Да дополнам само и во период на овулација секогаш имав болка во јајниците а сега во овој период ги немам
devojki ajde pomagajte ... nekako ne mi se ceka do 15ti pa da cekam da mi docni sakam da doznaam sto e mozno pobrzo ama ne znam kako ...
Пред извесен период јас се посомневав дека сум бремена и купив тест self clear покажува резулатати 5 дена од денот кога сметаш дека е зачнат плодот....провери....среќно
test za bremenost devojki,dali moze nekoj da mi kaze dali moze testot za bremenost da bide pozitivno negativen,odnosno da pokaze deka e pozitiven,deka ste bremena a podocna da ispadne deka ke e taka?
Сега ќе прашам може смешно прашање но секогаш се потпирам на повеќе искусните во врска со овие работи. Со партнерот имавме незаштитен секс (читај-одење до крај без никаква заштита) и ко што гледам баш тие денови кога го правевме тоа -според калкулаторот на Фемина,ми се НАЈПЛОДНИ. Што искрено баш и не ме радува. Да, знам дека сега ќе речете-епа што не сте се чувале но...бидна. Нема потреба од држ недај муабети. Сакам да прашам-рано ми е за да добијам,тек 22-23 треба, а тестовиве како даваат точен резултат? Откако ќе ми касни ако направам или??
после 14 дена од незаштитениот однос а мислам дека имаше некој и порано што даваа точни резултати и после 5 дена да не те лажам ама мислам дека беше селф клеар еве ако има некоја што знае точно нека ти каже
DigY преку крв -за 7 дена од ризичниот однос, преку мокрача т.е. тест од аптека- за 14 дена од ризичниот однос или уште првиот ден од задоцнувањето на циклусот. Посета на гинеколог во овој стадиум е залудна не може да се види ништо на вагинално ехо.
Тестот да ти биде позитивен,а уствари да не си бремена? Така,ако добро те разбрав не може да биде лажно позитивен...ако ти покажало дека си бремена,бремена си. А ако е за утринска мокрача може да биде лажно позитивен. Најдобро земи си Sure Check тој е 99,9% точен,така ке си знаеш дали ди или не си бремена
SAKAM DA PRASAM AKO TESTOT SE NAPRAVI VO TEKOT NA DENOT DALIII IMA SANSII DA NE BIDE TOCEN ? DALI SAMO NAUTRO SE 100% TOCNI?
imas testovi koi se 99% tocni i pokazuvaat vo tekot na celiot den,a dodeka pak imas i testovi koi pokazuvaat samo nautro ... zavisi od toa kakov test si kupila
ne ziveam vo makedonija vo avstralija ziveam i testot so go kupiv pisuvase deka 99% pokazuva tocen odgovor . neznam imam nekoi simptomi kako sto napisav predhodno so kafeavo rozeviot izcedok dva dena po malku. mislev ke mi dojde ama nisto denes nisto nema ova so izcedokot prv pat mi se slucuva neznam so da mislam i za testot utre nautro pak ke napravam
Aко го направиш тестот во текот на денот пред датата од очекуваниот термин за добивање може да ти даде лажни резултати. Ако го направиш откога ти доцни би требало да покажува во било кој период од денот бидејќи нивото на ХЦГ хормон би требало да е веќе доволно за да регистрира на тест (сем ако не се работи за задоцнета овулација) Јас правев тест (од најевтините, турски) на самиот ден кога требаше да ми дојде (или ден после тоа не сум сигурна) во 19 часот навечер, и ми покажа (малку побледа од контролната) но сепак јасно видлива втора линија. Кога го повторив тестот по 5 дена, и првата и втората линија беа скоро исто видливи, бордо боја.
Vo ovoj glupiot Stip nikade go nema testot self clear ... vo zdraven dom preku krv ne ispituvale bremenost ... sakam na maz mi da mu kazam deka sum bremena utre kako poklonce za valentin ama sakam da znam so sigurnost ... moze pomos kako da go napravam toa
Немора да биде self clear можеш да земеш sure check...мислам дека нема да се покаеш...ти посакувам 2 цртки
devojki ajde pomos! vi se slucilo li na testot prvata linija da vi e bleda i do pola a drugata polovina celata liljakova veke pravam 5 testa i site mi se bez odgovor ili se takvi ili na edniot nemase nisto ... :'(
Море девојче или женичке што толку се потресуваш нели гледаш 5 теста правиш 5 ти се со 2 црти Дали се бледо розеви розеви или црвени зависи од количината на хсг хормонот што се лачи во бременоста ако толку не си сигурна оди испитај преку крв не ни кажа благице ти касни ли? аха редактирав еве сега читаман 15 чекаш да ти дојде стрпи се до утре и ке знаеш или пак најди приватна лабароторија во штип и таму испитај преку крв неможе да не испитуваат никаде во цел град