Mozno li e da e gresen negativen testot a nema nikakvi simptomi? Mozebi bidejki bil napraven vo okolu 21 casot ili ne? Kje napravi uste eden utre sabajle od prva urina ili vo nedela, dokolku e pak negativen a seuste nema dobieno?..
Не е бремена. После толку денови доцнење ако има нешто ќе покаже во било кој период од денот. Штом е негативен не е бремена, нека не фрла пари џабе.
Sepak seuste se mislime bidejki testot go napravivme posle 3-4 dena docnenje.. Znam na testot pisuva pokazuva i posle 1 den no seutse se mislime i ne znaeme do sto e.
Kje mozes da mi objasnis nesto povekje za policisticni jajnici koja e povrzanosta poradi toa da i docni?
Еве прочитајте овде, а за дијагноза ќе ви каже гинеколог, сепак јас не сум доктор, ниту пак велам дека од тоа и доцни. http://www.femina.mk/здравје/интимно/синдром-на-полицистични-јајници
Мислам дека многу е мала веројатноста да има полицистични јајници, ако и доаѓа на 28-30 дена. На лицата со полицистични јајници им доцни многу или немаат редовен циклус. Јас не сум доктор, а оваа дијагноза ја поставува исклучиво гинеколог.
стрес, промена на клима, земање некоја терапија, циста (циста не е исто со полицистични јајници и ПЦОС)...
Минатиот месец ми доцнеше од непукнат фоликул, така наречен циста што сама си пукна и добив после 10 дена каснење.. Пред некоја година на ден за добивање имав инцидент и не само што не ми дојде туку и 42 дена после тоа не добив.. Сакам да кажам, со жени и хормони се е можно, само гинеколог и испитување може да ви кажат зошто и доцни. Може да и доцни и од стрес што чека да и дојде. Нека направи еден тест со утринска мокрача, и ако е негативен нека отиде на ехо на гинеколог да си види матка и јајници.
Бетата беше толку на денот кога требаше да добијам Не ми доцнеше, после два дена доцнење покажа повеќе 880 и нешто
Eve napravivme uste eden test, denes od prva urina, isto taka pokaza negativen. Kje odi na ginikolog va nekoj od narednive denovi, samo seuste ne sme sigurni da ne po nekoja slucajnost testovite pokazuvaat pogresno a ustvari da e bremena.
Нема шанси да е бремена, не си свршил во неа. Нешто друго е во прашање. Штом може, веднаш нека отиде на гинеколог да видите што е проблемот.
Може и од предсемена течност да биде бремена. Процентот е многу мал ама има мала веројатност. Мислам дека не е бремена. Можно е од стрес да и доцни.
Sepak i da e od predsemena tecnost, bi trebala da ima nekoi simptomi, a i testot da e pozitiven? Nema simptomi, dva testa do sega se negativni..
Не е бремена не се секирај толку, не фрлајте џабе пари на тестови. Поради нешто друго и касни, подобро побрзо да отиде на гинеколог. Не е животозагрозувачки ама за неа подобро..
Без грижи тогаш. Ќе иде на гинеколог и ќе се реши проблемот. Како што кажав најверојатно од стрес и доцни.
Na kraj ispadna toa, policisticni jajnici. Ne e bremena, denes bese na ginikolog a odma posle ginikologot i dojde, i prepisaa nekoi lekovi. Fala vi vo sekoj slucaj