Добро утро Што мислите сега? Ова е резултат од утринска и е читан резултатот до 5 минути? Има бледа црта или бладам?
Па последно добив на 14.09... ама не ми е редовна уште менс зошто пиев контрацепција долго време. На 06.10 бев на гинеколог немше ништо, еден фоликул од 22 мм... и ваљда овој е тој... дури не ми се верува мислам дека е грешен хаха
Zdravo idni mamicki prv pat pisuvam ovde vo taa tema, nakratko da ve zapoznaam so mojot problem. Pravev 4iui od koi sega 4 e uspesna, od samiot pocetok doktorot mi prepisa utrogestan i folna jas gi primav okolu 2 nedeli, potoa gi prekinav bidejki imav simptomi da dobijam i ne gi koristev okolu 10dena..denes pravev test koj pokaza pozitiven i se javiv kaj lekarot i toj mi rece deka ne e vo red sto sum gi prekinala..od denes pak gi koristam..se plasam da nema nekoj problem...nekoj so slicno iskustvo da mi dade sovet, inaku prva bremenost mi e posle 3 godini obid da zabremenam.
Не е убаво што си ја прекинала терапијата без консултација со докторот и без направена бета, но тоа сега е поминато. Битно ќе продолжиш со терапијата и за било што консултација со докторот. Утрогестанот ти е за задршка на плодот. Фолната помага за развојот Не е касно ќе си продолжиш, не се паничи, со лесно до крај
Fala ti, znam deka zgresiv no veruvaj voopsto ne se nadevav na bremenost.. cel den tamu mi se mislite sto moze da se sluci od denes prodolziv da gi koristam..
Жениии... Денес бев на гинеколог и ми кажа дека не може да утврди бременост ... тестовите ми се позитивни и направив и преку крв и бета ми е: 143... дали има шанси да не може да го види оплодувањето зошто е уште рано?
Како што кажа и @SophiaBella бетата треба да е минимум 1500 за да може плодот да се види на ехо. Кај тебе е 143, претпоставувам 4 недели си бремена. Почекај уште 2 недели за најсигурно или ако ти се брза прати бета кога ќе достигне доволно висока вредност и оди на ехо (по правило бета треба да се дуплира на секои 48ч).
Кај мене се гледаше на 4+2 недела односно после 3 дена доцнење на циклус од 27 дена, бета не напраив ич за да знам колку била. После тек у 8ма за срцева реакција бев. Најверојатно бев останата трудна порано 1 недела... Така да, чим има позитивен тест, а и бета исто, почекај...сигурно ќе се појави.