Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. mnogu

mnogu Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Kako sto kazav ziveam vo avstralija eve deneska e 15 kaj nas nemam dobieno samo imam malku kafeav iscedok neznam so znaci ova? Prv pat mi se slucuva vaka da ne mi dojdi obicno 3 4 dena pred tocnata data mi idi. Neznam sto da pravam mi e strav da pravam testovi poveke . Da ne mi pokaze pak negativen.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.677

за да си посигурна почекај неколку дена па направи тест или па оди и испитај си преку крв :)

3. mnogu

mnogu Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Da sega mu kazav na maz mi deka uste nemam dobieno ii toj veli da napravam test ama mene mi e strav da ne se razocaram. Ke pocekam uste malku nikogas mi nema zadocneto sekogas mi doaga malku porano ili tocno na datata ovoj pat neznam ke vidime uf nemam strplenie poveke da cekam eve cela vecer nemozev da spijam i denes rano se razbudiv neznam dali od toa so mislam iii nekako mi e maka na meseto .

4. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    Дали тестовиве за бременост можат да не покажат точен резултат, односно ако има 2 линии тогаш секако мора да е точен, туку зборот ми беше дали ако е негативен може да е погрешен? Може ли тестот да покаже негативен резултат а уствари да е позитивен ???

5. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Може ако бременоста настанала покасно...или ако го направиш рано,значи затоа најдобро е тестот да се прави 15 дена после однос или 2-3 дена откако ке ти задоцни,се надевам ти помогнав :)

6. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45

Па проблемот е што секогаш го имам направено после каснење, еднаш ми каснеше 12 дена направив и ништо негативен беше :( после тоа пак направив пак негативен и сега еве ми касни 7 дена ама страв ми е пак да направам за да не се разочарам дека ке биде негативен |(
    Значи долго време пробуваме со дечко ми ама секогаш кога ке направам испаѓа негативен а ми касни скоро секој месец од кога почнавме да се обидуваме... затоа сакав да прашам дали постои можност да не е точен затоа што имам слушнато дека има девојки и кога се е нормално и имаат добиено сепак се бремени

7. mnogu

mnogu Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Uf uf deneska mi dojde . A bas mislev ovoj pat nema ama ete taka trebalo da bidi.

8. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Девојки, ве молам за одговор на моето прашање: Дали тестот за бременост покажува точни резултати денот после ризичниот однос или мора да се чека првиот ден од задоцнувањето? На упатството и на интернет пишува дека тестот треба да се направи првиот ден кога ќе задоцни, но не сум сигурна во тоа. Ве молам за одговор што е можно побрзо.. Фала

9. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    првиот ден по ризичниот однос? :D па девојче тестот ти го покаува присуството на хцг хормонот кој се јавува околку 14 дена од зачнувањето ... на тестовите пишува дека се користи 14 дена по ризичниот однос ... ;)

На Lessor му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Леле ти си единственото девојче што барем малку ме смири по форумиве.. секаде пишуваат дека дава резултати после 14 дена.. дали за ова си сигурна што го напиша дека може да даде резултати и 2 ден од ризичниот однос со првата утринска урина? :**

11. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    А како да знам дали сум или не сум трудна? како да знам дали да се осудам да земам апче? затоа што нели тие апчиња дејствуваат само 72 часа од ризичниот однос... а ако поминат 14 дена веќе ќе биде касно за апче..затоа и го поставив ова прашање, стварно сум избезумена.. фала во секој случај за одговорот! :*

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Значи тука на оваа тема никогаш нема да ти стане досадно да ја читаш ,стално некој може да изненади со прашањава без да се лутиш :!:
    а сега писи кога беше ризичниот однос а кога треба да добиеш и на колку време добиваш циклус?
    ризичниот однос беше заштитен или незаштитен ??

13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Eva 11 jas od odamna se otkazav od temive:apce za den potoa,dali sum trudna,analen seks( a nevina sum) :P
    Stvarno se: sakam kazam neznam recam,na gluposta kraj im nema :fubar:
    Si vikam vo sebe a sto praveme nie bez internet? Ili vaka koj me znae...pa ke treskam sto mi dojde

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    А како да знам дали сум или не сум трудна? како да знам дали да се осудам да земам апче? затоа што нели тие апчиња дејствуваат само 72 часа од ризичниот однос... а ако поминат 14 дена веќе ќе биде касно за апче..затоа и го поставив ова прашање, стварно сум избезумена.. фала во секој случај за одговорот! :*[/quote]
    Значи тука на оваа тема никогаш нема да ти стане досадно да ја читаш ,стално некој може да изненади со прашањава без да се лутиш :!:
    а сега писи кога беше ризичниот однос а кога треба да добиеш и на колку време добиваш циклус?
    ризичниот однос беше заштитен или незаштитен ??[/quote]

Najprvo, da se izvinam na site sto se "umorile" od vakvi prasanja, a uste povekje da im se zablagodaram na onie sto vratile odgovor! Znam deka ponekogas ovie prasanja se glupavi i neosmisleni, no vo tie momenti, koga devojkata se plasi da ne i se unisti zivotot, ovie forumi se najdobroto nesto za smiruvanje i konsultacija. Odnosot bese samo pri krajot nezastiten. Se sluci na 27.02. Treba da dobijam na 17ti mart i najcesto dobivam na 28-29 den. Toj ne svrsi vo mene, no koga oseti deka mu doagja, naglo se trgna i nemase ni kapka sperma na nego. Pritoa, odma istata sekunda stavi kondom, i odnosot prodolzi uste 20 minuti. Mene stravot mi e: dali e mozno samo da prsne sperma pred da dojde glavnoto golemo svrsuvanje? Kolku sto znam, koga vekje ke dojde do svrsuvanje, toa nemoze da se sopre.. i posle svrsuvanje, maskoto nemoze da prodolzi da ima sex slednata minuta.. Ne zemav apce, 72 casa pominaa, no sekoj vas odgovor mnogu ke me smiri i ke mi pomogne zatoa sto sega sum pod golem stres. Prv i posleden pat postavuvam vakvi prasanja, i jas imam isto takvo mislenje za site sto postojano davat so ovie temi, no ova mene mi e prv pat i ve molam ne me kritikuvajte :) :*

16. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Ако не свршил во тебе нема место за паника

17. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    тест што покажува на првиот ден од зачнувањето :o оооо па можеби од утре ќе излезе и тест што покажува дека планираш да останеш беремена хахахаххааха јас знам дека луѓето се неинформирани околку некои работи и дека барат помош ама дека делат совети за неинформирани работи тоа НЕ :D

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757

Najprvo, da se izvinam na site sto se "umorile" od vakvi prasanja, a uste povekje da im se zablagodaram na onie sto vratile odgovor! Znam deka ponekogas ovie prasanja se glupavi i neosmisleni, no vo tie momenti, koga devojkata se plasi da ne i se unisti zivotot, ovie forumi se najdobroto nesto za smiruvanje i konsultacija. Odnosot bese samo pri krajot nezastiten. Se sluci na 27.02. Treba da dobijam na 17ti mart i najcesto dobivam na 28-29 den. Toj ne svrsi vo mene, no koga oseti deka mu doagja, naglo se trgna i nemase ni kapka sperma na nego. Pritoa, odma istata sekunda stavi kondom, i odnosot prodolzi uste 20 minuti. Mene stravot mi e: dali e mozno samo da prsne sperma pred da dojde glavnoto golemo svrsuvanje? Kolku sto znam, koga vekje ke dojde do svrsuvanje, toa nemoze da se sopre.. i posle svrsuvanje, maskoto nemoze da prodolzi da ima sex slednata minuta.. Ne zemav apce, 72 casa pominaa, no sekoj vas odgovor mnogu ke me smiri i ke mi pomogne zatoa sto sega sum pod golem stres. Prv i posleden pat postavuvam vakvi prasanja, i jas imam isto takvo mislenje za site sto postojano davat so ovie temi, no ova mene mi e prv pat i ve molam ne me kritikuvajte :) :*[/quote]
    мислам дека не си бремена ама со сигурност ке знаеш кога ке поминат 14 дена од ]:) ризичниот однос тогаш ке си купиш тест и ке се осигураш
    инаку во иднина за да не се трауматизираш и вака безпотребно гледај да во текот на целиот однос да користите кондом не се ова играчки прачки да играте ова се животни прашања и во иднина третирај ги така

19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149

Najprvo, da se izvinam na site sto se "umorile" od vakvi prasanja, a uste povekje da im se zablagodaram na onie sto vratile odgovor! Znam deka ponekogas ovie prasanja se glupavi i neosmisleni, no vo tie momenti, koga devojkata se plasi da ne i se unisti zivotot, ovie forumi se najdobroto nesto za smiruvanje i konsultacija. Odnosot bese samo pri krajot nezastiten. Se sluci na 27.02. Treba da dobijam na 17ti mart i najcesto dobivam na 28-29 den. Toj ne svrsi vo mene, no koga oseti deka mu doagja, naglo se trgna i nemase ni kapka sperma na nego. Pritoa, odma istata sekunda stavi kondom, i odnosot prodolzi uste 20 minuti. Mene stravot mi e: dali e mozno samo da prsne sperma pred da dojde glavnoto golemo svrsuvanje? Kolku sto znam, koga vekje ke dojde do svrsuvanje, toa nemoze da se sopre.. i posle svrsuvanje, maskoto nemoze da prodolzi da ima sex slednata minuta.. Ne zemav apce, 72 casa pominaa, no sekoj vas odgovor mnogu ke me smiri i ke mi pomogne zatoa sto sega sum pod golem stres. Prv i posleden pat postavuvam vakvi prasanja, i jas imam isto takvo mislenje za site sto postojano davat so ovie temi, no ova mene mi e prv pat i ve molam ne me kritikuvajte :) :*[/quote]
    Еве и самата велиш дека не свршил во тебе,АМА откога сте ставиле кондом може се дупнал,тоа не го проверивте?И да има шанси да се забремени и од предсемената течност ама тие шанси се многу мали,сепак постојат,сеуште ти е рано за да добиеш,па ако неможеш да чекаш можеш да направиш тест преку крв,се прави 7-10 дена од ризичниот однос или пак да чекаш да поминат 14 дена од истиот за да направиш тест.

20. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Еве и самата велиш дека не свршил во тебе,АМА откога сте ставиле кондом може се дупнал,тоа не го проверивте?И да има шанси да се забремени и од предсемената течност ама тие шанси се многу мали,сепак постојат,сеуште ти е рано за да добиеш,па ако неможеш да чекаш можеш да направиш тест преку крв,се прави 7-10 дена од ризичниот однос или пак да чекаш да поминат 14 дена од истиот за да направиш тест.[/quote]
    Kondomot ne go proverivme dali se dupnal, :!: ama on ne ni svrshi vo kondomot. Tek posle odkako go izvadi na krajot svrsi nadvor od mene na krevetot, i samata vidov. Stravot e od predsemenata tecnost i od 10 min nezastiteniot odnos. Ah tie mali sansi, znaci kako lesno moze strasta da te zalaze :sweat: Da tuka najmnogu se zeznav, do dobivanje imam uste mnogu i do togas poleka ke se poremetuvam. Fala ti vo sekoj slucaj! :*