Поголеми шанси има да покаже лажно негативен, одколку лажно позитивен. Така да почекај уште малце и провери се пак. И крај краева да е, не се секирај, еден ден ќе го видиш посакуваниот резултат
zdeavo devojki kako mi ste sakam da ve prasam za sovet od ko mi zavrsi pretxodniot mesec bev na ginekolog za bris i mi kaza koga mise plodni denoj vo tie denoj imavme odnosi a posle toa 2 -3 dena pokasno dobiv jaki grcevi vo dolniot del na stomakot nekade sat dva traese toa i imav malce kako krv ko bev vo wc svetla crvena krv dali e mozno da sum bremena ili e nekoj kapilar? fala pozdravce
devojki mene mi kasni modze 2 dena i nparaviv test surk ama vo 11 sum go napravila i e negativen a imam mnogu redovna men neznam seaa
Шр чек се прави во било кој ден од денот,кога ги видов моите II беше 22и30часот а го правев на 38 ден, Не си прави стресови од датата на најкасно можно добивање некогаш сочекај уште ден два па тест. Со среќа
дали може шр чек да покаже негативни резултати иако си бремена ? тестот е направен 4 дена по менсизот а знам можат и бремени жени да имаат добиено и да имаат по 2 3 капки сите симптоми се тука за бременост ама некако не разбирам зошто негативно покажа пишете ? еве ќе ви опишам симптоми утринска мачнина ,почесто уринирање , зголемен апетит ,а некаде девојката може влага во 3 месец зошто има стомаче, имаше мало крварење со малку крв и лигаво ,неможе да поднесе ќеркичката да и седи на стомак осеќа тешкотија,зголемени гради , почесто спие преку ден , и отекуваат малку нозете ,поправена е во пределот кај задникот и лицето ,незнам што да кажам девојки и јас сум била бремена знам, јас мислам дека е бремена но тестот некако ме замисли дали може да покажува негатив иако си бремена ?
Девојки сакав да ве прашам дали две недели од плодниот однос се доволни да поминат за да направам тест или да почекам уште некое време?
јас немам што да казам на самиот тест пишува дека не е 100% точен во секој случај се земаат два теста и се прават во размак од 24часа.
Последна менструација ми беше на 2-ри мај, денес изгледа беше многу рано за тест, ама правев и нормално испадна негативен. Да го повторам за 2-3 дена или да чекам да закасни? Не ми се чека, повторно почнувам да се нервирам, да се разочарувам...
Мила,ако не ти се чека оди направи си преку крв,ќе добиеш ем точни резултати ем нема да чекаш да ти касни ако ти е далеку датата до циклусот,ова барем се прави 7-10 дена од односот...Се надевам ќе си ги добиеш посакуваните резултати
Девојчиња, нели пишав дека правев тест, од оној шур чек, прв пат го правам тој, и нели на него пишува дека резултат се гледа после 5 мин, а не подолго од 10 мин. И го направив јас, му капнав 4 капки, и гледав гледав 5 мин, и ништо немаше освен контролната линија, можеби ми се виде долго зјапање во тестот, и си викам -ништо нема- и така разочарана го пикнав во кутијата, пред да поминат 10 мин, па во ташна за да го фрлам утре. После 3 саата се слушаме на скајп со вереникот мој, ми вика одма што си таква, му викам дека правев тест и ништо и истовремено го вадам тестот од ташна и кога гледам... неможам да поверувам што гледам, втората линија е многуууу многууу бледа, ама сепак е тука. Отидов малку да дремнам, си викам ми се причинува, и еве сега пак го гледам, и стварно има ептен ептен бледа и тенка линија. Па дали е тоа така кај сите овие тестови, може е тоа самото место каде би требало да се појави втората линија подебела, или???
И кај мене се случи истото. Правев шур чек и втората линија беше бледа скоро неприметлива прашав во аптека и ми кажаа бледа или не ја има. Така да не се секирај Се надевам ќе ги добиеш посакуваните резултати
esperanca istoto bese i kaj mene istata slucka,,,istoto go napraviv i jas i posle nekoe vreme koga vidov deka ja ima ne mi se veruvasr,,,bleda e deka mnogu taze si bremena cestito,,,vednas nemoj da odis na ginekolog se uste e mnogu rano pocekaj barem dve nedeli za da ti ja potvrdat brrmenosta,,no preku krv mozes da si proveris,,,cestito bremena si
види и сама си кажа дека на упатството пишува дека резултат се гледа до 10 мин. Штом се појавила линија било да е тенка , дебела по 3 саата веројатно е дека не е точен тестот подобро почекај уште една недела ако не добиеш , оди на лекар за сигурност , со среќа
И кај мене првиот тест бесе со втора многу тенка и бледа линија, па го повторив за 2-3 дена и испадна многу потемна Честитки, бремена си... епа ај со лесно нека е
Nema vrska jas istoto go napraviv pocekav no ne izleze odma posle saat vreme pak go vidov i bese mn tenka no ja imase ,,pokasno izlegla linijata deka e mnogu rana bremenost,,,ne e mozno vtora linija dase pojavi kolku i da e tenka nevozmozno ako nema bremenost,,,
Подобро ќе биде преку крв да испиташ дали си бремена. Тестовите за бременост не се валидни по истекот на времето. Има случаи каде што во текот на 10 минути покажуваат една цртичка, а после тоа две цртички.
Купи Селф клир тој ти е со многу поголема чуствителност од шур чек, башка не ти треба стерилна чашка директно си мочкаш на него, ајде со среќа ти стискаме палци
zdr devojki jas mnogu sum vo dvoumenje nemozam da ostanam bremena veke nekolku godini nemaf ovulacija odef so stimulacija na jajnicite prviot mesec ne uspejav a imaf dobar folekul ovoj mesec pokasno imaf ovulacija nemaf dobar folekul i koga ja napravivme ovulacijata folekulot bese na niskata granica trebase da dobijam na 23 no ne dobif napraviv dva testa na datata koga trebase da dobijam i dvata imaa mnogu tenka i mnogu malku vidliva vtora lini ne mozef da poveruvam stanaf sabajlevo i pak napravif test isto imase vtora linija malku pojaka bef na rabota imaf mnogu naporen den posle 12 h na rabota primetif nesto kafeno se ispanicif se javif na doktorot neznaese sto da mi kaze ali sepak mi rece kolku i da e tanka linijata znaci ima bremenos i rece da pijam utrogestan apcinja pa vo sreda na efo da odam da vidime dali ima bremenost uf lele koj da ceka do creda samo lezam i ne mrdam denes povtorno napravif test pak mi se pojavija dvete linii samo pojaka bese vtorata lele ke se skrenam mozno li e site testovi da se lazni ili dali nekoi apcinja moze da pokazat pozitiven tes ve molam pisete mi ve molam