Девојки сакав да прашам овде, доколку е поминат 1 месец од односот, дали за b-HCG тест (преку крв) треба да се чека да ти доцни или може порано да се направи?
може и порано , мене гинекологот ми рече дека претежно препорачуваат најрано 1 ден пред доцнење на циклусот ...
Синоќа имав мачнини и цела ноќ се будев осеќав некои штрекнувања во јајниците.. па сега направив уште еден тест не дочекав до среда и излезе дека е позитивен ама нели е премногу рано за такви штрекнувања. Некој со слични искуства?
Не е рано за штрекнувања. А мачнините мислам дека се повеќе на психичка база. Вистинските тек ќе почнат. Со лесно!
Ти благодарам на одговорот, не знам дали се на психичка но многу ми се гадеше а воопшто не размислував за тоа, мислев дека ми е од јадењето што вечерав
Честитки, кој тест го правеше? Јас денес правев be safe ама излезе негативен, треба да не добијам на 9ти ама не ми се чекаше.
Ти благодарам, што побрзо да си дочекаш и ти. Мислам дека е рано, јас во саботста бев 4- 5 дена до добивање и го правев sure check ама многу бледа линија излезе едвај ја видов a вчера self clear правев ама јас точно знаев кога ми беше овулацијата( кога ми пукна фоликулот имав крварење) Земи го self clear ама почекај уште малце, најдобро е да ти задоцни ама ние сме нестрпливи.
Prviot posle 11tiot den a vtoriot na 13tiot. Jas mislam deka ovulacijata mi bese na 13ti den od ciklus