@Ana245 можеш да испиташ преку крв, колку што знам вонматерична ќе се намалува bhcg. Не е страшно и да појдеш на преглед ако е рано ќе те врати, ама може ќе те советува нешто. @petkova994 најверојатно имаш примено инекција со bhcg, и јас ја примив кога примав стимулации за ин витро и ми кажаа дека требаат околу 14 дена да се исчисти.
Ke cekam sepak 10ti kontrola,ne mi preostanuva nisto drugo,samo bolkite mi se neizdrzlivi a ne smeam nisto osven paracetamol.Fala ti
Pominaa 10dena od odnosot utre treba da dobiaam daj bozee pravev vcera sure check i deneska self clear ako ima nes ke pokazese taka li dzabe panicam nemase svrsuvanje vo mene me trgna svrsi ama psihata da ne prsnalo neso
Честитки Ана те следев цело време баш ми е мило за тебе , немој да си направиш стресој не мисли на негативни работи , едноставно биди позитивна и уживај на бременоста , ти посакувам све најубаво
Da mi napravija eho,se e vo red rekoja,bolkite se od nekakva si voda vo stomakov ama ne razbrav bas kade,dali vo jajnikot lev ili nadvor od nego,stvarno mi bese ne jasno,i kao bolkite se ogromni od prisustvo na raja tecnost vnatre i da bidam spremna za uste pojaki bolki,i to e to da cekam do 10ti za naredna kontrola i krvna analiza dali sum bremena,samo paracetamol za bolkite smeam...
Хиперстимулацијата предизвикува задршка на вода во стомакот, добро е што те виделе на ехо. Пиј исотоник напиток по 2 литри дневно, и јади протеинска храна избегнувај јаглехидрати. Мене почна да ми олеснува тек после 10 дена.
девојки со втора мокрача , два дена пред циклус , ми се вртеше нешто последнава недела и сега еве на евтиниве тестови мене ми се гледа бледа линија..... во право сум ??
Јас имав вонматерична и бхсг-то ми растеше од 80-3.280,ми беше кога испитав.А бхасг-то обично паѓа кога има биохемиска бременост(и таа ја имав),каде бхсг-то од 52ми се намали на 22.И да вонматеричната е сериозна работа и што побрзо се утврди толку побрзо ќе се спасат јајоводите коишто може и да пукнат(затоа што плодот место во матка,расте надвор од неа т.е. во јајоводот).Затоа при позитивен резултат се оди на прв преглед дали е имплантирано во матка,па после две недели за срцева акција после 6 та недела.Тоа е моето искуство.
девојки попладнето уште еден благо позитивен тест , и сабајлево прокрварев , џабе радувањето , гинекологот вика биохемиска веројатно
А да провериш венски hcg? јас на денот на добивање имав кафено на бришење, ама се смири؛ направив пак венски и беше повеќе од 2000
мене докторката не сака да ме прими пред 6 недела؛ немала што да види и тоа страшно ме иритира, а ми крева паники
Pa taka e nena sto da se vidi, osven zadebelen endimetrium...koj mize da pocne da se lupi ili ima bremenost