денеска правев тест за бременост но не со првата утринска мокрача.тестот излезе негативен но во белото поле имаше и бледо розева боја дали ова е нормално и дали истото и на вас ви се има случено? загрижена сум многу позз
Мислам дека каква и да е бојата на втората линија, дали бледо розева, розева, црвена, си бремена. А, нема веза што не си се тестирала на првата мокрача, оти тој хормон хЦГ, се излачува во урината. Доколку има втора линија, бремена си.
Извини не те сфатив. Штом не е имала втора линија, најверојатно не си. Не сум видела до сега тест за бременост, па можеби таков е самиот тест, не знам.
Женски едно прашање може е малку попросто ама не сум сигурна за тестот за бременост кога можеш да го направиш после ризичниот однос
Девојки ме интересира дали тестот за бременост може да биде точен 3-4 дена пред менструација, во случај кога овулацијата била на 10 ден од циклусот, значи има доволно време за да почне да се лачи хормонот хцг? Преку урина најмалку 14 дена од односот Преку крв 7-10 мислам
Rama на тестовите најчесто пишува 7 дена по ризичниот однос. Но најсигурно е првиот ден по доцнењето.
Zdravo dragi feminki ako moze vase misenje od vaseto iskustvo ako imala nekoja slicno na moeto,trebase da dobijam pred 4 dena no se uste mi docni,pravev test preku urina izleze negativno denes vo remedika napraviv preku krv i pak izleze negativno,imam bolki vo stmakot se custvuvam malaksano kako da treba da dobijam a se uste nisto od dobivanjeto,gradite ne me bolat voopsto,inaku nikogas do sega mi nema docneto,dali e mono da se raboti za bremenost a za testovite da e rano da se raboti za docna bremenost pa da mi se pokazat negativno,inaku i telesnata temperatura mi e 37,2,pozdrav do site sto sakaat da se bremeni.
Можно е да си останала покасно бремена ама малку ме чуди тоа што и на тестот преку крв ти покажало негативно...колку време има поминато од односот? Сепак може да ти доцни ако си пиела некои лекови,или пак си настината....велиш имаш болки во стомакот како за добивање,тие може да бидат од пмс,можат да бидат и ако си бремена...да не нагаѓаме тука најдобро посети си гинеколог нека те види убаво па ке ти каже дали си останала бремена или се работи само за доцнење
na 19 dekemvri bas imavme odnos i mi bese ploden den,a trebase da dobijam na 31 januar,denes 5 den kako mi docni,a nikogas ni eden den ne mi docnelo iako sum piela i drig pat antibootici zosto imam hronicni sinisi,za bollite bo stomakot sto gi imam ne mi se konstantni tuku od vreme na vreme eve od vcera navaka nemam bolki vo stomakot a i gradite ne me bolat mnogu,ke vidime za nekoj den. [mod-kirilica:37x947q8][/mod-kirilica:37x947q8]
Направив тест и се појави само едната линја ама бледа. Точен резултат кажува иако е бледа? фала многу однапред
Треба да имаш две линии на тестот,втората без разлика дали е темна или светла линија е,што значи дека тестот е позитивен среќно!!!
Симонче само една бледа линија имав. Немав две Сакав да прашам дека иако е бледа дали е негативен? Втората линија не се појави воопшто
Срце незнам каков тест си купила јас еднаш имам правено тест и(среќа) беше позитивен имаше две линии црвени една темна една светла.Твојот според упатството колку линии треба да ти покаже?Ако една не си ако се две си.Знам дека си возбудена седни прочитај си го упатството и провери пак ако е потребно купи си и друг тест.
Последната менструација ми беше на 17.01.2013 година, ми заврши на 21.01.2013, со дечкото имавме незаштитен ооднос на 23.01.2013, од тогаш се почесто добивам нагони на повраќање, потреба за повеќе храна и градите не престанаа да ме болат...се исплашив многу, купив два теста едниот го направив со првата утринска урина и покажа негативен другиот го направив исто така денес покажа негативен......Би ве замолила да ми кажете кога резултатите од тестот се најточни, иако мислам дека многу рано ги направив.....дај боже да е тоа што мислам и сакам да е така