Фала❤ Уште нешто тестот го направив сабајлево,а сега еве каков стана (не знам колу се гледа),дали да повторам утре или?
Не мораш. Ако имаш тест повтори за 2-3 дена кога ќе е појасна цртката. Ако не гитла на гинеколог за едно 2 недели. Или испитај преку крв ако сакаш. Овој веќе не е валиден како и да е.
Фала❤ Уште нешто тестот го направив сабајлево,а сега еве каков стана(не знам колку се гледа),дали да повторам утре или?
Здраво на сите феминки. Јас сум нова на форумот и веќе подолго време ве пратам... Требаше да добијам на 15.12 но сеуште немам. Правев тест на 18.12 ама излезе скрос бледа линија дури едвај се заприметува, иначе тестот го направив навечер.... Па дали ја заприметувате и вие таа бледа линија ( треба да биде + )....
Zdr devojki posledna imav na 18 noevri plodni denovi mi bea na 4 i 5 dekemvri doktorotmi rece treba da dobijam na 15 no nisto ne dobiv seuste sabajle napraviv 2 testa i dvata miiskocija pozitivni mu sliknav mu prativ i na doktorot mi rece so srekja u vtornik te cekam na kontrola no celata sum zbuneta imam bolni gradi i pupki oteceni bolki vo kicmata i malku grcevi od vreme vo stomakot
Здраво женски. Ми треба мислење. Од ризичен однос има поминато 20 дена а од овулација 16 дена. Ми доцни два дена и денес правев self clear тест, но го правев попладне и излезе негативен. Дали можам да го сметам резултатот за точен
Според мене нема везе кога е правен. Првиот пат кога бев бремена испадна позитивен со прва, второво со рандом у сред ден позитивен. Двата прв ден од доцнење, ама ептен редовна ми е , ко швајцарски. Но може да имаш доцна овулација и на 4-5ти од доцнење позитив да испадне.
zdravo zenski. izvinete za latinica nemam mkd font. mi treba mislenje mnogu ke mi znaci.. povekje od dve godini se obiduvame bezuspesno, pred dva meseci pocnavme so ispituvanja trebase ovoj mesec na 28 da dobijam i da proverime hormoni, no ne dobiv mi kasni vekje 8 dena inaku imam policisticni jajnici. prviot test go napraviv na 28 na denot za dobivanje bese negativen. deneska bev da pravam test preku krv cekam rezultati doktorkata rece ne se gleda nisto na eho . napraviv sega uste eden test od radoznalost i toj ispadna negativen.. me interesira kolkavi se sansite da postoi bremenost znam deka ziveam vo zabluda i samo zaludno se nadevam no pusta zelba... blagodaram odnapred izvinete na dolgiot post. ubav den na site
Секогаш постои чудо никогаш не се откажувај мислам дека @Jana06 е со полицистични јајници она ќе ти објасни најубаво
Какво живеење во заблуда? Не се обесхрабрувај, јас имам полицистични јајници 12 години, па останав бремена од втор обид (втор месец пробување). Пиеш нешто за полицистичните? Јас конкретно пиев Јасмин, Метформин, Елова кесички и на своја рака цинк, селен и витамини. Заедно со Метформинот држев протеинска диета (имав резистенција на инсулин) и го прекинав, па после 3 месеци го прекинав и Јасминот и почнавме да пробуваме. Првиот месец имавме односи секој ден, вториот месец само еднаш во плодни денови и неколку недели покасно имав позитивен тест. Еве го 8 месеци е бебушот Хормони имаш проверено?
neka vi e ziv i zdrav nemam provereno trebase ovoj mesec da proveram cekav da dobijam no ne mi dojde.. ne pijam nisto mi nema prepisano samo ovoj mesec mi kaza deka imam jajce kletki na desniot jajnik i deka minimalno se cistite rece ne bi trebalo da ima golem problem mozebi mala stimulacija.. inaku maticna mi e Ivona Palashevska Sante Plus.. no eve me maci ova sega dva negativni na eho nisto ne se gleda a 8 dena docni vika neznam koja bi bila pricinata.. cekam denes da mi javat rezultati od beta ..
Се надевам дека си бремена и од тоа касни, може покасно си имала овулација Доколку не си бремена, веројатно ти касни заради пцос. Затоа треба да ти препишат нешто за да добиеш и на 3ти ден да испиташ хормони да се види каде е проблемот. Ти посакувам и среќа и пиши ни.