Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. VIKI VIKTORIJA

VIKI VIKTORIJA Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Не имав закажано за вчера да отидам но во понеделник добив;( и не отидов а баш се радував оти до сега се точно ми доаѓаше

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Здраво, ќе ве молам за мислење..вие што имате правено тест за бременост преку крв, во петок треба да правам а денес два домашни направив и бледа втора линија за позитивен тест ми се појави, е сеа прашањето ми е дали тоа дека е бледа линијата може да значи дека ќе испадне слаба бета или да не се грижам? ми се уврте во глава дека може да е нешто такво..фала ви!

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.330
    Допаѓања:
    119.272
    Нема слаба бета, не постои такво нешто, не грижи се ти веќе си бремена. Бетата е бројка и таа бројка треба да се дуплира секои 48ч. Кога таа бројка ќе достигне 2000 тогаш ќе ја видите точката во меше на ехо. Не се оптеретувај, уживај :inlove:

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Девојки ве молам за мислење.
    Претходната бременост ми заврши трагично во 7ми месец. Од минатиот месец решивме со мм повторно да се обидеме. Треба да добијам за 3 дена, ама веќе неколку дена осеќам големи мачнини. Пред два дена решив да напраам од оние тестовите што покажуваат као точен резултат неколку дена пред да доцни и испадна позитивен, со тоа што линијата не беше баш црвена, туку малку бледа. Но, сепак нели е позитивен. Денес решив да направам повторно тест со утринска мокрача. Овој пат линијата беше значително побледа. Тоа малку ме збуни па решив да направам тест преку крв. Тестот преку крв испадна негативен, но не е од оние штопокажуваат точно колкаво количество HCG има во крвта. Дали има шанси сепак да сум бремена? Чудно ми е ради двата позитивни теста преку урина....

5. aleksandra99

aleksandra99 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo , deneska kupiv test SureCheck ama uste koga go otvoriv imase edna linija .. bidejki prv pat pravam , ne znam dali taka treba da bide ili mojot bese defekt hahaa ?

6. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Дефект е сигурно. Нема ниту една линија после се јавуваат. А мене на прва бррменост во ист ден шурчек не ми покажа линија а на тие другите од 30 40 ден ми покажа и точно беше

На aleksandra99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.794
    Допаѓања:
    77.161
    Дефект бил хахаха
    Не треба да има линија ни една, купи си друг... :)

На Turna, aleksandra99 и fana им се допаѓа ова.
  8. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    512
    Здраво,
    дали може да ми кажете во кои лаборатории во Скопје го прават тестот за бременост преку крв и колку чини? Ако може да ми објасните како оди процесот (дали се прави рано на гладно) и за колку време би ги добила резултатите.

9. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Imam praveno vo promedikA krvna slika bremen Koa bev ,toa e karsi ramstor ali ne naplativ :)
    I odev gladna ...
    E sea za tvojava situacija nz ..

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    59.554
    Со упат од матичен ти е минимално за плаќање додека приватно околу 700 денари и резултатот ти е готов за 15-20 минути. Нема потреба да е од сабајле и не мора да си гладна.

11. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Кажетеми дали е позитивен тестот како да се гледа бледа линија ??
    На другарками и доцни 5 дена но нема никакви симптоми а тестов го правела одкако и доцнело 2 дена.

Прикачени фајлови:

На Turna, lackygirl и mariz им се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    19.810
    Позитивен е. И јас имав таква линија кога правев пред да ми касни и после направив од кога ми каснеше беше појака линијата. Рана бременост е. :) Нека направи уште еден за сигурно.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Овој тест е позитвен, нека и е со лесно на другарка ти :D , за некој ден нека си оди на гинеколог да ја ѕирнат, поздрав :)

А за симптоми, не мора секоја да има симптоми, јас цела бременост не осетив ништо поразлично, освен после 18та недела едно бебуле што мрда :D

На marchi-cool и Martka им се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.212
    Допаѓања:
    24.630
    Позитивен е. Рана бременост.

15. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Денеска направи уште еден иста ситуација бледа линија веќе поминаа 7 дена од доцнењето..Во друга држава е сеуште нема документи за да отиде на лекар ќе мора да чека додека да дојде тука..Но нестрплива е бидејки одамна сака да остане бремена.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Првиот го правела по два дена доцнење, вториот по седум и пак исто бледа линија како оваа на сликата? Не сакам да бидам негативна, ама постојано бледа линија која не потемнува или напротив, станува посветла има кај биохемиска бременост, т.е ран спонтан. Нека направи утре пак и нека следи и да се надеваме само дека е здрава бременост со бавно растечка ХЦГ. Со среќа!

17. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Може да е во ред бременоста иако се бледи линиите, кажувам од искуство ( после 4 дена доцнење правев тест кој мн не го загледав и го прогласив за негативен, сеуште немав циклус и на 8 дена доцнење направив повторно и тестот имаше мн бледа линија одвај забележителна дури на форумот прашував дали воопшто ја има или од голема желба мене ми се причинва, откако повеќе девојки ми потврдија дека навистина ја има закажав и на гениколог, трет тест направив на 11 ден од доцнење и имаше изразита црвена втора линија на 16 ден од доцнењето бев на гениколог и сеуште неможесе со сигурност да се утврди поради најверојатно доцна овулација и дури наредната недела на ехо се виде убаво ембрионот и го слушнавме срценцето) Напишав опширно за да го објаснам убаво моето искуство дека при доцна овулација возможни се овие бледо црвени линии на тестот, а и се потврди дека е доцна овулација затоа што бебенцето на сите прегледи до сега е 1 недела и 3 дена поназад од тоа што би требало ако била навремена овулација според последниот циклус

На marchi-cool, Adeline, Lejlaah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Земајќи во предвид дека бебенце е 10 дена помало, значи дека кога си ги правела првите два теста во суштина сеуште не ти доцнело. Јас, пак одговорив исто, по мое искуство, правев тест 10-ти ден од овулација, слабо позитивен, што беше и очекувано толку рано, но следните 6 дена линијата исто слаба, седмиот појака, осмиот пак исто слаба и тука се заврши. Ама, ако Господ сака, се е можно. Да се надеваме дека резултатот ќе биде како твојот, а не мојот.

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Тест за бременост кога точно може да покаже резултати, неколку недели после однос или неколку дена после доцнење на циклус?

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ден/два после доцнење треба да покаже бледа линија на утринска мокрача. 4/5 дена од доцнење ќе си покаже за сигурно и убаво

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.