го чувствувам)
Многу рано си го направила тестот.Обично се прави откако ќе ти задоцни.Можно е да си бремена.Но,сепак почекај,ако не добиеш,после 3 4 дена повтори го.Според мене нема врска скап,ефтин. Стомакот боли и во бременост,но сепак почекај.
Го направив порано, бидејќи треба да патувам во недела, а треба за сигурно да кажеме најдоцна утре, овој месец не се надевав на бременост, па затоа направив тест да не останам и без бременост и без прошетката која многу ми значи. Како и да е, бременоста ми е најбитна (ако ја има) бидејќи првата ми заврши со спонтан, а и тогаш бев на летување па можеби баш патувањето да ми направи проблем, па не сакам да ризикувам пак. . Сакав да сум на чисто, ама тестот не излезе многу веродостоен, си направив проблем да полудам во неизвесност до среда.
јас го направив истиот овок тест два дена пред циклус и покажа иста ваква црта, и еве растеме сега, со лесно !
земи од еурофарм self clear тест, тој е најчуствителен за рана бременост. најдобро е утре сабајле со прва мокрача да го направиш, или ако си во можност земи еден и за сега и за сабајле, сепак за рана бременост многу поточно покажува наутро. мене докторката ми го кажа ова.
и кај мене е така побледа сега ќе правам друг да видам како ќе излези .. и јас имам болки долу кај стомакот сите дена а ми доцни 4 дена ..
@anita123 i @hello-kitty.90 najubavo da si pojdete avicena ili bilo koe drugo.mesto (jas obicno tamu odam najblisku mi e) i da si napravite bhcg preku krv. ke znaete za nekolku casa najverodostoen e.
Дај Боже и кај двете да се вистински две линии, и да си имаме успешна бременост. Некако се сомневам во веродостојноста на тестот а и сепак е рано, па не сакам лажно да се надевам. Ќе го повторам во среда па ќе видиме сигурно.