Здраво на сите, иако сум релативно нова сепак будно следам се што се случува на форумов и многу сум задоволна од советите и мислењата кои ги давате. Па се надевам ке можете и мене да ми одговорите. Имав незаштитен однос пред 14 дена- дечко ми не сврши во мене туку надвор. Но бидејќи ми доцни веќе 12 дена решив да направам тест. Тестот го направив 13 дена по ризичниот однос а 10 дена по доцнењето на менструацијата. Тестот испадна негативен-го правев shure chek и го направив околу 18 часот затоа што пишува дека овој тест може да се направи во било кој период од денот. Немам никакви симптоми на бременост но еве сега имам ужасна болка во јајниците. Мислите дека може тестот да не покажал точни резултати? или можеби станува збор за цисти бидејќи пред две години ѓи имав и исто ми доцнеше менструацијата. Благодарам однапред
мислам дека не треба да се грижиш за бременост али у секој случај ако не добиеш за неколку дена оди ан гинеколог да те види на ехо зошто ти доцни циклусот оти не е само бременоста индикација за каснење на менструација може се цисти може некое хормонално пореметување или нешто трето у секој случај почекај уште некоја ден и закажи си кај гинеколог додколку недобиеш
Дванаесет дена е доста долг период, не знам зошто за сето ова време освен тест не си направила и гинеколошки преглед? Бременост не би требало да е во прашање бидејќи не сте направиле беља. Сепак разговарај со момчето уште еднаш. Ако и после муабетот сте 100% сигурни дека нема ништо од тоа, тогаш таа опција исфрли ја од игра. Нема да те советувам да направиш уште еден тест бидејќи велиш дека си имала цисти пред 2 години и дека и тогаш менструацијата ти доцнела појди што поскоро на гинеколог затоа што и овојпат причината поради која ти доцни менструацијата може да е таа. Мислам дека и повеќе од доволно чекаш!
A za u stip kade moze da se napravi dali znae nekoj kolku cini i za kolku vreme go davaat ? Ve molammmm mi treba itno nikoj le neznae ?
помагајте Дали некој знае каде во штип можам да направам тест за бременост преку крв по колку време од односот се прави и колку чиниии ???????/
prasaj vo bolnicata vo stip , kade sto zemaat krv , objasni im za sto kako i ke ti kazat.. a mislam deka ne e poskap od 400 den ..
помагајте Тест за бременост преку крв можеш да направиш во секоја лабораторија, во секоја амбулатна или поликлиника. Ако одиш со сино картонче, некаде околу 200 ден. а приватно не знам, да не те лажам. Не сум правела преку крв, туку само со урина, а мене тие резултати ми се најсигурни откако ќе поминат 10 дена откако ќе ти доцни циклусот. Претпоставувам со крв може и порано. Се надевам барем малку помогнав.
eve me i mene na ovaa tema ako dobro racunav denes e vtor den kako mi docni.Vo globala sekogas koristime kondom kako zastita a i koga go nemame pri raka ja koristime opcijata navremeno izleguvanje.Ama toa se desava najmnogu 2-3 pati vo mesec nekogas i ic.Se mislam dali da kupam vednas test ili da pocekam.Od sto sum zagrizena denes voopsto ne funkcioniram dobro .Ne osekjam bas nekoi simptomi na bremenost a nitu pak simptomi na pms Bas nisto.Pred izvezen preiod od dve god imav vodeni cisti od togas gi nemam provereno moze i od niv da mi docni.
Имаш наједноставно решение кое чини 100-тина денари. Оди и купи си тест. Но мислам дека нема потреба од грижа.
Девојки здраво. Јас сум нова на овој прекрасен форум и сакам да ве прашам за совет. Имав незаштитен однос минатиот месец и требаше да добијам на 22.11. После 9 дена доцнење направив тест и тоа околу 17 часот за прв пат во мојот живот и излезе негативен (но јас очекував јасно борда втора линија а според вашиве коментари можело и бледа да е) и сега не сум сигурна. Што е уште позагрижувачки сеуште немам добиено, значи ми касни 19 дена веќе Поздравче за сите вас
Доколку имаш редовни циклуси, има простор за `тревога` 9 дена доцнење не е воопшто рано за да покаже тестот... Јас мојот исто така го направив накај 18ч и само три дена по доцнење, па покажа видлива розева линија (по бледа од контролната, но сепак видлива) И направив најевтин тест, од 45 денари мислам. Но ништо немора да значи ова, ако си зачнала покасно, т.е ако сте имале однос пред крај на циклус можеби е рано да покаже. Мој совет ти е да направиш уште еден тест со првата утринска мокрача, да почекаш 5 мин и да видиш внимателно дали има втора линија макар и многу бледа. Ако тестот е негативен, веднаш посети гинеколог за да ти воспостави точна дијагноза... Со среќа