И мене ми изгледа појасна линијава од новиов тест, изгледа како да не е биохемиска. Ако не ти се оди на доктор, јас би одела само во лаб да проверам ниво на хцг дали е зголемено од претходниот пат.
Па не ми се иде искрено, во пон рече Др нема ништо 99% нема бременост, бар за 2 недели и да има нешто ќе се види конкретно. А бета хцг може да
А да си провериш ти преку крв уште еднаш бхцг, чим несакаш на лекар, а и прерано е да би се видело нешто на лекар мислам јас, најпаметно ти е преку крв да видиш колку е порасната бетата во однос со минатиот пат.
Вака и кај мене беше и уште побледа на 10 дена по овулација, па по два дена потемна како на вториот тест. Сега сум 28 недела. Јас мислам дека има бременост и расте бетата.
Подебела е линијата али најубаво испитај си преку крв бтхц да видиш колку ти е зголемена од претходниот пат
Исто и јас со така бледа линија, рана бременост на гинеколог кога бев рече нема се уште ништо само некаква вода околу матката што можело да навести бременост. Направив бета наредниот ден и ми се јави дека е позитивна. На следна контрола по 10 дена веќе се гледаше зрнце, а по уште 10 дена го слушнавме и срценцето
Не се гледа оти е рано уште, инаку има бременост. Потемна е линијата, обично 5та недела од бременоста се гледа ембриончето. Со лесно!
На 3ти ден доцнење имав бледа линија, на 10ти ден доцнење имав убава црвена линија и на 17ти ден доцнење си бев на преглед, се виде ембриончето, 1,2мм На апликацијата ми пишуваше дека сум 7ма недела, ама докторот ми кажа дека сум одприлика 5+4 5+5, сум имала доцна овулација. За 3 недели ми закажаа за срцева акција. Само трпение
Jas ne znam kako doktorot 99% rekol deka nema bremenost koga toa ne e dokazhano seuste. Mene isto mi rekoa koga bev prv pat na eho so pozitiven test.Mi veli doktorot ne ti ne si bremena se ima ispusteno embrionot.Jas vo shok velam kako koga jas voopsto ne prokrvariv do sega.Vie ne znaete koj stres go imav togash.Proveriv hcg mi bese 334.Mu kazav na doktorot rece beta treba da e nad 1000 za da se vidi barem sakus na eho. Muabetot mi e deka bez so sigurnost da se potvrdi deka nema bremenost (primer da opagja beta I slicno)da ne kazuvaat deka nema nisto. Vo slucajot na @lemon8ejt rasti beta znaci sepak e bremenost I ocigledno bilo rano za da se vidi bilo shto kako I sto rekoja clenkite pogore. Naredna moja bremenost ke si sledam beta hcg I duri ne vidam ubava vrednost so bi mozelo da se vidi na eho ne odam na doktor.Osven nedaj Bozhe ako imam problem nekoj. Cestitki na site idni novi mamicki (Izvinete za latinicata)
Мислам дека многу се ограничени со тие генерални пресметки. Мене задна менс. ми е 03.12 меѓутоа родив пред 5 месеци и очигледно овулацијата не е средена. Прв незаштитен однос ни беше 30.12! На 2 дена пред добивање затоа што нели нема шанси. И сеа да е се во ред мене ќе ме водат како 6та недела му викам да не е биохемиска, не не од хормоните што доиш. Викам на 7ми правев тест и беше негативен и ме изигнорира... Неам поима нека биде како треба.
Да, сметаат по последна менструација. Јас први симптоми осетив една недела пред термин за добивање. Страшно ми се спиеше, буквално можев стоејќи да заспијам. Па по тоа знам дека овулацијата ми била сигурно порано. На 2 дена доцнење веќе се виде на ехо. Затоа сега нема да следам плодни денови, кога треба ќе си биде, бидејќи за неа се изначекав, а бидна кога најмалце очекував. Со лесно... И мој совет смени матичен.
Јас имав нередовна менструација, отприлика на 35 дена ми идеше. Симптоми прв пат добив околу 10тина од зачнувањето, т.е 1 месец од последната менструација, после 4,5 дена правев тест излезе позитивен, а на ехо имаше срце дури во 8+ недела.
Мене на втори ден доцнење ми покажа негативен, ама знаев дека сум трудна оти никогаш не ми касне . После една недела доцнење добив бледа линија.На ехо отидов според циклус во 7 ма недела немаше плод .Па др ми рече ако имам силни и остри болки на лева или десна стр кај јајниците одма да одам на др.По една недела од првото ехо во 8ма недела видовме бебе со срце што одговара на 5 недела и сега терминот ми е по бебе не по циклус.Така да тестовите ти се позитивни 100% си трудна. Со среќа и со лесно да ти биде
има линија бремена си и по читањето на постовите негде после 22 -23 ден од последен циклус сивостаната бремена коа си го направила тестот си била 2 -2ипол недели сега си 3неделав за една недела ке го видите и на ехо ист случај имав и јас ибимав бебе со 2 недели уназад шо беше секогаш ради касна овулација