Postojat razlicni pricini za nedobivanje....Mozno e da e stres,vremenski promeni,vosna cista a i najubavoto da e BEBENCE Jas nikogas nemav redoven PMC i nikogas ne mozev da si odredam plodni denovi a i po toa kako ostanav trudna iskreno i ne veruvam u tie nekoi tabeli koi gi srekavame po razni sajtovi Treba samo da e covek opusten se drugo e do dedo Boze Sto se odnesuva do testot ne moze da pokaze lazno pozitiven... i da ne gnjavam mnogi Vi posakauvam na site da si docekate bebence vo vasite mesinja
Девојки ке ве молам за едно прашање, само што направив тест за бременост и не знам дали точно покажува. Има втора линија ама не е на местото кај што пишува во упатството него се наога на почетокот од правоаголничето. Тестов е турски и кошта 40 дена го купив онака поради тоа што и така требаше да добијам за некој ден. Ке ве молам за одговор да ми кажете што мислите? Поздравче
Штом има втора линија бремена си, нема врска каде се наоѓа, земи си уште еден тест (можеш да земеш surecheck, тој е добар и е околу 120 денари) и да си ја потврдиш бременоста.
И јас мислам дека си 99% бремена втора линија не се покажува тукутака. Честитки, можеш за некој ден да одиш и на гинеколог да ти потврдат, бидејќи викаш дека сеуште не ти касни, подобро е да помине бар една недела од каснење па иди на гинеколог з потврда оти може да не се види уште ништо ако ерано и џабе да не се потресуваш на секое одење. Ако е посакувано, уште еднаш ти честитам
Мојата втора линија не беше ни пола видлива од оваа црта, па сепак бев бремена. Доколку е исправен тестот, нема шанси да нема бременост.
Еве ме пак девојчиња, фала ви на одговорите. Сеа ке си напраам уште еден тест, овој го напраив со сликава на работа хахаха од чиста радозналост...Мислев бидејки е 40денари дека не е точен зашто на упатството не беше таму линијата беше одма под буквата Т, плус немам никакви симптоми на бременост освен градите што ме болат и јајниците веке подолго време како под притисок и чувство на добивање. Затоа решив онака да си го напраам тестов. Се надевам дека вториов ке биде повторно позитивен хихих. Цмок до сите вас!*****
За колку време ти излезе оваа втора линија? Јас го направив истиов тест, и мене втората линија ми излезе побледа но веднаш под буквата Т, и излезе 30секунди од кога ја видов контролната линија. Не сакам да те разочарам, но јас мислам дека не си бремена. Мене двапати ми излезе ваква втора линија, на погрешно место, неколку месеци пред да забременам додека бев во Будва. Таму земав Baby Rapid тестови... Излезе дека кај некои тестови секако се појавува втората линија, после 15 минути, и на истово место. Затоа на истите, пишува дека резултатот кој ќе се појави по извесен период не е валиден... Сепак утре направи си нов тест...
HeidiDiWalt Си напраив уште еден сега пред малце и да во право си не е точен, sure check е вториов тест што го направив и ми излезе негативно дека нема бременост. А на овој првиов што викам ефтиниот ми излезе веднаш втора линија ама не кај буквата Т. Повеќе среќа следниот пат хахахах. Поздрав на сите
Umbrella22 ке одам на доктор, ама бар да видам дали ке дојде " крвавата тетка '' на гости ))) се надевам дека нема да дојде на 11 Октомври па после ако не е, ке шибам на гинеколог.
мислам дека surecheck е добар тест иако јас не верував па направив 4 теста сите позитивни и потоа 2 блу клеер и овие позитивни и кога отидов на гинеколог ми потврдија дека сум бремена бев 8 недела повракав вртоглавици а цело време не ми се веруваше дека сум сепак surecheck,тестот бил во право
И јас направив два теста и на двата имав втора цртичка ама многу бледа. Сега сакам да проверам преку анализа на крв, па ме интересира доколку сте правеле каде и која е цената? Дали авицена работи со сини картони или не? Поздрав на сите и со среќа
Ме интересира, кога се прави тестот дали треба да се почека 5 минути па да се отвори и да се видат цртичките или одма се отвара па се чека да се види дали ќе се појават?
прочитај кај секој тест имаш упатство , и секако ако го следиш упатството ке го направиш правилно некои не се со затворање, сите се различни
Ме интересира дали било кога во текот на бременоста, може да се направи тест за бременост на урина и дали резултатите се точни. На пример ако направиш во 12-13 недела, треба да покаже позитивен резултат?
мене ме интересира дали може во било кое време во текот на денот може да се направе тестот или мора да е од утринската урина ?
Јас вцера правев го правев на поручек и ми испадна позитивен во рок од 20мин направив уште еден за да се осигурам и тој позитивен и кај 19ч направив уште еден и тој ми испадна со две црти но со многу бледа линија