За да не бидеш пивеќе во паника и параноја затоа што веќе некое време гледам дека пишуваш најдобро направи си тест преку крв . Тогаш веќе нема сум не сум , ме боли стомак итн итн .. Мада штом има поминато толку време од односот ти гарамтирам дека и тестот преку урина е точен . Ако не повтори го тестот преку урина и гледај го резултатот најдоцна после 10 минути а не 12 часа затоа што после толку поминато време не е релевантен .
Na testot pisuvase rezulatite da gi poglednam po 5 minuti a ne pokasno od 30 za toa vreme nemase nikamva bleda vtora linija a mozebi i bolkite vo stomakot mi se od stres i strav da ne sum bremena
Како и да е многу паничиш а и сама знаеш дека по 5-10 мин се точни резултатите . Тебе од паника и од страв не може ни да ти дојде .
Znam no ne sakam da sum bremena i mi e strav od taa moznost I decko mi veli nema sansi da si bremena a i testot ti pokaza negativen
да, во авицена имаш и во секоја друга приватна лабораторија. ќе побараш бета хцг тест, околу 800 денари е, резултати имаш истиот ден.
Негативен..Евапорациска линија е таа , позитивната е поблиску до контролната на истото парченце од тестот не на сјајната мазна страна .Таму се пресвиткува хартијата и личи на линија .
Јас се умислувам или навистина постои втра ептен бледа линија Не ми касни на 12 треба да добијам ама од радозналост направив тест сомнителен ми беше односот пред 8-9 дена, а на тестов пишува дека покажувал точен резултат 5 дена по можно зачнување...
Јас не гледам втора линија. Најточни се тестовите ако се направат по доцнење, со поминати 2 недели од ризичниот однос.
Гледам Повтори го со утринска во сабота , ќе биде веќе појасно видлива . И кај мене покажа на 9 дена од зачнување 6 дена пред очекван циклус со ваква сенка,нестрплива го повторив утредента со веќе видлива линија , и еве си се галиме со бебко .Со среќа
И мене ми се гледа бледа линиja.Сликни поубаво има сенка од светлото.Но за секоj случаj почекаj да ти доцни
Фала ви, не издржав и покажав на сопругот и тој кажа дека гледа ептен бледо линииче, ама каков стана во ликот мислиш готово у кома човекот ќе падне Ќе чекам да видам за два дена или три што ќе биде или тетката ќе дојде или поубави цртички две ќе има најава за уште едно
Во понеделник направи уште еден тест. Ако има бременост, линијата повеќе ќе се познава. Или направи тест преку крв. Најсигурно ти е така.
Ќе направам сабајле пак оти овој пред два дена го правев, а преку крв во мојов град не испитувале во лабораторија, а приватно нема во Скопје не можам да идам премногу е топло за по патишта,ако покаже сабајле пак бледа но по изразена од оваа на овој значи ипаак се крие моето бебе во меше, а ако е негативен здравје повеќе среќа нареден пат