Jas deneska cel den imam bolki vo dolniot del od stomakot i imam potreba od cesto mokrenje, testot sto go pravev vi go prativ vo panika sum
Нема зошто да си во паника, отспиј, направи бета хцг утре и не ти треба никаков тест повеќе. И најрана бременост ќе покаже.
Јас проверував во Систина и отидов директно на шалтер. Во Авицена пред една недела крвна слика праев ни упут ни бутур, директно на шалтер. Така да не треба закажување.
Во Авицена не се закажува, одиш директно таму и на шалтер кажуваш што треба да испиташ.Цело време испитувам во Авицена, без закажување.
Јас правев бета без упот и без закажување, на приватно во лабараторија за зимање крв. За 3 часа имав резултати, 800 ден кошташе
Околу 700 ден платив јас пред 8 месеци, во Авицена. Со упат е поефтино, ама не ми се чекаше мене, и одма си направив.
Не ти треба книшка , одиш на шалтер и им кажуваш дека сакаш да провериш бета преку крв титар тоа ти со број колку имаш вредност во крвта , 700 денари е и имаш за два саати резултат на мејл.
Neli treba da cekam tamu, znaci da im kazam sakam da proveram beta preku krv, i toa li titar da go kazam, opravete me ubavo ve molam
Нормално дека чекаш ред за вадење на крв , на шалтер ќе те прашаат дали сакаш резултат само што покажува позитивен или негатив или титар со вредности и следење на недели , ти ќе си кажеш дека сакаш со вредност колку има , за доколку е позитивен тестот да се види која недела би била . Кога ти запишуваат податоци на шалтер ќе им го кажеш мејлот твој за да не се враќаш или да чекаш резултат , туку директно ти го испраќаат на мејл и си го читаш ти.
Pozitiven ili negativen bi kazhal dali sum bremena ili ne, a toj titar vrednosti za da ne sum bremena kolki treba da se