Прво убаво размисли дали ќе можеш првенствено психички да го издржиш тоа... Зошто после нема каење нека поминат неколку дена, разговарај со маж ти исто и со гинекологот. Размисли убаво со ладна глава, зошто после нема назат.
Искрено, прво на тоа би помислила. Син ми е 8 месеци и не се осеќам спремна за второ, па и во мојата ситуација пред важни животни одлуки никако не е правиот момент. Но, си имам други проблеми, се плашам дали ќе забременам по втор пат и не би абортирала. Но, ти си ти, најдобро знаеш како се осеќаш, дали си спремна од многу аспекти, дали си одморена, дали имаш поддршка. Не брзај, оди прво на доктор, разговарај со маж ти, опушти се и верувај за неколку дена ќе бидеш сигурна во одлуката (каква и да биде). Те гушкам и со лесно што и да одлучиш
@lemon8ejt Ti kazhaa I clenkite pogore,razmisli ubavo I razgovaraj so soprugot. Odluka za dali da se rodi toa dete ili da se abortira ne mozhe da se donese vo 1 minuta. Ti si majka I ti si taa koja treba da odluci sto e najpravilno.Soveti mozheme da ti dademe site,no ne sme ni edna vo tvoja kozha. Imash li nekoj koj bi mozhel da ti pomaga osven soprugot? Smetam deka ke donesesh pravilna odluka.Razmisli ubavo.
Втората бременост исто ми беше непланирана. Не на толку мала разлика, ама многу неубаво го прифатив тоа. Шок, плачки, како може мене да ми се случи. 2 недели не можев да се соземам. Но, во ниеден момент не помислив на абортус. Подоцна во 15та недела ја изгубив мојата принцеза. Тој шок, не се споредуваше со првичниот. Многу потешко го прифатив психички, се ќе дадев да можам да го вратам времето кога ги видов двете црти и да почнам се поубаво од почеток, долго време имав грижа на совест дека ја изгубив бидејќи на почеток не се радував и не бев спремна. Сакам да те посоветувам убаво да си размислиш, бидејќи многу доцна сфаќаме што сме имале, кога ќе ги изгубиме работите или повеќе нема да ги има. Првично убаво нека ти легне информацијата, па после тоа донеси одлука.
@lemon8ejt Честитки пред се за бременоста иако е непланирана. Никогаш немој друг да прашуваш дали да задржиш или не. Оди прво на лекар,чим ти се гади сигурно си веќе во убава недела,разговарај со гинеколог па после сама со себе. Ти најубаво си знаеш можеш/не можеш, сакаш/неќеш итн. Што и да одлучиш со лесно мила
Хеј еве пред малце ми се јавија. Бев на преглед Др. не гледа ништо рече му изгледа како да ќе добијам, нема ништо ниту вон матерично. Немаше објаснување зошто има бледа линија..сепак и бета хцг направив, сега ми јавиа 52 тиа било прениско и не станува збор за бременост. Не знам што да мислам....да не беше нег на 07ми тестот ќе мислев дека од хормони покажуе бледа линија...
касна овулација ? тест за бременост ( за рана детекција ) детектира бета над 25 вредност , вчера и да била помалку денес нормално со толку бледа линија да биде околу 52 , кај мене беше така бледа линија и бета 54, после 6 дена бетата стигна до 330 , сега е бебушка месец дена .... мислам дека е ептен рана бременост
Не се поминати 14 дена од однос и нормално е бледа линија и толку ниска бета. Освен да чекаш и да повториш тест за ден два друго (знаеш и сама) не ти преостанува.
Не знам збунка сум цела...да не се фатило на 30ти тогаш имавме незаштитен однос....Др беше многу сигурен дека нема ништо 99% рече ќе добијам Е ај сеа
Ништо, не правам веќе тестови ќе чекам ако не добијам за 2 недели ќе одам на преглед. Зошто да е просто кога може да биде комплицирано
е па така ќе да е , временската рамка одговара , кај нас на 3 ти април ризичен однос а јас на 10 ти требаше да добијам , прв позитивен тест добив на на 14 ти април истиот ден бета 54 ....
А јас сум 99% сигурна оти докторот е грешка. Таман си имала овулација тогаш и супер таман е бетата за околу 12 дпо, честитки и радувај се!