Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. angelagirl123456

angelagirl123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    ti blagodaram mnogu ubavo e koga spodeluvas so nekoj sto pominal niz istoto i te razbira.. ke pisam sekako

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Немам полицистични ,ама два теста ми беа со бледа линија ,кога се јавив да прашам за ехо да закажам ми рекоа бетата ти е најточно ,на ехо може и уште да е рано ,мене ми рече матичниот најмалку 2-3 недели треба да поминат,за да се види ехо убаво. Со среќа и пиши што ќе направиш.

На angelagirl123456 и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    da toa znam ama pa voopsto nisto da ne se gleda na eho vika cista e matkata.. ke pisam sekako fala ti (lalala):l:

4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    Можеби е рана бременост затоа. 5та недела се гледа а можеби ти си 2-3.А зошто не провериш бета?

5. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    nemas procitano pogore.. posledniot ciklus mi bese na 28.11 znaci povekje od 2/3 nedeli se vo prasanje. pisav deka cekam rezultati od beta.. :)

6. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Se javiv sega mi rekoa ne se stignati rezultati ke stignat vo petok dva dena ne rabotni se.. ;( off vekje..

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    Па да, не сум во тек. Ајде нека е висока бетата, со среќа

На angelagirl123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Леле и јас се изнервирав дури...:@
    Ајде те чекаме петок со убави вести :inlove:

9. Taritaa

Taritaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Здраво јас сум нова и може да ми кажете дали некоја била со искуство како моето. На 13 ноември имав последна менструација (редовна и точна ми е секој месец) требаше да добијам на 13 декември ми доцнеше 6 дена направив тест беше негативен по 6 дена направив уште еден тест исто така негативен се јавив кај матичната закажав преглед на 28 декември ме гледаше на ехо рече не гледам бременост но сепак по една недела рече направи уште еден тест да не случајно си останата покасно да не ти давам одма апчиња за идење на менстр. Така и направив на 4 јануар направив тест и беше позитивен бев во неверување наредната ден го повторив и ѕој беше позитивен нареднава недела треба да одам на преглед, но чекањето ме изморува. Немаше да бидам исплашена но на 28 кога бев и кога рече нема бременост а јас по 1 недела позитивен резултат а циклус не добив во декември . Се извинувам за долгиот текст

На Milobebence, angelagirl123456 и Larahappy им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    А не те разбрав, што сакаш да знаеш?
    Бремена си, покасно зачнато затоа не видела првиот пат докторката, сега кога ќе одиш ќе се види.

11. Taritaa

Taritaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Имам 23 години мажена сум 1 година многу сум исплашена затоа што пред 6 месеци имав спонтан не одговараше со неделите се пуштив, и сега денови не ми минат

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ако не ти се чека, оди во петок и направи тест преку крв, па во понеделник оди пак. Ако се зголемува бета хцг правилно значи се е во ред и таман ќе ти дојде време за преглед, па ќе разговарате со докторката што да се преземе на време. Не мисли на лошо, се ќе биде во ред. Си имала задоцнета овулација и затоа тестот покажал покасно. Со среќа :)

На IRBBB, Осе и Taritaa им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Епа добро, си се исплашила од спонтаниот ама не значи дека сега нема да биде се во ред.
    Кога си била на лекар првиот пат си правела и тест и бил негативен, потоа тестот испаднал позитивен значи расте хормонот и следно ќе покаже и на лекар.
    Многу жени имаат спонтани па после си изнесуваат здрави бремености, некогаш нема објаснување зошто се случило, не се плаши.

На thelittle17, Осе и Taritaa им се допаѓа ова.
  14. Taritaa

Taritaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Ви благодарам многу, ќе се потрудам да не мислам до преглед и се надевам дека се ќе биде во ред.

На Осе и Jana06 им се допаѓа ова.
  15. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    После 5та недела покажува на ехо, и не се води многу според матичните, закажи си некаде на приватно таму повеќе ќе ти обрнат внимание.

На thelittle17 и Taritaa им се допаѓа ова.
  16. angelagirl123456

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    249
    Срце и јас сум во слична ситуација како твојава, мене ми доцни 10 дена веќе, два негативни теста на ехо не се гледаше ништо и чекам утре резултати од бхцг.. триста мисли ми се вртат.. Да се надеваме на најубавото :l:

На Taritaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Taritaa

Taritaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Истата сум и јас со мисли и сум 24 тука само нешто читкам ..

18. Happygirl777

Happygirl777 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, ако може некоја од вас да сподели мислење по однос на моето прашање.
    Имав незаштитен сексуален однос за време на менструацијата и тоа во 3 ден со свршување внатре, во просек менструацијата ми трае 6-7 дена. Колку што можев да се информирам сперматозоидите остануваат во женското тело од 3-5 дена, но во одредени случаеви и до7 дена. Веќе 4та ден од менструацијата не ми тече толку многу (по една капка на ден). Последниот менструален циклус ми траеше 25дена. На апликациите и овие калкулаторите за пресметување на овулацијата, пишува дека плодните денови ми почнуваат веднаш по завршувањето на менструацијата, Прашањето ми е дали можам да останам трудна во ваква ситуација?? Знам дека е индивидуално но сепак да побарам мислење од тие што пробувале да останат трудни или имале ваква ситуација :) поздрав

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако имаш ептен рана овулација овој циклус, пример околу 7, 8-ми ден, возможно е.
    Инаку, има примери, еве и @Meckicja овде имаше пишувано за пријателка која чувајќи се од бременост имала односи за време на менструација, па така и останала бремена.
    Ама, ако ти е редовен циклусот од 25 дена, тогаш овулацијата е веројатно од околу 10-ти ден па нагоре, значи 3 ден од циклус сеуште е рано.

На Meckicja и Happygirl777 им се допаѓа ова.
  20. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Стигна резултат ?