Технички пет дена. Затоа не знам кога треба на гинеколог. И дали морам на матичен или може систина бидејќи таму имам доктор? Не матичен ама секогаш одам кај него.
Почекај уште некој ден и оди. Секако е позитивно. Па можеш каде сакаш, ама најубаво кај тој што планираш да ти ја води и бременоста.
Mene vo petokot mi bese vaka bleda linija bev nemase nisto ama imav zadebeluvanje na zidot na matkata. Mi zakaza za 27mi? Deneska napraviv pak test pozitiven so malce potemna crtka od petokot.
Сега се јавив кај др ми рече да почекам до понеделник, ако не добијам да одам на преглед за титар на хсг, случајно да не била биохемиска. Ни биохемиска знам што е ни ништо само ме испаничи уште повеќе.
Не паничи, само смирено. Се' ќе биде ОК. До Понеделник и beta hcg ќе биде на повисоко ниво и ќе се знае што е и како е. Со среќа и со лесно!
И кај мене волку се познаваше со два дена доцнење, рана бременост На гин имаше точка една само, па за две недели имаше бебче и срцева реакција. Честитки и со лесно
Здраво девојки, Во петокот направив тест за бременост и се појави бледа втора линија.Наредното утро го повторив тестот и беше негативен.Повторно вчера направив и пак негативен.Циклусот ми доцни веќе 8 дена и никакви знаци за добивање.Ве молам дали имал некој вакво искуство додека одам на лекар да сподели Дали е можно лажен позитивен тестот да биде или сепак постоела рана бременост?Ви благодарам.
Мене одкако ми се појави втора бледа линија не го повторив тестот. За 2 недели појдов на прв преглед и ми потврдија бременост. Лажно негативен можи да биди, а вака позитивен па негативен незнам. Стрпи се до прегледот нема шо да правиш. Со среќа
Колку што знам, не може да биде лажно позитивен. Подобро почекај уште некој ден и повторно направи си тест или испитај преку крв. Така е најлесно за утврдување.
Ти благодарам многу за поддршкатаза жал кај мене најверојатно заврши со биохемиска бременост Поздрав и секое добро