Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Kondomot ne go proverivme dali se dupnal, :!: ama on ne ni svrshi vo kondomot. Tek posle odkako go izvadi na krajot svrsi nadvor od mene na krevetot, i samata vidov. Stravot e od predsemenata tecnost i od 10 min nezastiteniot odnos. Ah tie mali sansi, znaci kako lesno moze strasta da te zalaze :sweat: Da tuka najmnogu se zeznav, do dobivanje imam uste mnogu i do togas poleka ke se poremetuvam. Fala ti vo sekoj slucaj! :*[/quote]
    предсемената течност може да те забремени ако ви била вторта партија и претходно свршил иако и тоа сеуште не е сигурна работа.

2. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    девојки денес правев втор тест за бременост self clear пошто никако да добијам... е сега не го правев со прва мокрача а и таму пишуваше 10сек да се уринира врз тестот за да се намокри а јас неможев до толку ми се појави таа контролната линија дека е валиден тестот ама ме мачи да не не е валиден дека не сум уринирала 10сек иако ова ми е втор негативен тест и немало ризичен однос ама будала јас од страв што касни си фрлам пари :lol:

3. Lessor

Lessor Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    Lele aj jas sto go izgubiv pametot ovaa nedela, ama pa ti ... mene me ispokritikuvaa deka gluposti prasuvam :) cim si nemala rizicen odnos, togas nema sansi da si bremena.. da ti kasni moze od mnogu drugi pricini.. a cim pisuvalo da se urinira 10 sek, znaci taka treba. no sepak mislam deka toa ne bi smenilo nesto i ako urinirash 6-7 sek... i treba so prva mokraca.. daj uste 150 den, kupi si uste eden test, napravi go pravilno i ne si maci glava :*

4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    абе овој се правел со мокрача во било кој период така во аптека ми рекоа, а купив два негативни па и трет сеа утре го правам со утринска мокрача :)

На Lessor му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.507
    Допаѓања:
    251.383
    Вие најверојатно имате вишок пари па си купувате тестови за бременост.
    Не сте бремени, не свршиле во вас.
    Или пак, досадно ви е, па се тестирате.

6. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    значи ми касни една недела ме болат градите и стомакот денес дури и имав нагон на повраќање верувај ми дека од досадно не би се замарала!

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.507
    Допаѓања:
    251.383
    Но не свршил во тебе. Значи треба внатре да сврши.
    Не паничете до толку од незаштитен секс, односно кога партнерот го вади за да сврши надвор.
    Многу се мали шансите да забремените на ваков начин. Скоро и да ги нема.
    Може ти касни од други причини. Ама затоа постои гинеколог.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    знам дека си во право... згора на се и кондом користиме ама ете никогаш не каснело па се мислиш на најлошото фала ти ми смири нерви колку толку :)

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    nina ке те изненади ноква тетката не купувај тест за габе

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    хаха се надевам ама веќе го купив дај боже да остане неупотребен :D

11. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki dali obicen test od 50 denari moze da se pravi vo bilo koe vreme na denot mene inaku denes mi e tret den od docnenje na ciklusost mislite ke pokazi ako go praam ili da pocekam uste nekolku dena :sweat:

12. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    мислам дека не. Тест што се прави во вило кое време е self clear тој е 200 ден за sure check незнам сиг да не те излажам ама битно поскапите се тие. тој првиот се прави 8 дена по односот најрано. е сега незнам тебе коку време ти поминало. Иако ти препорачувм да си го направиш со прва мокрача затоа што е посигурно... иако мислам дека ако е бременост во било кое време да го направиш ке ти покаже

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    мене sure check ми покажа по само 1 ден од каснење.

14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Sure Check е 130 ден , пред 2 дена другарка го купи

15. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Гјул па ти слободно можеш да си купиш тест,било каков да е ако има нешто обавезно ке ти покаже...ти посакувам 2 цртки :) ;)

16. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    правев тест сабајлево и негативен е со ли ми се слуцува а имам некои кафени капки кога ке се избрисам а да потеци нема нисто срвено со ли кее со мене ама како и да е нареднава недела си одам на гинеколог а за мацнините и вртоглавиците белки има друг одговор незнам позз

17. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    zdravo jas sum nova na forumov.. vaka sakam da prasam nesto denes treba da mi dojde mens no sabajlevo napraviv test od tie eftinite od 50 deneri i prvo pokaza edna crticka posle nekolku minutki pokaza uste edna tenko slaba rozeva linia sto toa me zbuni zatoa sto prvo pomisliv deka ne sum bremena a posle gledam uste edna crta...dali testot taka e pravilen ili utre od sabajle da pravam uste eden dokolku ne dobijam mens...a imav nekoi simptomi denovive mala vrtoglavica i malku gadenje na sabajle...neznam sto moze da znaci toa sovet mi treba od poiskusni...so maz mi veke 1 godina se macime za bebe ali ne bilo taka lesno :)

18. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    колку и да биде бледа втората цтрка и колку и да биде пари тестот ако ја има знаци дека постои бременост!!! ти цеститам имај лесна бременост :) ;)

19. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Se nadevam deka e taka no za sekoj slucaj ke go povtoram testot

20. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    dragi moi sakam da ve prasam za edna rabota,imavme odnosi nezastiteni vo neplodni denoj sega nemam nikavvi simptomi za doajgajne na mesecen ciklus a redovno dobivam sekoj mesec i pred toa imam bolni i oteceni gradi i bolki vo stomakot no sega ne a mi kasni samo 2 dena dali da napravam test za bremenost ili da pocekam uste nekoj den i dali e mozno da se ostane bremena i koga nenise plodno denovi kisss :*