vcera pravev test za rana bremenost sto e do 6 dena pred menst. se pojavi bleda plava linija posle 2h...e sega ne znam sho da mislam
претежно не се чита тест после 10 мин од правењето , ама кај мене кога се појавиле вака линии после два три дена сум добивала позитивни тестови , кога треба да добиеш циклус? ти доцни ли? мене ми кажаа дека доколку нема воопшто хцг во мокрачата тестот останува негативен , доколку има и најмало покачување на хормонот тестот го детектира па макар било подоцна од тие 10 мин, ако линијата не е обоена ( нема боја тоест е белузлава тогаш е евапорациска ) овде се гледа плава боичка
levata strana bese oboena cela plava i ne mi se pokaza negativna linija horizontalna a posle 2h od koga se isusi ostana samo taa linija vertikalna treba da dobijam za 4 dena od prilika
мислам да си почекаш ден на добивање или да задоцни барем еден ден па да направиш нов тест со утринска мокрача за да бидеш најсигурна и да не го мислиш , сепак малку рано е и ако има хцг во мокрачата премногу мало е нивото за веднаш да го детектира , ако има бременост за 4 дена би требало со сигурност да покаже линија ❤ мојата приказна еве за оваа бременост јас на еден ден задоцнување на циклус направив од евтините и после два саата да го фрлам гледам се појави линија бледа бледа многу и го фрлив мислев нема ништо , после два дена, осеќав необична болка во долен дел од стомакот , направив нов сабајлето и после 15 мин се појави се појави линија повторно бледа ( на нехо пишува да читаш до 5 мин не повеќе ) , дури после 4 дена добив повидлива линија , бебе го рачунаме со една недела поназад и по мерки е така цело време , значи зачнато е некој ден пред денот за добивање , затоа и не се покажало убаво на првите тестови ....
Zdr devojki aj za sovet ve molam trebase da dobijam na 7 mi ovoj mesec mi docni 5 dena pravev test mi pokaza negativen a na 5ti ovoj mesec me bolese mnogu stomakot kako za dobivanje cel den i vecerta posle mokrenje koga se izbrisav imase mnogu malku rozeva linija i tolku bese sovet ve molam dali e mozno da sum bremena
Здраво девојки, можно е тестот да покажува лажно позитивен? После 7 дена доцнење направив денес испадна позитивен со две јако црвени црти. Воопшто не беше планирано, сопругот немаше свршено во мене и затоа ми е чудно
Zdravo devojki mi treba sovet posleden pat dobiv na 30.09 napraviv test na 07.11 bese negativen a seuste mi docni i cesto imam bolki vo dolniot del na stomakot
Зависи кога бил ризичниот однос, доколку има поминато 2 недели од него може и да покажат поосетливите тестови за рано детектирање на бременост.
Ризичен однос и не сме имале баш ама така останав и со второто бремена непланирано Од вчера ми се врти и ми се спие по цел ден па некако ми се заврте во глава да не има нешто пак непланирано Ке почекам уште некој ден па ке направам ако ми продолжи вака @Alishan30
Битно е колку денови има поминато од овулација, не колку има до менструација. Ама 10 дена пред, колку и да е долга втората фаза од циклусот е рано за тест. Сметај, најдолго лутеалната фаза може да трае 16 дена, одземи 10, тоа би било 6 дена по овулација, тогаш тек се случува имплантација.
Здраво. На денот кога требаше дс добијам бета хцг испадна 11 (реф. Вредностпишуваше дека е 20).матичната рече не значи бременост, ама мене уште ми доцни еве 7дена веќе.. Имав ризични односи пред овулација а во овулација истотска но испив едно норлево прв пат во животот и не прокрварив.. Моментално само малку ми се осетливи градите. Дсли некоја знсе зошто б хцг беше 11 ако за негативен сесмета под 5 а за позитивен над 20?
Тоа што осеќаш симптоми, поголеми се шансите да ти е од норлево. И од него доцни. Од 5 до 20 е сива зона. Ако ти доцни уште, од прилика уште 1 недела повтори го тестот
Zdravo imam prashanje dali ima shansi za bremenost Za 2/3 dna treba da dobiem bazalnata temp mi e 37.0 Imam potreba da jadam kiselo i toa pregolema potreba Imam zgolemen sluz so malku rozenkasto deneska A pred 2 nedeli imav mnogu vaginalen iscedok Isto taka i imam bolki vo zelidnik t.e me tera da povrakjam no nemozam I imam slabi bolki vo dolniot del od stomakot
Можно е да е било имплантациско крварење штом е било розеникаво. Може да направиш тест кога ќе ти задоцни. Со среќа
Zdr na site imam edno prasanje pravev vcera test mi izleze pozitiven(eden den mi docnese) i odma otidov vo sistina napraviv btcg i rezultatot mi 635. Dali e dobar za eden den kasnenje?