Благодарам на советот HeidiDiWalt, тоа и планирам да направам уште утре бидејќи во исчекување сум предолго .
Белла јас како што читам ти касни 19 дена а не 9,така? Тоа е мнооооооогу. Може да има нешто. Само не сфаќам дали направи тесто па ти излезе втората цртичка бледа, или воопшто не излезе втората цртка? Ако е бледа, тоа е тоа, има бременост.
Mојот тест излезе позитивен.Uште сум во некој си шок дека искрено се надевав дека ке излезе негативен.Uтре одам и во лабараторија на проверка.Kај гинеколот се јавив и ми реЧе дека поради три дена доцнење рано било да идам сега на преглед не се гледа секако на ехо ништо. така да морам да чекам 10 дена до прегледот.A јас имам осекјај дека во секој момент ке добијам. Pостои ли друг начин освен стандарниот абортус за да се прекине бременоста?Zборувам за рана фаза на бременост недела или две ,не повекје од тоа.
Лелееееее јас таман да ти честитам бременост, а ти сакаш абортус . Начин друг непостои освен класичен абортус со вакуум,пошто си во рана бременост.Немој ни да пробуваш да правиш некои други работи. За на ехо,точно е дека е рано да се види, почекај уште некој ден. Ти посакувам се најдобро,што и да одлучиш, да се заврши се во најдобар ред. И пиши ни што си направила.
Девојки, итно ми треба одговор. По колку време од ризичниот однос може да се прави тест преку крв? Гледам сите различно пишуваат тука. Ајде некој што има правено нека каже дали се точни и по колку време. Фала
тест за бременост преку крв 7-10 дена после ризичниот однос тест за бременост преку мокрака осносно со тест од аптека после14 дена од ризичниот однос
Значи после 9 дена од односот тестот преку крв е точен, значи треба ХЦГ да биде над 5 за да има бременост така?
ајде сега пак совет..вчера пишав дека тестот за бременост вчера кој го правев дома беше позитивен.A денес правев во лабаротирија (исто преку мокрача) тој излезе негативен.I сега сум или не сум бремена
Девојки прашав еднаш , но еве ме пак. Значи пишува дека тест за бременост преку крв може 7 до 10 дена после ризичниот однос. Но доколку односот е веднаш по менструација, а овулација дури 4 дена покасно јас кога да направам тест, и каков треба да биде резултатот, под 5 така ли, за да нема бременост.
Најдобро 10-12 дена после овулација провери преку крв најточно е. Ако си бремена треба да биде на 5, а ако не си под 5.
Многу ми е жал јои, немам зборови со кои би те утешила, главата горе и одиме понатаму. Мемори еве ти таблеа отприлика колку треба да биде бетата за време на бременост по недели: 4. dan: prosečno 48, granično 17-119 15. dan: prosečno 59, granično 17-147 16. dan: prosečno 95, granično 33-223 17. dan: prosečno 132, granično 17-429 18. dan: prosečno 292, granično 70-758 19. dan: prosečno 303, granično 111-514 20. dan: prosečno 522, granično 135-1690 21. dan: prosečno 1061, granično 324-4130 22. dan: prosečno 1287, granično 185-3279 23. dan: prosečno 2034, granično 506-4660 24. dan: prosečno 2637, granično 540-10.000